Home / Α1 / Και τώρα το… κυρίως πιάτο!

Και τώρα το… κυρίως πιάτο!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2007

Ο Άρης πέρασε εύκολα από τη Λάρισα την Κυριακή, κερδίζοντας την Ολύμπια με 61-81. Οι «κίτρινοι» έπαιξαν καλό μπάσκετ και εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα της Ολύμπιας στο έπακρο. Δεν τον θέλει τον Μπαρτζώκα φέτος. Η Ολύμπια δεν είναι Ολυμπιακός και οι συνεχείς τραυματισμοί δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι. Βεβαίως, με αυτό δεν εννοώ ότι θα κέρδιζε τον Άρη και θα περνούσε στην τετράδα, αλλά ότι θα μπορούσε να είχε κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Γιατί φαίνεται ότι είναι μια σοβαρή ομάδα με καλό προπονητή. Ομάδα δουλεμένη, από την οποία λείπει το βασικό της εργαλείο. Για ομάδες του επιπέδου της Ολύμπιας απώλειες του πρώτου ξένου και βασικού σκόρερ είναι τεράστιες. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα προβλήματα των υπολοίπων ως τώρα, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε πόσο… πικρή γεύση αφήνει στον Γιώργο Μπαρτζώκα το δεύτερο μισό του 2007.

Στην Κυψέλη, ο Πανελλήνιος έκανε περίπατο απέναντι στον Πανιώνιο. Κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία, αφού είχε λύση σε κάθε… πρόβλημα που έθετε ο Πανιώνιος. Κάθε φορά που οι «κυανέρυθροι» πλησίαζαν ο Γκράντι με τον Σκλάβο και τον Σιμς είχαν την απάντηση. Και αν οι παίκτες του Πανελληνίου δεν είχαν χαλαρώσει έως παρεξήγησης στο τελευταίο λεπτό, η διαφορά θα έμενε κοντά στους 20 πόντους. Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ κακό μπάσκετ στο παιχνίδι και μπόρεσε να μείνει σχετικά κοντά στο σκορ για 30 λεπτά μόνο και μόνο από την εκπληκτική ευστοχία του στα τρίποντα (7/12 στο πρώτο μέρος).

Φτιάχτηκε, λοιπόν, η τετράδα του Κυπέλλου, η οποία φέτος είναι απολύτως αντιπροσωπευτική της δυναμικότητας των ομάδων της Α1. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, Πανελλήνιος. Ούτε ομάδες της Α2, ούτε παραπαίοντες, ούτε περίπατοι στον τελικό, ούτε τίποτα.

Μένει να δούμε πώς θα είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια των αρχών του Φλεβάρη. Γιατί φάιναλ φορ δεν υπάρχει. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολλοί ανεύθυνοι για να το επισκεφτούν, η ελληνική αστυνομία πολύ λίγη για να το κρατήσει σε σωστά πλαίσια και η ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ, απλώς πολύ λίγοι! Τέλος πάντων, και οι νοκ άουτ αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Άρης και Πανελλήνιος- Παναθηναϊκός, θα έχουν ενδιαφέρον, κι ας μην έχουν τον πυρετό ενός φάιναλ φορ.

Το γεγονός που ξεχώρισε από την Κυριακή, είναι τα όσα γίνονται στην Κυψέλη. Ο Πανελλήνιος κλείνει τις πόρτες του γηπέδου του σε όσους θέλουν να δουν την ομάδα. Το έχει κάνει πολλές φορές φέτος, το έκανε και με τον Πανιώνιο. Μέσα μπαίνουν μόνο κάτοχοι διαρκείας και προσκλήσεων και όποιος θεώρησε ότι το μπάσκετ στην Κυψέλη ήταν ο καλύτερος τρόπος να περάσει το απόγευμα της Κυριακής, μάλλον θεώρησε λάθος. Η επίσημη δικαιολογία ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο είναι… αστεία. Όσοι είδατε τον αγώνα από την τηλεόραση, θα είδατε ότι οι μισές κερκίδες ήταν άδειες. Κι όμως. Υπήρχαν άνθρωποι που έμειναν απ’ έξω. Οικογένειες, παιδιά, νέοι, γυναίκες, κυρίως φίλοι του Πανιωνίου, γνωστοί… χούλιγκαν από τα επεισόδια που κάνουν κάθε Σάββατο στο… κολασμένο Ελληνικό. Η ιστορία της ομάδας του Πανελληνίου αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τώρα την ομάδα. Το μέτρο είναι τουλάχιστον τραγικό κι ελπίζω κάποιος στην ΚΑΕ να το καταλάβει, πριν ο κόσμος γυρίσει τελείως την πλάτη του στην ομάδα. Γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη από κόσμο, δεν έχει ανάγκη από το να γίνει (ξανά) ένα κλειστό κλαμπ για λίγους, όπως ήταν.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *