Home / ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / Ανασκόπηση 2007: Οι χειρότερες στιγμές!

Ανασκόπηση 2007: Οι χειρότερες στιγμές!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2007

Το 2007 μας αποχαιρετάει σήμερα και το Age of Basketball επιχειρεί μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικότερων στιγμών της χρονιάς που μας πέρασε. Το αφιέρωμα είναι χωρισμένο σε 2 μέρη: τις χειρότερες και τις καλύτερες στιγμές. Επιλέξαμε το πιο ξεχωριστό νέο από κάθε μήνα και σας τα παρουσιάζουμε ξεκινώντας από την… απαισιόδοξη πλευρά!
Ιανουάριος: 16/1/2007: Το «γυαλί» στις σχέσεις Γκέρσον – Σχορτσιανίτη ραγίζει για τα καλά. Ο Ολυμπιακός τιμωρεί τον Σοφοκλή με πρόστιμο και τον θέτει εκτός ομάδας για 1 μήνα. Περίπου 1 χρόνο μετά, ακόμα περιμένουμε να τον δούμε να παίζει…
Φεβρουάριος: 4/2/2007: Ένα ακόμη απογοητευτικό allstar game της Α1 λαμβάνει χώρα στη Λαμία. Η διοργάνωση παλεύει (;) να δικαιολογήσει την ύπαρξή της,
αλλά αδυνατεί…
Μάρτιος: 25/3/2007: Το Ρέθυμνο… ευχαριστεί τον Παναθηναϊκό που του επέτρεψε να αγωνιστεί στο τελικό του Κυπέλλου, ταξιδεύει στην Αθήνα και… εν μέσω συγχαρητηρίων τηλεγραφημάτων, χάνει πανηγυρικά με 87-48 στον πλέον κωμικοτραγικό τελικό του ελληνικού Κυπέλλου!
Απρίλιος: 4/4/2007: Η Διυπουργική Επιτροπή για την πάταξη της βίας στο χώρο του αθλητισμού αποφασίζει την κατάργηση 270 συνδέσμων φιλάθλων. Μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, η κατάσταση είναι απαράδεκτη και η θανατηφόρος σύγκρουση στην Παιανία ξεχειλίζει το ποτήρι.
Μάιος: 1/5/2007: Η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη και ο Ηρακλής είναι φανερό ότι θα πάρει το δρόμο για την Α2. Χρεωμένος και αποψιλωμένος από τους καλούς του παίκτες, ο ιστορικός «Γηραιός» θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα.
Ιούνιος: 12/6/2007: Δυστυχώς, ένας διαιτητής καταφέρνει να γίνει πρωταγωνιστής στους καλύτερους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με το… περίφημο nocall, ο Πηλοΐδης φέρνει τους «αιώνιους» σε εξωγηπεδική κόντρα.
Ιούλιος: 29/7/2007: “Φταίει ένας μεμονωμένος, άθλιος εγκληματίας” δηλώνει ο Ντέιβιντ Στερν, αλλά δεν πείθει κανέναν. Ο διατητής Τιμ Ντοναχί στοιχημάτιζε αγώνες του στο NBA και μια μαύρη πινελιά… κηλιδώνει τον μαγικό κόσμο πέρα από τον Ατλαντικό…
Αύγουστος: 23/8/2007: Ο Αντώνης Φώτσης τραυματίζεται και τίθεται εκτός αποστολής της Εθνικής από το Ευρωμπάσκετ. Θα ακολουθήσουν… συζητήσεις, υπεραναλύσεις και ένα δυσαναπλήρωτο κενό…
Σεπτέμβριος: 15/9/2007: Η Ελλάδα, αδικημένη από τη διαιτησία (αλλά και κάπως κατώτερη των προσδοκιών), χάνει από τη γηπεδούχο Ισπανία και μένει εκτός τελικού του Ευρωμπάσκετ ανήμπορη να υπερασπιστεί το «στέμμα» της. Μια μέρα μετά, απογοητευμένη χάνει και το χάλκινο μετάλλιο από τους Λιθουανούς.
Οκτώβριος: 11/10/2007: Το ΑΣΕΑΔ… δικαιώνει τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού («πράσινοι», «κόκκινοι» κ.ο.κ. για εμάς είναι το ίδιο) και, μετά από 1 μήνα από την έφεση των «πρασίνων», η ποινή αποκλεισμού της έδρας μειώνεται σε 1 αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με κόσμο με τον Άρη και τον Ολυμπιακό.
Νοέμβριος: 10/11/2007: Οριστικοποιείται το «διαζύγιο» του Τανόκα Μπέαρντ με τη Ζαλγκίρις λόγω των κακών σχέσεων του παίκτη με τον προπονητή, Γκρίγκας. Οι Λιθουανοί και η Ευρωλίγκα αποχαιρετούν έναν από τους κορυφαίους σε προσφορά Αμερικανούς που αγωνίστηκαν ποτέ στην Ευρώπη.
Δεκέμβριος: 20/12/2007: Ο Αλόνζο Μόουρνινγκ λυγίζει στο παρκέ και αναφωνεί: «τελείωσα, τελείωσα». Λίγες στιγμές μετά, επισφραγίζοντας την υστεροφημία του, αρνείται το φορείο και αποχωρεί από το παρκέ όρθιος…

About nikolask11

Check Also

Μπασκετική ανάσταση 2014!

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει για άλλη μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *