Home / ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / Μπασκετική ανάσταση 2014!

Μπασκετική ανάσταση 2014!

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει για άλλη μια χρονιά 5 λόγους για μπασκετική ανάσταση:

1. Η έκρηξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέσα σε ένα χρόνο ο Γιάννης κατάφερε να βρεθεί από τα αλώνια της ελληνικής Α2 στον μαγικό κόσμο του NBA και να αφήσει ήδη το στίγμα του εκεί. Μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στο NBA με τα χρώματα των Μπακς, παίζοντας σε 77 αγώνες (23 βασικός) με 24.6 λεπτά ανά αγώνα και έχοντας 6.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 0.8 τάπες ανά αγώνα. Όλο το μέλλον βρίσκεται απλωμένο μπροστά στα πόδια του και η Ελλάδα βρήκε το νέο μεγάλο μπασκετικό σημείο αναφοράς της.

2. Οι «αιώνιοι» στα προημιτελικά Ευρωλίγκας. Μετά από μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται να μονομαχούν ξανά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Μέχρι στιγμής και οι δύο βρίσκονται πίσω με 2-0, αλλά με το φράγμα των προημιτελικών να αποτελεί κάθε χρόνο τη λεπτή γραμμή που ορίζει την αποτυχία από την επιτυχία στην Ευρωλίγκα, αμφότεροι μπορούν ήδη να κομπάζουν ότι συνεχίζουν να βρίσκονται στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πλέον, κυνηγάμε το κερασάκι στην τούρτα, τον 6ο ελληνικό τελικό τα τελευταία 6 χρόνια, ή, αν προτιμάτε, τον 6ο ελληνικό τίτλο τα τελευταία 8.

3. Η Wild Card στην εθνική μας. Μπορεί η εθνική να τα θαλάσσωσε το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ, αλλά η παρασκηνιακή της δύναμη, της επιτρέπει να μείνει στο προσκήνιο για ακόμα μία χρονιά. Η καταστροφική απουσία από ένα Μουντομπάσκετ αποφεύχθηκε και η Ελλάδα θα βρίσκεται στον Β όμιλο του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, μαζί με τις Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Ο πληγωμένος εγωισμός των διεθνών μας καλείται να βροντοφωνάξει «παρών» φέτος, με την Ελλάδα να μπορεί εν δυνάμει να παρουσιάσει ένα πυρηνικό ρόστερ που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, ώστε να ξεχάσουμε μια και καλή τα τελευταία καλοκαίρια που μας πόνεσαν.

4. Η λάμψη της Άρτεμις Σπανού φέτος ήταν τεράστια. Η ελληνίδα παίκτρια ολοκλήρωσε την παρουσία της στο γυναικείο κολεγιακό μπάσκετ και βάζει πλώρη για μια επαγγελματική καριέρα που μπορεί να αφήσει εποχή. Από τους 30 πόντους, τα 20 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ του τελικού στη NorthEast Conference, ως τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην περιφέρειά της, από το MVP του τουρνουά της NEC ως το 2ο συνεχόμενο MVP του πρωταθλήματος, από τον τίτλο «1η ριμπάουντερ όλων των εποχών στην περιφέρεια NEC» μέχρι τα φετινά κατορθώματα που ήταν 2η σκόρερ, 1η ριμπάουντερ, 6η πασέρ, 1η σε ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς, η Άρτεμις μοιάζει πανέτοιμη για να γίνει το επόμενο μεγάλο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ! Προς το παρόν, πήρε ήδη πρόσκληση για το training camp των Ουάσινγκτον Μίστικς και ετοιμάζεται για το WNBA!

5. Το Age of Basketball σε ακριβώς ένα μήνα από σήμερα κλείνει 7 χρόνια ζωής, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του σε κάθε μορφής αντιξοότητες και συνεχίζοντας το ταξίδι του στον παγκόσμιο ιστό!

About nikolask11

Check Also

Μπασκετικός Καζαμίας 2011!

Το 2010 τελείωσε και μπαίνουμε στο 2011. Με τη νέα χρονιά να ανοίγει το Age …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *