Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Χλωμοί πράσινοι

Χλωμοί πράσινοι

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2008

Σε άσχημη βραδιά βρέθηκε ο Παναθηναϊκός που, αν και κέρδισε με 67-66 την Παρτιζάν, δεν μπόρεσε ούτε να πείσει με την εμφάνισή του, ούτε να φοβίσει την Μπαρτσελόνα που τον περιμένει την άλλη εβδομάδα στην Καταλονία.

Οι «πράσινοι» αν και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά κοντά στους 15 πόντους στις αρχές της 3ης περιόδου, δείχνοντας μια διάθεση να «καθαρίσουν» το ματς, είναι ανησυχητικό ότι όχι μόνο δεν κατάφεραν να το κάνουν, αλλά στάθηκαν τυχεροί, αφού η Παρτιζάν έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το πάνω χέρι: μία με το ελεύθερο άστοχο τρίποντο του Τρίπκοβιτς στο 66-63 (με 1 λεπτό για τη λήξη) και μία στα τελευταία 2,5 δευτερόλεπτα όταν, με την επαναφορά κάτω από το καλάθι έγινε μια κάκιστη πάσα προς τον Πέκοβιτς.

Δεν ξέρω αν η (μικρή πάντως) χριστουγεννιάτικη διακοπή επηρέασε τον Παναθηναϊκό, πάντως είδαμε σήμερα αδυναμίες τόσο στα ριμπάουντ (46 πήραν οι Σέρβοι!) όσο και στην ικανότητα νίκης του αγώνα (μια άστοχη βολή του Σπανούλη, μια… παιδαριωδώς λάθος πάσα του – με 17 πόντους ως τότε – Γιασικεβίτσιους και 1/5 σουτ για τον Διαμαντίδη «υπέγραψαν» την ανατροπή της Παρτιζάν).

Σίγουρα οι αγώνες του Ομπράντοβιτς με την Παρτιζάν έχουν και λίγο «φιλικό» χαρακτήρα, και ίσως αυτή η αντιμετώπιση του πολύπειρου Σέρβου προπονητή να χαλάρωσε τους παίκτες του που πήγαν να κάνουν μία σημαντική εκτός προγράμματος ήττα. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι θετικό τελικά και μόνο αυτό πρέπει να κρατήσουν οι «πράσινοι», οι οποίοι δείχνουν ότι θέλουν ακόμη δουλειά για να βρουν ρυθμό και διάρκεια, αλλά αντίθετα ότι διατηρούν πάντα την ψυχολογία της νίκης.

Και κάτι για την Παρτιζάν: είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και τον Πέκοβιτς να δεσπόζει κάτω από τα καλάθια (εντυπωσιακός με 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ). Τα νταμπλ- και τριπλ- τιμ που σκαρώνει ο αντίπαλος προπονητής μόνο για αυτόν αφήνουν μεγάλους διαδρόμους στους συμπαίκτες του και για διεισδύσεις αλλά και για εύκολα ριμπάουντ, κάτι που εξηγεί τα αρκετά ριμπάουντ που μαζεύουν οι Βελίτσκοβιτς (τραυματίας, με 7.6 μ.ο.), Βίτκοβατς (9 σήμερα) και Κέτσμαν (8 σήμερα). Ενώ δεν μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί από το τεράστιο κορμί του Βράνιες που κάνει τάπες χωρίς καν να τεντώσει τα χέρια του!

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, ξέρει ότι αν θέλει να ελπίζει στην πρωτιά θέλει νίκη, και μάλιστα με +11 την άλλη εβδομάδα. Σήμερα κέρδισε, έστω λίγο δύσκολα την… αλλοπρόσαλλη Ροάν που πήγε να πάρει το ματς με τα τρίποντα στα τελευταία λεπτά αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός, πρέπει να ξεχάσει γρήγορα την εμφάνιση με την Παρτιζάν και να δώσει προσοχή στους Καταλανούς που θα κατεβούν αποφασισμένοι και, όπως πάντα, απρόβλεπτοι.

Στα άλλα ματς, η Αρμάνι… ήθελε αλλά δεν μπορούσε απέναντι σε μία Μάλαγα που ήταν τουλάχιστον μία κλάση πάνω σε άμυνα και επίθεση. Οι Ισπανοί μοιάζουν και φέτος αρκετά δυνατοί. Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε την Ολύμπια και έκανε και συντήρηση δυνάμεων, όπως αναμενόταν. Άλλωστε η ομάδα θυμίζει… νοσοκομείο τον τελευταίο καιρό. Μόνο ενδιαφέρον στοιχείο του ματς, το ότι ο Άντερσεν πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *