Home / Α1 / 4 διπλά και 1 ντροπή

4 διπλά και 1 ντροπή

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου 2008

Με 4 διπλά ξεκίνησε η 11η αγωνιστική της Α1, με το ένα να είναι πιο ενδιαφέρον από το άλλο. Μακράν το ηχηρότερο ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ στην Κυψέλη. Ο «δικέφαλος» ανανεωμένος και με άλλο αέρα κατάφερε και κέρδισε τον Πανελλήνιο παίζοντας 30 λεπτά καλό μπάσκετ. Μετά τους 31 πόντους που πέτυχε στην τρίτη περίοδο ήρθε η απόλυτη καθίζηση στην τέταρτη, όπου είχε 7 πόντους και αυτούς στα τελευταία 3 λεπτά. Πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, που χωρίς τον Βεργίνη και τον Ίμπο μπόρεσε και κέρδισε μια τόσο καλή ομάδα.

Όμως, ο Πανελλήνιος, αν και κατάφερε να επιστρέψει από τους 20 πόντους, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του, χάνοντας στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ, με βάση την εικόνα των πρώτων 30 λεπτών άξιζε τη νίκη το δίχως άλλο. Όμως, η κατάρρευση ήταν πλήρης στο φινάλε και ο Πανελλήνιος μπορεί να σκέφτεται ότι έχασε το ροζ φύλλο μέσα από τα χέρια του. Τα λάθη του Πανελληνίου ήταν αρκετά. Επιστρέψτε μου να προκρίνω ως σημαντικότερο την απουσία του Εν Ντζάι από τον αγώνα. Ο Σενεγαλέζος έπαιξε πάλι μόνο 8 λεπτά και ο Ζούρος προτίμησε να τον αφήσει στο υπόλοιπο ματς στον πάγκο. Πιθανότατα θεωρεί ότι του «βγαίνει» καλύτερα το σύστημα με Σιμς και Παπαϊωακείμ/Σκλάβο στις θέσεις των ψηλών. Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, γούστα είναι αυτά. Όμως, όταν στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες σου δεν μπορούν να κατεβάσουν αμυντικό ριμπάουντ και από δύο επιθετικά «σκουπίδια» των παικτών του ΠΑΟΚ χάνεις το ματς, τότε είναι ηλίου φαεινότερον τι έφταιγε που έχασες. Θα το ξαναπώ κι ας γίνω κουραστικός: σέντερ σαν τον Εν Ντζάι ο Πανελλήνιος δεν θα βρει. Αν ο Ζούρος επιμείνει, θα το πληρώσει ακριβά αγωνιστικά.

Ο Κολοσσός πέρασε από το Αιγάλεω με το Σίτι να πληρώνει ακόμη… τις διακοπές του. Την κίνηση να πάρουν οι παίκτες του Σκουρτόπουλου 10 ημέρες άδεια την είχαμε επισημάνει ως βλαβερή από την αρχή και τώρα δικαιωνόμαστε. Το Αιγάλεω έχει 0/2 μετά τη διακοπή και η δεύτερη ήττα (από τον Κολοσσό) είναι ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε, το είχε πει και ο Σκουρτόπουλος: «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε 2 αγώνες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Όμως, αν έπρεπε να πούμε για έναν ότι πρέπει οπωσδήποτε να τον πάρουμε, αυτός είναι εναντίον του Κολοσσού, που γίνεται εντός έδρας». Βέβαια το Αιγάλεω με 6-5 είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απλώς χύνει μόνο του την καρδάρα με το γάλα που γέμιζε στην αρχή της χρονιάς.

Η Ολύμπια έκανε έναν υγιεινό απογευματινό περίπατο στην Πάτρα και έδειξε ότι έχει απόσταση από τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Το σημαντικό του αγώνα είναι προφανώς η παραίτηση του Χριστόπουλου. Δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή, αλλά μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε κάτι τέτοιο ως δεδομένο. Άρα, περιμένουμε να δούμε στα χέρια ποιου θα ξεκινήσει η νέα εποχή. Ο Χριστόπουλος γίνεται ο 7ος προπονητής που αποχωρεί από πάγκο ομάδας Α1 από την έναρξη του πρωταθλήματος. Είχαν προηγηθεί: Κορωνιός (ΑΕΚ), Γκέκος (Πανιώνιος), Μπάλντουιν (ΠΑΟΚ), Καλαφατάκης (Πανελλήνιος), Κουφός (ΑΓΟΡ) και Ρούσο (Μαρούσι). Με δεδομένο ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, Ολύμπια, Αιγάλεω και ΑΕΛ πολύ δύσκολα θα αλλάξουν προπονητή μένει μόνο ο… Κολοσσός και ο Αλεξανδρής. Αν και μέχρι στιγμής, η ομάδα της Ρόδου δείχνει ότι βαδίζει με σχέδιο και σωστή οργάνωση.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, το αποτέλεσμα ήταν λογικό και αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλό μπάσκετ, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του Πανιωνίου και πήρε τη νίκη. Έτσι αντιδράει μια μεγάλη ομάδα. Όσο για τον Πανιώνιο, έπαιξε καλά, αλλά όταν για 40 λεπτά έχεις την ανάσα του θηρίου στο σβέρκο σου, είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις.

Αν κρατήσουμε κάτι, αυτό είναι οι συνεχείς διαμαρτυρίες του Γιασικεβίτσιους, ο οποίος γκρινιάζει για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι υπάρχει σε ένα γήπεδο μπάσκετ, με αποκορύφωμα κάθε σφύριγμα ή μη σφύριγμα των διαιτητών. Αυτό ήταν γνωστό. Το… ωραίο είναι η έκφραση του Ομπράντοβιτς κάθε φορά που ο Σάρας δέχεται τεχνική ποινή. Ο Σέρβος δεν έχει φωνάξει ακόμη στον παίκτη του, είναι προφανές ότι ο Σάρας ως τώρα έχει απόλυτη ασυλία σε κάθε τι στον Παναθηναϊκό. Μέχρι και από τις φωνές του Ομπράντοβιτς γλιτώνει, ακόμη κι όταν πρέπει κάποιος να τον περάσει γενεές δεκατέσσερις. Το πρόσωπο του Ζέλικο μετά την τεχνική ποινή στον Λιθουανό ήταν όλα τα λεφτά…

Ο Μάρκοβιτς καλά το πήγε το ματς, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για σοβαρά λάθη. Μόνο την επιλογή να έχει μέσα τον Ξανθόπουλο όταν ο Πανιώνιος στο τελευταίο λεπτό ζητούσε μακρινό σουτ για να πλησιάσει στον πόντο, αλλά και το γεγονός ότι ο Σάκοτα έπαιξε 27 λεπτά. Ο φόργουορντ που ανήκει στον Παναθηναϊκό ήταν απίστευτα κακός στον αγώνα με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 λάθος, 4 φάουλ και 2/2 βολές, 1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα. Είναι μικρό παιδί και ήταν λογικό να επηρεαστεί αγωνιζόμενος κατά της ομάδας που του πληρώνει ουσιαστικά το μισθό. Το καλύτερο θα ήταν να είχε συμφωνηθεί να μην αγωνίζεται κατά του Παναθηναϊκού, για να μην εκτίθεται ο ίδιος και να μην έρχεται σε δύσκολη θέση. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς που έπαιξε έτσι, απλώς θα ήταν καλύτερο να αποφύγει τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή για έξτρα κίνητρο και τέτοια.

Βέβαια, η βραδιά επισκιάστηκε από την έλλειψη ασθενοφόρου στο γήπεδο (αγώνα Α1 κατηγορίας) του Αιγάλεω όταν ο Αντρέ Πάτερσον χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με διάσειση. Ντροπή στους υπεύθυνους των γηπεδούχων, ντροπή πάνω απ’ όλα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *