Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Hys-Terry-a

Hys-Terry-a

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2008

Ο Άρης ηττήθηκε στην Ιταλία από την Αρμάνι και η (μαθηματική) πρόκριση στους 16 πήρε παράταση για τουλάχιστον μία ημέρα. Αν η Τσιμπόνα, βέβαια, χάσει την Πέμπτη από τη Μακάμπι στο Ζάγκρεμπ (που λογικά θα χάσει) ο Άρης θα μπορεί να ανασάνει και… επίσημα.

Το ματς στην Ιταλία δεν θα θέλει να το θυμάται κανένας Αρειανός, κανένας Έλληνας φίλος του μπάσκετ γενικά, εκτός ίσως από εμένα (!!!) που βλέπω εδώ και 2-3 εβδομάδες να δικαιώνομαι πανηγυρικά στο θέμα του Τερέλ Καστλ, αλλά και του Ρεϊσόν Τέρι.

Ο Καστλ ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης του Άρη και ο μόνος που δικαιολόγησε το ταξίδι του «αυτοκράτορα» στο Μιλάνο. Με τρομερή άμυνα στον Ντούσαν Βούκτσεβιτς, με πολύ καλές επιθετικές επιλογές και με τη γνωστή εξυπνάδα του, που τον βοηθάει να κερδίζει πολύ εύκολα φάουλ (7 στο συγκεκριμένο ματς). Ο Χέρμπερτ έχει αρχίσει εδώ και 5-10 μέρες να έχει… second thoughts για την αλλαγή του Καστλ, αλλά το ζήτημα δεν είναι ο G.H.. Είναι οι άνθρωποι του Άρη. Όταν ο Χέρμπερτ πήγε και είπε «θέλω να αλλάξω τον Καστλ», δεν βρέθηκε ούτε ένας στην ομάδα να του πει ποιος είναι ο Καστλ; Να του εξηγήσει γιατί μπορεί ένας 36χρονος να μπήκε μέτρια στη σεζόν όταν πήγε σερί όλο το καλοκαίρι; Να του πει ότι ο Καστλ δεν αλλάζει, ιδίως όταν η ομάδα έχει κάνει μία άλλη επένδυση… τουλάχιστον μέτρια (για να είμαι ευγενικός).

Ο Τέρι είχε σε 7 λεπτά συμμετοχής στην Ιταλία 0 πόντους με 0 σουτ, 0 ασίστ, 0 κλεψίματα, 0 λάθη, 2 ριμπάουντ και αποβλήθηκε με 5 φάουλ! Ο Ρεϊσόν Τέρι καταλαμβάνει θέση Αμερικανού στην ομάδα και σε 17 αγώνες με τη φανέλα του Άρη (12 στην Ευρωλίγκα και 5 στην Α1) έχει τα εξής κατορθώματα:

– Στην Ευρωλίγκα έχει 3 πολύ καλά ματς (με Μάλαγα, Λε Μαν και… Λε Μαν), 1 σχετικά καλό (Τσιμπόνα) και 8 άσχημα έως πολύ άσχημα (όλα τα υπόλοιπα).

– Στην Α1 έχει 5 μέτρια ή άσχημα ματς, όσα δηλαδή έχει δώσει έως τώρα.

Με τέτοιο Αμερικανό δεν κάνεις την υπέρβαση. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν έναν Αμερικανό τους πρώτους 3-4 μήνες της χρονιάς μήπως και ανέβει. Ο Άρης όχι. Τους δύο Αμερικανούς τους παίρνεις για να σε ανεβάσουν επίπεδο. Όχι για να παίζει 32 λεπτά ο Τσαλδάρης στο «3» επειδή ο Αμερικανός δεν μπορεί ούτε να σουτάρει.

Αν ο Χέρμπερτ έχει κότσια αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κόψει τον Τέρι από την Α1 και να βάλει στη δική του θέση τον Ουάσινγκτον, εφόσον τον πήρε. Και όταν αρχίσουν να κόβονται από το NBA, όταν κλείσουν τα ρόστερ για τα πλέι οφ (ή και νωρίτερα) να πάρει έναν αξιόλογο Αμερικανό. Γιατί είναι φανερό ότι ο Τέρι δεν έχει κάτι να δώσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός από κάποιες αραιές εκλάμψεις.

Όσο για τον Καστλ, δυστυχώς ακόμη δεν γνωρίζω αν κάποιος από την ομάδα του μίλησε του Χέρμπερτ, ή αν το είδε μόνος του, αλλά το να παραδεχτεί το λάθος του και να μην τον «κόψει» μόνο καλό θα κάνει στον Άρη.

Και για να προσθέσω κάτι σε διάλογο με προηγούμενο άρθρο: όταν έγραφα για τον Γκαγκαλούδη και τον Χαρίση την περασμένη εβδομάδα, το πέρασα επιφανειακά, γιατί δεν θέλω να καταντήσω γραφικός, που ό,τι και να γράφω καταλήγω στον Βασιλακόπουλο. Όμως, θα πρέπει να αναφέρω τελικά (όχι που θα τον άφηνα) ότι αν έχει δημιουργηθεί το όλο μπλέξιμο με τον Ουάσινγκτον στον Άρη, εκτός από τον κακό σχεδιασμό του Χέρμπερτ ευθύνεται και ο FIBA Europe. Ως γνωστόν, Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να έρθουν σε ελληνική ομάδα μεσούσης της περιόδου, άρα ο Χαρίσης δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, ακόμη κι αν φύγει από την Προκόμ. Τώρα, πόσο βοηθάει αυτό το πρωτάθλημα κανείς δεν το ξέρει. Γιατί ποιο… τεράστιο μυαλό το σκέφτηκε, όλοι το ξέρουμε.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *