Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Δώρο από την κληρωτίδα!

Δώρο από την κληρωτίδα!

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2008

Τελικά η «θεά» κληρωτίδα άκουσε τις προσευχές μας στο Age of Basketball και έφερε στον όμιλο της Ελλάδας τη Βραζιλία! Αυτό σημαίνει ότι από τις πρώτες μέρες κιόλας του Προολυμπιακού τουρνουά, και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου (όχι την πρώτη αγωνιστική πάντως αφού ξεκινάμε με το Λίβανο) η Εθνική μας θα βρει απέναντί της τον άνθρωπο που εδώ και 1,5 χρόνο κάθε Έλληνας μπασκετόφιλος… λατρεύει να μισεί! Ο αγαπημένος μας καραγκιόζης θα είναι στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση.

Η Βραζιλία είναι καλή ομάδα βέβαια, με ορισμένους σημαντικούς παίκτες (αλλά και κάποιους υπερεκτιμημένους) δεν είναι πάντως του επιπέδου της καλής Ελλάδας. Πέρα από την ομάδα στην οποία ανήκει το μοναδικό υπέρλαμπρο αστέρι, με το οποίο φυσικά θα ασχοληθούμε και πριν το τουρνουά, στον όμιλο μας βρίσκεται και ο αδύναμος Λίβανος, με τον οποίο έχουμε… προϊστορία σχέσεων μέσω του Ρόνι Σεϊκέλι.

Σε κάθε περίπτωση, το τουρνουά είναι πολύ δύσκολο με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Στον Β’ όμιλο, η Γερμανία του Νοβίτσκι είχε το πιο ευνοϊκό ζευγάρι αντιπάλων: Νέα Ζηλανδία και Πράσινο Ακρωτήρι. Ο μέγας Ντιρκ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα για να οδηγήσει τη Γερμανία και να βρει, όπως το κάνει πάντα, τη δίοδο για τη διάκριση. Θα βρει πάντως κατ’ αρχήν μπροστά του την ομάδα που κέρδισε στον μικρό τελικό της Ιντιανάπολης για την τεράστια επιτυχία της νασιοναλμανσάφτ, το χάλκινο μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ. Με αυτόν τον όμιλο διασταυρώνεται η Ελλάδα στους “8”.

Στον Γ’ όμιλο, Σλοβενία, Καναδάς και Ν. Κορεά σχηματίζουν την πιο ισορροπημένη τριάδα του πρώτου γύρου, αν και οι Ασιάτες πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την τρίτη θέση. Τη Σλοβενία, που μέχρι το κάζο του καλοκαιριού, τη θεωρούσαμε κακό μας δαίμονα, θα τη βρούμε μπροστά μας όχι πριν τον ημιτελικό. Ο Στιβ Νας δε θα είναι παρών για όσους αναρωτήθηκαν προς στιγμήν.

Στον Δ’ όμιλο η Κροατία με το πολύ πλούσιο ρόστερ, που όμως ποτέ δεν κατεβαίνει πλήρης, θα συναντήσει το αλλοπρόσαλλο Πουέρτο Ρίκο, που στην καλή βραδιά των σουτέρ του μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε άμυνα. «Φτωχός» συγγενής του γκρουπ, το Καμερούν από την Αφρική.

Το Age of Basketball δεν έχει κρύψει ποτέ την τεράστια πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας. Το ρόστερ μας είναι πραγματικά γεμάτο από πολλούς αστέρες του Ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, μπάσκετ, οπότε μένει σιγά σιγά να βλέπουμε ποιοι θα κατέβουν τον Ιούλιο για το Προολυμπιακό. Η διαίσθησή μας λέει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα είναι εκεί και η Ελλάδα θα είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

ΥΓ. Η εικόνα του άρθρου είναι φυσικά… tribute στο… πουλέν του site!

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *