Home / Α1 / «Μαύρη» πρεμιέρα…

«Μαύρη» πρεμιέρα…

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2008

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το top-16 για τις ελληνικές ομάδες, αφού καμία δεν κατάφερε να κερδίσει. Πρωταγωνιστές σήμερα… από την καλή και από την ανάποδη ο Γκριρ και ο Καλαϊτζής.

«Άσχημη» ήταν η σημερινή ήττα για τον Ολυμπιακό που θα πρέπει να κυνηγήσει μεγάλα διπλά εκτός έδρας αν θέλει να περάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το ματς ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, όταν η Μακάμπι πήρε διαφορά 12 πόντων. Βέβαια, μετά τις αλλαγές, δεν αποτελεί έκπληξη να εμφανίζουν αδυναμία προσαρμογής και έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι τους, αλλά τα ματς αυτά είναι σημαντικά και δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς και προετοιμασία ξανά.

Ο παίκτης στον οποίο οι περισσότεροι πόνταραν ότι θα δυσκολευτεί πιο πολύ να προσαρμοστεί στο στυλ Γιαννάκη, ο Λιν Γκριρ, είναι αυτός που μοιάζει να αντιδράει καλύτερα. Σήμερα στο ΣΕΦ, τα έκανε όλα σωστά με εντυπωσιακό τρόπο (26 πόντοι, 10 κερδισμένα φάουλ, 5 ασίστ και πολύ ώριμο παιχνίδι με μόλις 1 λάθος), αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του καθώς κανείς άλλος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την άλλη μεριά, ο Φάιζερ (που πάντως μπήκε μέτριος) τραυματίστηκε νωρίς και αποχώρησε, όμως, όλη τη δουλειά σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ την έκαναν ο Χαλπερίν και ο MVP της Μακάμπι χτες Τέρενς Μόρις.

Απογοητευτικός ήταν και ο Άρης που δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί το top-16 και πλέον έχει ένα «Γολγοθά» να ανέβει για να διεκδικήσει μια ενδεχόμενη πρόκριση. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ μέτριοι και όντας κατώτεροι των προσδοκιών τόσο των δικών τους, όσο και του κόσμου μοιραία έχασαν δεχόμενοι πάνω από 90 πόντους. Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις δημιούργησαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο, αφού στην πραγματικότητα η Φενέρ ήλεγχε τον αγώνα σε όλη τη διάρκεια του και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του Άρη στα τελευταία λεπτά δεν είχε τύχη.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του «Αυτοκράτορα» ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζής που, για μία ακόμη φορά με αντίπαλο τον Σόλομον, κατέφυγε στις γνωστές κοκορομαχίες και απαράδεκτες ενέργειες (αγκωνιές και… τσιμπιές εκτός φάσης κτλ.), αλλά δεν κατάλαβε ότι ενώ αυτός μόνο εκνεύριζε εαυτόν και συμπαίκτες, ο Ουίλι φόρτωνε τα καλάθια του Αλεξανδρείου με 23 πόντους οδηγώντας την ομάδα του με ασφάλεια στη νίκη. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η κοροϊδία;

Στη Σιένα, η Μοντεπάσκι «έπνιξε» την Παρτιζάν, την κράτησε στους 54 πόντους, έκανε 29 κλεψίματα (8 ο Θόρντον) και έστειλε ένα καθαρό μήνυμα για τη δυναμική της έδρας της σε Παναθηναϊκό και Εφές (με την Παρτιζάν βέβαια να είναι σαφώς κατώτερη ομάδα από τις άλλες δύο).

Στα υπόλοιπα ματς, η Ρεάλ κέρδισε δυσκολότερα από ότι περίμενε τη Ζαλγκίρις που πάλεψε για ένα απρόσμενο διπλό αλλά λύγισε στο τέλος. Πάντως, οι Μαδριλένοι δεν έδειξαν ανίκητοι ενόψει της «επίσκεψης» του Ολυμπιακού. Ο ισπανικός «εμφύλιος» ήταν όπως τον περιμέναμε: με πάθος, ένταση, μάχη για τη νίκη και κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, αφού η Μάλαγα είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση μετά από επιθετικό ριμπάουντ στη σκόπιμα άστοχη βολή του Κους.

Με δυο λόγια, μάλλον… ανάποδη από ότι περιμέναμε ήταν η πρεμιέρα του top-16 καθώς ομάδες που δεν υπολογίζονταν πολύ έδειξαν πολύ σκληρά καρύδια (Ρόμα, Ζαλγκίρις, Φενέρ), δύο φαβορί έδειξαν τρωτά (ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός) και ομάδες με στόχο την πρόκριση έχασαν εντός έδρας (Ολυμπιακός, Λιέτουβος, Άρης). Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *