Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Γαλατά και Σαρλερουά στην Ευρωλίγκα!

Γαλατά και Σαρλερουά στην Ευρωλίγκα!

Ολοκληρώθηκαν τα δύο final-8 της Ευρωλίγκας και πλέον γνωρίζουμε τις δύο ομάδες που σε λιγότερο από 3 εβδομάδες θα είναι παρούσες στο τζάμπολ της πρώτης αγωνιστικής της κορυφαίας διοργάνωσης. Η Σαρλερουά καταχάρηκε το «δώρο» της Χίμκι και έκανε πάρτι με τη Νίμπουργκ, με τους Ρώσους λογικά κάπου σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο να αυτομαστιγώνονται για το «κατόρθωμά» τους. Η Γαλατασαράι κατάφερε να κερδίσει Λιέτουβος και κόσμο για να επιβεβαιώσει ότι είχε την καλύτερη ομάδα του άλλου final-8 και να πάρει την πρόκριση.

Έτσι, οι δύο όμιλοι που είχαν εκκρεμότητα συμπληρώνονται ως εξής:

Όμιλος Γ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Αναντόλου Εφές, Αρμάνι Μιλάνο και Σαρλερουά.

Όμιλος Δ: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ούνικς Καζάν, Ασέκο Προκόμ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Γαλατασαράι.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη σύσταση των ομίλων, η Σαρλερουά πολύ δύσκολα θα έχει οποιαδήποτε τύχη στο γκρουπ της που είναι σίγουρα το πιο δύσκολο της φετινής Ευρωλίγκας, ενώ η Γαλατασαράι μπαίνει ως ένα από τα 4 φαβορί για πρόκριση στο Top-16, αν κοιτάξουμε τα ρόστερ βεβαίως (και στις δύο περιπτώσεις) και τίποτα άλλο.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – Τελικός

Σαρλερουά – Νίμπουργκ 79-53 (34-21)
Χιλ 21π. 12ρ. 3ασ., Μαλέ 18π. 3ρ. 3ασ., Μπεζίν 11π. 9ρ., Βελς 6π. 7ασ., Γκριν 12π. 6ρ. // Λένζλι 7π. 3ρ., Λόρενς 10π. 3ασ., Νέκας 4π. 11ρ.


Ένα δεκάλεπτο άντεξε η Νίμπουργκ
απέναντι στη Σαρλερουά, που μετά έκανε πάρτι με τους 4.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι Βέλγοι μετά το 15-13 της πρώτης περιόδου ήταν πολύ καλύτεροι και ήδη από το ημίχρονο είχαν διψήφια διαφορά. Το 34-21 του ημιχρόνου ήρθε μετά από μια δεύτερη περίοδο στην οποία η Νίμπουργκ δεν μπόρεσε να βάλει ούτε 10 πόντους. Μοναδικό της προβάδισμα στο ματς ήταν το 12-13, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το σκορ ήταν στο 26-17 για τη Σαρλερουά που με Γκριν και Μαλέ πήρε τον έλεγχο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους, 44-24, με σερί 10-3 για τους Βέλγους και το ματς είχε ήδη τελειώσει. Η Νίμπουργκ πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά την είχε πάρει… το ποτάμι του ενθουσιασμού των γηπεδούχων, που έφτασαν στο 68-38 και γιόρτασαν την επιστροφή τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στη Σαρλερουά με τον προπονητή της, Τζοβάνι Μπότσι, να δηλώνει μετά την πρόκρισή της: «Μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα στην Ευρωλίγκα φέτος, ιδίως εντός έδρας με τους οπαδούς μας να μας υποστηρίζουν. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα αλλά και ότι μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλες διοργανώσεις».

ΒΙΛΝΙΟΥΣ – Τελικός

Λιέτουβος Ρίτας – Γαλατασαράι 63-71
(28-30)
Σεϊμπούτις 15, Γερέτιν 12, Ρόμπερτς 8π. 9ρ., Βαλανσιούνας 8π. 5ρ. // Σιπ 12π. 6ρ., Λάκοβιτς 10π. 3ρ. 5ασ., Σούμπερτ 14, Άντριτς 12π. 3ρ., Σονγκάιλα 8π. 3ρ.

Δεν τα κατάφερε η Λιέτουβος μπροστά σε 8.500 οπαδούς της να κάμψει την αντίσταση των Τούρκων και να πάρει την πρόκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ευρωλίγκα. Η Γαλατασαράι ήταν καλύτερη μετά την πρώτη περίοδο, ήταν τρομερή στο διάστημα από το 11ο ως το 30ο λεπτό, όπου έτρεξε ένα 19-39 και κέρδισε τους γηπεδούχους για να πάρει αυτή το εισιτήριο.

Η Λιέτουβος με τον ενθουσιασμό του κόσμου της μπήκε δυνατά στο ματς και μετά το 11-11 κυριάρχησε στην περίοδο. Τα τρίποντα από τον Σεϊμπούτις και τα καλάθια του Βαλανσιούνας και του Γερέτιν τη βοήθησαν να τρέξει ένα 13-2 ως το 21-13 της περιόδου. Ως εκεί όμως, αφού η Γαλατά δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει το ματς να της ξεφύγει περισσότερο. Οι Τούρκοι με τον Λάκοβιτς οδηγό και τον Σούμπερτ και τον Σιπ να ακολουθούν έτρεξαν ένα 0-9 για να προσπεράσουν, καταφέρνοντας να πάνε στο 28-30 στο ημίχρονο.

Μετά το 32-32 η Λιέτουβος δέχτηκε ένα 6-13 για να μείνει πίσω με 7 πόντους, 38-45, ενώ το τρίποντο του Σούμπερτ έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα διψήφιο, 40-52. Οι Λιθουανοί πάλεψαν το ματς, αλλά στο πεντάλεπτο πριν το τέλος ήταν 13 πόντους πίσω. Πάντως, ακόμα κι έτσι κατάφεραν με τον Σεϊμπούτις και τον Γερέτιν να μειώσουν σε 58-62 με 2 λεπτά στο ρολόι. Ο Άντριτς σκόραρε άνετα από τη ρακέτα της Λιέτουβος, ενώ μετά ακολούθησαν ένα λάθος κι ένα άστοχο σουτ του Γερέτιν για να κριθεί οριστικά το ματς.

Ο Οκτάι Μαχμουτί, προπονητής της Γαλατά, είπε μετά το ματς: «Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε αυτό το ματς και είναι πολύ σημαντική η νίκη μας απέναντι σε μια δυνατή και με μεγάλη παράδοση ομάδα. Καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς, κάτι που είναι δύσκολο σε τέτοιο γήπεδο, καθώς ο κόσμος εδώ ξέρει πολύ μπάσκετ. Η άμυνά μας ήταν το κλειδί. Τώρα θα πιω ένα ποτήρι κρασί και μετά θα αρχίσω να σκέφτομαι την Ευρωλίγκα».

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *