Home / Α1 / Pick up your weapons and fight!

Pick up your weapons and fight!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2008

Είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με κάτι πιο… ιστορικό απόψε (Νάιτ), αλλά επειδή τέτοιες δηλώσεις (θα δείτε τι εννοώ) σπάνια βλέπει κανείς να γίνονται, αλλάζουμε το πρόγραμμα και θα μιλήσουμε λίγο για την πιο «καυτή» αγωνιστική της Α1, τουλάχιστον ως τώρα.

– Ο ΑΓΟΡ έχει 3-13 στο πρωτάθλημα και το Σάββατο αγωνίζεται στη Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό, που έχει 5-11 και τον είχε κερδίσει με 85-86 στο ματς του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην 13η και 12η θέση αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει ότι αν ο Κολοσσός κερδίσει, μάλλον ο ΑΓΟΡ θα αποχαιρετήσει την Α1, καθώς θα πρέπει σε 9 αγωνιστικές να κάνει 4 νίκες περισσότερες από τον Κολοσσό για να σωθεί.

Οι παίκτες του ΑΓΟΡ έχουν καλή ψυχολογία και αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του όλη την εβδομάδα. Ας δούμε κάποιες από αυτές. Σωτήρης Νικολαΐδης: «Είτε παίζεις στην έδρα σου, είτε εκτός έδρας, το μπάσκετ είναι το ίδιο. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και θεωρώ ότι ξέρουν να μένουν ανεπηρέαστοι από τέτοιες έδρες. Η ομάδα άλλωστε έχει μάθει στα δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι επιτυχίες της δεν ήρθαν σε δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα. Πιστεύω να πάνε όλα καλά, να έρθει το καλό αποτέλεσμα και να ατενίσουμε το μέλλον με λιγότερο άγχος και περισσότερη αισιοδοξία». Ίαν Βουγιούκας: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά θεωρώ ότι μαζί με το δέσιμο της ομάδας, έχουμε πλέον και την ψυχολογία με το μέρος μας. Η νίκη επί της Ολύμπιας μας έδειξε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, αν παίξουμε με πάθος. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και στη Ρόδο. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε τη νίκη για να τον πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο και να ελπίζουμε μετά και σε άλλο». Γιώργος Κούμουλος: «Δε νιώθουμε φόβο ούτε πανικό, καθώς τα δύσκολα παιχνίδια είναι μέσα στο αίμα μας. Δεν είμαστε μια ομάδα που έχει μάθει στα εύκολα. Είμαστε πάντοτε αποφασισμένοι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Αυτά εν ολίγοις από μία ομάδα που έχει κάνει 3 νίκες σε 16 αγώνες (είναι η μοναδική που δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα) και είναι το 2ο (μετά την Ολυμπιάδα) φαβορί για τον υποβιβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τις δηλώσεις, άλλωστε αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις, καλύτερα να μην παίξεις.

Αυτό που με έκανε να ξεκινήσω έτσι σήμερα, είναι η απάντηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος… τα πήρε πολύ άσχημα. Απολαύστε και κρατήστε τη στιγμή, καθώς είναι σπάνια: «Δεν κάναμε όλη αυτή την προσπάθεια για να χαριστούμε στους αντιπάλους μας. Διαβάζουμε τις δηλώσεις των παικτών του AΓOP και πραγματικά απορούμε γιατί πιστεύουν ότι είμαστε ομάδα του χεριού τους. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και απαιτούμε επίσης τον ίδιο σεβασμό από όλους».

Δεν είναι κάθε μέρα που ένας προπονητής λέει ευθέως αυτό που σκέφτεται, ιδίως αν είναι μομφή προς τον αντίπαλο και ένδειξη αίσθησης ανωτερότητας. Σε τέτοιο κλίμα, λοιπόν, οι δύο ομάδες δίνουν το Σάββατο τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς.

Όμως, η 17 αγωνιστική είναι μακράν η πιο σημαντική ως τώρα. Αυτό γιατί:

– Ο Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και αν χάσει, τότε η καρέκλα του Χέρμπερτ θα τρίζει σαν πόρτα σε στοιχειωμένο σπίτι, ενώ ο Πανιώνιος αυτομάτως θα γίνει το πρώτο φαβορί για την 3η θέση.

– Ο Πανιώνιος παίζει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Με νίκη βηματίζει προς την 3η θέση, με ήττα κλωτσάει μια καλή ευκαιρία. Η ΑΕΚ με νίκη πλησιάζει στην 5η θέση, ενώ με ήττα θα παλεύει μέχρι το τέλος για την οκτάδα.

– Το Αιγάλεω περιμένει τον Πανελλήνιο στον πιο… σουρεάλ αγώνα της χρονιάς, στον οποίο παίζεται η 5η και ίσως η 4η θέση. Αν το Σίτι κερδίσει, τότε θα έχει 2 νίκες πλεονέκτημα από τους «Ολυμπιονίκες» στη μάχη για την 5η θέση. Και το ακόμα καλύτερο; Αν το Αιγάλεω κερδίσει τον Πανελλήνιο και ο Πανιώνιος χάσει από την ΑΕΚ, το Σίτι περνάει 4ο με πλεονέκτημα σε κάθε ισοβαθμία με Πανιώνιο και Πανελλήνιο.

– Η Ολυμπιάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί με την ΑΕΛ. Αν χάσει πέφτει, ενώ μπορεί να φτάσουμε και άσχημες εξελίξεις με την ομάδα να διαλύεται (υπό την έννοια ότι θα «φύγουν» τους ξένους).

Ολύμπια και ΠΑΟΚ αγωνίζονται μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων του πρώτου γύρου, για τον οποίο υπεύθυνος είναι ο Οικονομίδης που έβριζε τον Μπαρτζώκα, ως… κάφρος του ΠΑΟΚ και όχι ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Εκτός από την ανάγκη για απαντήσεις εκατέρωθεν, οι δύο ομάδες έχουν 6-10 και όποια χάσει απομακρύνεται από την οκτάδα.

– Στο Μαρούσι μπορεί να μην έχουμε… δράματα, αλλά θα έχουμε… 1.000.000 βραβεύσεις. Σεϊμπούτις και Μπλάκνεϊ θα πάρουν τις ανθοδέσμες τους (όπως συνηθίζει το Μαρούσι για κάθε παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα του), ενώ το… χάπενινγκ θα γίνει με την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη, μεγάλου σωτήρα της ομάδας. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Βωβός θα χορέψει χορό της κοιλιάς προς τιμήν του Δράκου, αφαιρώντας και τα 7 πέπλα, ελέγχονται ως ανακριβείς.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *