Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Εκκωφαντικό «πράσινο» ξεκίνημα!

Εκκωφαντικό «πράσινο» ξεκίνημα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν τρομερός στο πρώτο του ματς στην Ευρωλίγκα και κατάφερε να διαλύσει τη Μάλαγα με 98-77 στην πρεμιέρα, μπαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή διοργάνωση. Πάλεψε η Μάλαγα, αλλά μετά το 25ο λεπτό παραδόθηκε πλήρως, αφού δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό… στο παιχνίδι της. Επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Παναθηναϊκός, που πρόσφερε πολύ ωραίες φάσεις και μπόλικα χαμόγελα στον κόσμο του. Σάτο, Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου και Σμιθ και καλύτεροι, με τους Μάριτς, Γιασικεβίτσιους και Καλάθη να ακολουθούν.

Ιδανική πρεμιέρα, λοιπόν, απέναντι σε μια ομάδα που στα τρία πρώτα της παιχνίδια στην ACB σκόραρε 86.0 πόντους ανά αγώνα. Η Μάλαγα πήγε στο ΟΑΚΑ για να παίξει γρήγορα, να κάνει το παιχνίδι της και να πάει τον Παναθηναϊκό σε υψηλό σκορ, ελπίζοντας ότι στο πρώτο τους παιχνίδι στη χρονιά, οι «πράσινοι» θα κολλούσαν κάποια στιγμή και θα έμεναν πίσω χωρίς να μπορούν να ακολουθήσουν.

Όμως, έγινε το ανάποδο. Με τον Φρίλαντ να μπαίνει άσχημα στο ματς και τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει στη συνέχεια να τον κλείσει πολύ καλά, η Μάλαγα έχασε το πιο ισχυρό της επιθετικό όπλο, οπότε η τακτική της άρχισε να μη βγάζει νόημα. Ως το ημίχρονο ήταν κοντά, έβρισκε τρόπους να σκοράρει και να αντιδρά κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι θα ξεφύγει.

Έτσι, το 21-10 του 7ου λεπτού, έγινε 29-26 λίγο αργότερα στο 13ο, το 36-26 έγινε 42-36 και το 50-40 έγινε 52-49 στο ημίχρονο και 52-51 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Κι εκεί που αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για ντέρμπι, καθότι η Μάλαγα έβρισκε τρόπους να αντιδράσει, παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο ώριμος, πιο σταθερός και σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία, το ματς… τελείωσε.

Το 52-51 ακολούθησε ένα σερί 11-0 του Παναθηναϊκού με Σμιθ και Σάτο να δίνουν το έναυσμα παίζοντας πολύ καλά και τον Διαμαντίδη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τρίποντο για το 63-51. Με τον Φρίλαντ ουσιαστικά εκτός αγώνα και έχοντας επιτρέψει στον αντίπαλό της να βάλει 63 πόντους σε 24 λεπτά στο γήπεδό του, η Μάλαγα έμοιαζε καταδικασμένη.

Και ήταν. Ως το τέλος της 3ης περιόδου η Μάλαγα μπόρεσε να επιστρέψει ως τους 8 πόντους στιγμιαία με τη βολή του Ντάρντεν, αλλά ήταν πολύ αργά. Το πολύ δύσκολο καλάθι και φάουλ του Γιασικεβίτσιους, το δικό του τρίποντο λίγο μετά και τα δύο λέι απ του Σάτο έκριναν τον αγώνα, πήγαν το σκορ στο 77-61 στο 30ο λεπτό και το 4ο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία.

Κάτι που φαίνεται και από την εξέλιξη του σκορ. Η Μάλαγα μείωσε στους 12 στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα, ως το 35ο λεπτό, βρέθηκε πίσω με 20 πόντους (89-69) με τη διαφορά να φτάνει στους 25 πόντους δύο φορές ως το τελικό 98-77.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μπορεί να παίξει πολύ καλά αν και πρώτο ματς της χρονιάς, οι παίκτες δεν φαίνονταν μπερδεμένοι ως προς το ρόλο τους, ενώ ο Ομπράντοβιτς έδωσε το στίγμα του όσον αφορά τις νέες ισορροπίες της ομάδας. Μάριτς και Σμιθ στη ρακέτα θα παίρνουν πολλές φάσεις και θα βοηθήσουν πάρα πολύ, με τον Σμιθ να δείχνει από το πρώτο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα πόσο μεγάλος παίκτης είναι.

Ο Σάτο είχε τεράστια όρεξη και σκόραρε 16 πόντους με 6/9 εντός παιδιάς και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Διαμαντίδης είχε 17 πόντους με 7/8 σουτ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 4 λάθη που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τολμούσε ο Ομπράντοβιτς να τον ξεκουράσει λίγο νωρίτερα κάθε φορά που τον έβγαζε από το παρκέ. Την περισσότερη ώρα την πέρασε στο παρκέ μαζί με τον Ν. Καλάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε 11 παίκτες πάνω από 8 λεπτά, δείχνοντας πόσο γεμάτο ρόστερ έχει (κι έλειπε και ο Π. Καλάθης). Ο Καϊμακόγλου ήταν πολύ καλός με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, βασικό ότι σούταρε σωστά και όχι φοβισμένα, συνδέθηκε από μακριά και δημιούργησε πολλά προβλήματα, ενώ Λόγκαν, Μπατίστ, Τσαρτσαρής, Βουγιούκας δεν έπαιξαν ιδιαίτερα, άλλοι ανέτοιμοι, άλλοι στο βάθος του φετινού ροτέισον.

Η Μάλαγα προσπάθησε να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό με Πέριτς και Σινάνοβιτς, αλλά ο πρώτος σταμάτησε κάπου στο 25ο λεπτό να σκοράρει, καθώς μετά κλείστηκε καλά, ενώ ο δεύτερος δημιούργησε προβλήματα, αλλά δεν έφθειρε τη φροντ λάιν, ούτε τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε. Η Μάλαγα τελείωσε το ματς με 19% στα τρίποντα (4/21), 13 λάθη και μόλις 8 ασίστ.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε 20 ασίστ, 63% στα τρίποντα, 12/19, και 59% στα δίποντα, 24/41, χωρίς να έχει περισσότερα λάθη.

Συνοψίζοντας, το πρώτο δείγμα του Παναθηναϊκού ήταν παραπάνω από θετικό, η ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ υψηλές δυνατότητες και φέτος. Σίγουρα δεν θα είναι κάθε αγώνας τόσο εύκολος ή τόσο ιδανικός με 7 διψήφιους σκόρερ και 20 πόντους διαφορά, αλλά τέτοιες εμφανίσεις δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο για το πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός. Όμως, θα χρειαστεί υπομονή, καθώς αυτό ήταν μόλις το 1ο ματς της χρονιάς και τίποτα παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 52-49, 77-61, 98-77.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 10 (4ρ.), Μπατίστ (5ρ.), Λόγκαν 4, Σάτο 16 (2τρ. 6ρ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 17 (3τρ. 3ρ. 7ασ. 3κλ.), Βουγιούκας 3, Καλάθης 12 (1τρ. 4ασ.), Κυρίτσης, Σμιθ 13 (2τρ. 3ρ.), Καϊμακόγλου 13 (3τρ. 3ρ. 4ασ.), Γιασικεβίτσιους 10 (3/3δ. 1/1τρ. 1/1β.).

Μάλαγα (Ματέο): Μπέρνι 5 (1), Ρόουλαντ 10, Βάλτερς 13 (2), Πέριτς 13 (5ρ.), Ντάρντεν 7, Γκαρμπαχόσα 7 (1), Φρίλαντ 5 (4ρ.), Ζόριτς 4 (4ρ.), Σινάνοβιτς 11 (8ρ.), Μπλάνκο 2.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *