Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Τσαρ-σταρ-ής!

Τσαρ-σταρ-ής!

Δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου 2008

Προβληματίζει τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός και, αν και οι φίλαθλοι της ομάδας δεν έχουν αρχίσει να ανησυχούν γιατί της έχουν εμπιστοσύνη, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετά την ήττα από τη Σιένα… έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου: «Κάποιοι ματώνουν μέσα στο παρκέ και κάποιοι άλλοι όχι… και δεν βοηθούν την ομάδα». Το για ποιους μιλάει ο Σέρβος κόουτς δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που παρακολουθεί τους αγώνες των «πρασίνων», αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος Ομπράντοβιτς ότι μάλλον δεν είναι ώρα για δημόσια κριτική στην παρούσα φάση.

Σχεδόν κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός κάνει κάποιες συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα (στην αρχή του top-16 το 2005-06, στο τέλος της πρώτης φάσης το 2006-07), αλλά φέτος κινδυνεύει εμφανώς πια να χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αφού η Σιένα αποδεικνύεται έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι μπορεί να κερδίσει από τον όμιλο. Από τις αρχές Φλεβάρη, οι «πράσινοι» δε θυμίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει ίσως και πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς από Εφές, Σιένα και Άρη. Στο ενδιάμεσο, το ματς με τον Ολυμπιακό, εκτός από το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε, δε φάνηκε να είχε άλλα θετικά, αφού ούτε η ψυχολογία ουσιαστικά βελτιώθηκε, ούτε έδωσε ώθηση η εμφάνιση, ούτε ο Ουίνστον συνέχισε με ανάλογους ρυθμούς.

Πάμε τώρα και στο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο στις πρόσφατες ήττες του Παναθηναϊκού, το οποίο, όμως, δε βρίσκεται στα φύλλα αγώνος και θα προκαλέσει αίσθηση.

Ο καθένας γνωρίζει ότι ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι πολύτιμος παίκτης για τους «πρασίνους», αφού συνεισφέρει αρκετά σε επίθεση και άμυνα, ενώ ξέρει πολύ καλά τι ζητάει από αυτόν ο Ομπράντοβιτς και… πώς να του το δίνει. Ωστόσο, φέτος η απουσία του μοιάζει να παίζει καταλυτικό ρόλο στο ντεφορμάρισμα της ομάδας του. Τα αποτελέσματα μιλούν: ο Τσαρτσαρής έχει παίξει φέτος 12 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, στα οποία ο Πανθηναϊκός έχει ρεκόρ 11-1. Χωρίς τον Κώστα στο ρόστερ, οι «πράσινοι» έχουν 2-3, αρνητικό ρεκόρ! Ενώ και η μοναδική τους ήττα εντός συνόρων (από τον Άρη) έγινε χωρίς τον διεθνή πάουερ-φόργουορντ! Κάτι το ότι ο Ζίζιτς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, κάτι το ότι ο Τομάσεβιτς είναι στα πιτς, κάτι η αστάθεια του Ντικούδη και η πρόσφατη μόνο βελτίωση του Μπατίστ, έχουν «δέσει» τα χέρια του Ομπράντοβιτς όσο λείπει ο Τσαρτσαρής που αποδεικνύεται ότι είναι «κλειδί» για την ομάδα.

Θέλετε να το πάμε ακόμη πιο πέρα; Από τότε που μετεγγράφηκε ο Κώστας στους «πρασίνους», τη σεζόν 2002-03, δεν έχει χάσει παρά μόνο 2 ματς στην Ευρωλίγκα. Δηλαδή, μέχρι πέρυσι (5 σεζόν), ο Τσαρτσαρής ήταν παρών σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση και έλειψε μόνο σε 2 εύκολα εντός έδρας παιχνίδια (2002-03: ΠΑΟ-Σκίπερ 81-67 και 2006-07: ΠΑΟ-Τσιμπόνα 86-69). Ο διεθνής φόργουορντ ήταν πάντα στο ρόστερ στα δύσκολα και έβαζε το λιθαράκι του. Φέτος, για πρώτη φορά, χάνει 5 (τουλάχιστον) ματς και η ομάδα του έχει αρνητικό ρεκόρ! Όσοι τόσα χρόνια έψαχναν για τον παίκτη-κλειδί αυτής της ομάδας, μάλλον δεν κοίταξαν ποτέ στη σωστή μεριά. Ο Τσαρτσαρής κάνει τόσο καλά τη δουλειά για την οποία τον θέλει ο Ομπράντοβιτς που όταν λείπει μοιάζει να φαίνεται ότι η ομάδα δεν έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν!

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει λύσεις και γρήγορα, αλλά χωρίς πανικό και κινδυνολογία. Οι «πράσινοι» έχουν αντιστάσεις ως ομάδα και συνηθίζουν να το δείχνουν στις δύσκολες στιγμές. Τώρα είναι μία από αυτές…

 

 

ΥΓ. Ο τίτλος παραπέμπει στο περσινό λάθος της Ευρωλίγκας στο fantasy, όπου ανέφερε τον Κώστα ως “Tsarstaris”. Μήπως τελικά ήταν σκόπιμο;!

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *