Home / EUROCUP / Κακή αρχή για ΠΑΟΚ, χειρότερη για Άρη…

Κακή αρχή για ΠΑΟΚ, χειρότερη για Άρη…

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα για τις δύο ελληνικές ομάδες στο Eurocup, αφού στην πρεμιέρα γνώρισαν αμφότερες την ήττα. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε εκτός έδρας με αντίπαλο τη Ρίγα, για να ηττηθεί με 80-74, ενώ ο Άρης εξακολουθεί να μην μπορεί να κερδίσει είτε εντός είτε εκτός έδρας, γνώρισε την ήττα στο Αλεξάνδρειο από τη Νίμπουργκ με 55-64.

Εντός με Σολέ το επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, εκτός με Ρουντούπις (λιθουανική) ο Άρης, με τη Σολέ να χάνει στην έδρα της από τη Χίμκι στην 1η αγωνιστική (63-75) και τη Ρουντούπις να κερδίζει στην Ολλανδία τη Χρόνινγκεν (ΓκαςΤέρα Φλέιμς) με 77-82.

ΡΙΓΑ – ΠΑΟΚ 80-74 (45-44)

Στην 3η περίοδο ουσιαστικά έχασε το ματς ο ΠΑΟΚ αφού, παρότι πάλεψε με τη Ρίγα, δεν άντεξε ως το τέλος μην μπορώντας να βρει λύση για τον Σιμς και τον Μίλατζ. Ο Σιμς σε όλο το ματς σκόραρε κατά βούληση, ενώ κατέβασε και 11 ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ, που ήλεγχε το ματς ως το ημίχρονο, να χάσει την επαφή με το σκορ στην 3η περίοδο.

Στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 15-19, ενώ ως το 15ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2 πόντους, για να μείνει πίσω από τα καλάθια των Σιμς και Μπέρτανς με 44-38. Όμως, μπόρεσε ως το ημίχρονο να πλησιάσει στο 45-44 αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά ως το 51-51 του 25ου λεπτού, αλλά μετά ο Μίλατζ έβαλε 5 συνεχόμενους πόντους, ο Μπέρτανς σκόραρε από το τρίποντο την ώρα που ο Γιαννακίδης αστόχησε και έκανε λάθος στην επόμενη επίθεση για να γράψει ο Μαρκί Πέρι το 61-53 με 2/2 βολές. Η διαφορά έφτασε και τους 9 πόντους αμέσως μετά (63-54), ο ΠΑΟΚ πήρε μαζεμένους πόντους από τον Μάρκους Γκόρι για το 65-62, αλλά τα καλάθια από Γιανισένοκς και Σιμς έφεραν ξανά τη Ρίγα στους 7 πόντους, να ελέγχει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγάλει την άμυνα που θα τον έφερνε σε απόσταση ενός σουτ, ο Μπέρτανς απάντησε στο καλάθι και φάουλ του Ντικούδη, ο Μίλατζ μίλησε 2 φορές για το 76-66 και το ματς τελείωσε κάπου εκεί, αφού στο τελευταίο δίλεπτο η Ρίγα ήλεγξε την αναμέτρηση έχοντας τη σημαντική διαφορά των 10 πόντων.

Ο Γκίντενς ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Μάρκους Γκόρι είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ. Καλαμπόκης και Ράιτ ήταν αρκετά καλοί, ενώ βοήθησε και ο Ντικούδης, για τον ΠΑΟΚ, που ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες του, αλλά όχι ακόμα στο επίπεδο που θα θέλουν ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι οπαδοί της ομάδας να τον δουν.


ΑΡΗΣ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ 55-64
(31-37)

Για ακόμα ένα ματς ο Άρης είχε τα χάλια του και είναι εμφανές ή ότι πρέπει να αλλάξει ξένους, ή ότι πρέπει να ανακατέψει καλύτερα την τράπουλα μέσα στο παρκέ. Η Νίμπουργκ μπόρεσε να του κλειδώσει πλήρως την επίθεση, ενώ ήλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ, που της έδωσαν μεγάλη ώθηση ως τη νίκη. Από την αρχή οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, με τον Άρη να μην παίζει καθόλου καλά. Η Νίμπουργκ προηγήθηκε με 9-12 και 15-23 στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Άρη να μένει άποντος στα τελευταία 4:12 της περιόδου κάνοντας 4 λάθη και μόλις 1 άστοχο σουτ στο διάστημα αυτό.

Πολύ γρήγορα στο 2ο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβηκε στους 12 πόντους (15-27), ο Άρης μπόρεσε να μειώσει σε 24-30 στο 15ο λεπτό με τον Ντέιβις, αλλά και πάλι δεν είχε καμία συνέχεια με τη Νίμπουργκ να απαντά με σερί 0-7 για το 24-37, την ώρα που ο Άρης έκανε 3 άστοχα σουτ και 1 λάθος. Το τρίποντο του Μαυραειδή μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά στους 6 στο τέλος του ημιχρόνου (31-37), αλλά ήταν φανερό ότι ο Άρης θα ήθελε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει αυτόν τον αγώνα.

Και πράγματι, μετά το 35-39 στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Νίμποεργκ ήλεγξε και πάλι το ματς, έτρεξε σερί 0-11, κράτησε τον Άρη 5:40 χωρίς πόντο για να πάει στο 35-50 και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς, με τον Άρη να βάζει όλους κι όλους 6 πόντους στην 3η περίοδο. Στους 15 πόντους έληξε η 3η περίοδος, στους 10 βρήκε τον Άρη το 35ο λεπτό με τη Νίμπουργκ να πηγαίνει στο 51-64 στο 38ο λεπτό με το καλάθι και φάουλ του Νέιμικ για να μην αφήσει καμία ελπίδα πια στον Άρη, που ούτως ή άλλως σκόραρε με το σταγονόμετρο.

Τα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 12-19 για τους φιλοξενούμενους με τα επιθετικά να είναι 2-10 και τον Άρη να έχει χάσει τη μάχη στη ρακέτα. Η κατάσταση ισορρόπησε στην επανάληψη στον τομέα αυτόν, αλλά όταν έχεις 20 λάθη, δεν σκοράρεις για 10 περίπου λεπτά (4,5 και 5,5 σε δυο νεκρά διαστήματα), έχει 36% στα δίποντα και 29% στα τρίποντα, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν αγώνα.

Ο Αλεξανδρής μάλλον το ψάχνει ακόμα το πράγμα ή κάτι του λείπει και δεν μπορεί να λειτουργήσει με το ρόστερ που έχει. Οι χρόνοι των παικτών και πάλι δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα με τους ξένους να είναι οι περισσότεροι κακοί: 2 πόντοι με 0/3 εντός παιδιάς ο Κερούς σε 7,5 λεπτά, άποντος σε 12 λεπτά ο Κρούσιτς, 4 πόντοι με 2/5 ο Μάλντροου σε 22 λεπτά, που πέραν της έφεσης στην τάπα δείχνει να έχει πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του, ενώ οι Τζέιμς και Ντέιβις ήταν απλώς καλοί (3/10 ο Τζέιμς). Για τον Μπόγρη ούτε λόγος, έπαιξε 21 λεπτά και στην μπροστά πλευρά του παρκέ απλώς έπιανε χώρο, αφού δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια!

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *