Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Οι όμιλοι στο μικροσκόπιο του AoB

Οι όμιλοι στο μικροσκόπιο του AoB

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2008

Η 5η αγωνιστική, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, είναι και η πιο κρίσιμη για τους μονομάχους. Μπορεί οι περισσότερες από τις 8 θέσεις των πλέι οφ να κριθούν την 6η αγωνιστική, αλλά τώρα είναι που θα φανεί τι ακριβώς θα κυνηγάει η κάθε ομάδα την επόμενη εβδομάδα. Ας δούμε τις πιθανότητες ανά όμιλο με κέντρο τις δικές μας ομάδες:

Group D: Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα. Αν κερδίσει τη Σιένα με 10 πόντους και την Παρτιζάν στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα, τότε είναι 1ος. Αν κερδίσει τη Σιένα με λιγότερους από 10 πόντους και την Παρτιζάν, τότε λογικά θα είναι 2ος στον όμιλο (εκτός αν οι Ιταλοί χάσουν από την Εφές). Η κατάσταση μπλέκεται για την πρόκριση, μόνο αν ο Παναθηναϊκός χάσει από τη Σιένα και κερδίσει η Εφές την Παρτιζάν. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόκριση του «τριφυλλιού» δεν θα εξαρτάται μόνο από τα δικά του αποτελέσματα. Θα θέλει την 6η αγωνιστική νίκη επί της Παρτιζάν και ταυτόχρονα ήττα της Εφές από την (αδιάφορη) Σιένα. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός αποκλείεται αν χάσει από την Παρτιζάν ό,τι και να γίνει στα υπόλοιπα ματς της 5ης ή 6ης αγωνιστικής (μοναδικός τρόπος για να περάσει έτσι, είναι να πάρει τη διαφορά από τη Σιένα, να χάσουν οι Ιταλοί από τους Τούρκους, οι οποίοι να έχουν χάσει από την Παρτιζάν). Τέλος, αν ο Παναθηναϊκός χάσει από τη Σιένα και η Παρτιζάν κερδίσει την Εφές, τότε και πάλι προκρίνεται εφόσον κερδίσει στο Βελιγράδι.

Group E: Τα πράγματα για τον Άρη είναι πιο απλά βαθμολογικά και πολύ πιο δύσκολα μέσα στο παρκέ. Αν χάσει οποιοδήποτε από τα δύο παιχνίδια του, τότε μένει έξω από τα πλέι οφ. Πρέπει να κερδίσει στην Ισπανία την Ταού και την ερχόμενη εβδομάδα να κερδίσει τη Λιέτουβος στο Αλεξνάδρειο. Όμως και πάλι, αυτό δεν φτάνει στους «κιτρίνους», οι οποίοι για να περάσουν θέλουν να κερδίσει η Λιέτουβος αυτή την εβδομάδα στην έδρα της τη Φενέρ. Αν οι Τούρκοι κερδίσουν στη Λιθουανία, τότε προκρίνονται από την 5η αγωνιστική μαζί με την Ταού. Αν η Φενέρ χάσει, τότε ο Άρης θέλει νίκη επί της Λιέτουβος και ταυτόχρονα νίκη της (αδιάφορης σε αυτή την περίπτωση) Ταού στην Τουρκία. Δηλαδή, οι «κίτρινοι» με απλά λόγια θέλουν δύο νίκες δικές τους και δύο ήττες της Φενέρ για να προκριθούν. Για τα υπόλοιπα του ομίλου, η Ταού θέλει 1 νίκη για να είναι πρώτη, ή θέλει μια ήττα της Φενέρ. Θυμίζουμε ότι ο 1ος του ομίλου αυτού συναντάει τον 2ο του ομίλου του Παναθηναϊκού.

Group F: Ο Ολυμπιακός στον όμιλό του ξέρει ότι όλα εξαρτώνται και γι’ αυτόν (όπως και για τον Παναθηναϊκό) από τα δικά του χέρια. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες (Ζαλγκίρις, Ρεάλ) προκρίνονται στα προημιτελικά ό,τι και να γίνει. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τη Ζαλγκίρις και η Ρεάλ τη Μακάμπι, τότε, εφόσον ο Ολυμπιακός πάρει τη Ρεάλ με 11 πόντους στον τελευταίο αγώνα, θα είναι 1ος στον όμιλο. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τη Ζαλγκίρις και η Μακάμπι τη Ρεάλ στην Ισπανία, τότε εφόσον η Μακάμπι κερδίσει στο Ισραήλ την αδιάφορη Ζαλγκίρις, θα είναι εκείνη 1η και οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι 2οι όσο κι αν κερδίσουν τη Ρεάλ. Αν ο Ολυμπιακός χάσει στο Κάουνας με 1 πόντο διαφορά και η Ρεάλ κερδίσει τη Μακάμπι, τότε ο Ολυμπιακός προκρίνεται μόνο αν στον τελευταίο αγώνα κερδίσει την (αδιάφορη) Ρεάλ και ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις κερδίσει τη Μακάμπι στο Ισραήλ. Αν χάσει στο Κάουνας με 2 πόντους και όλα τα άλλα έρθουν όπως στο προηγούμενο παράδειγμα, τότε θα προκριθεί μόνο εφόσον η συνολική διαφορά του είναι καλύτερη από εκείνη της Ζαλγκίρις (τώρα είναι 11 πόντους χειρότερη). Αν χάσει με 3+ πόντους στο Κάουνας, τότε σε κάθε περίπτωση αποκλείεται, εφόσον η Ρεάλ κερδίσει τη Μακάμπι. Αν χάσει στο Κάουνας και η Μακάμπι κερδίσει τη Ρεάλ, τότε θέλει δική του νίκη με 11+ πόντους επί της Ρεάλ και ήττα της Ζαλγκίρις από τη Μακάμπι στο Ισραήλ για να περάσει. Αν κερδίσει στο Κάουνας και χάσει από τη Ρεάλ, τότε περνάει μόνο αν η αδιάφορη Ζαλγκίρις κερδίσει τη Μακάμπι και οι Ισραηλινοί χάσουν και από τη Ρεάλ.

Group G: Η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα επί της Μάλαγα στην ισοβαθμία, αφού την έχει κερδίσει με 2 πόντους κι έχασε με 1. Αυτό σημαίνει ότι αν η Μπαρτσελόνα κάνει δύο νίκες με Ρόμα εκτός και ΤΣΣΚΑ εντός, έχει περάσει ό,τι και να γίνει. Πιο απλά, αν η Μπαρτσελόνα κάνει τις ίδιες νίκες με τη Μάλαγα, περνάει η Μπαρτσελόνα. Η Ρόμα για να περάσει θέλει νίκη επί της Μπαρτσελόνα κι επί της Μάλαγα, ήττα της Μπαρτσελόνα από την ΤΣΣΚΑ και ταυτόχρονα να έχει πάρει τη διαφορά 9 πόντων από τη Μάλαγα. Η ΤΣΣΚΑ μόνο αν χάσει και τους δύο αγώνες της (Μάλαγα μέσα, Μπαρτσελόνα έξω) και οι δύο ισπανικές κερδίσουν αμφότερες τη Ρόμα. Με μία νίκη, οι Ρώσοι περνάνε ό,τι κι αν γίνει και η 1η θέση θα παιχτεί στις διαφορές πόντων. Με δύο νίκες είναι σίγουρα 1οι.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *