Home / Α1 / Σα να ζεστάθηκε το πράγμα…

Σα να ζεστάθηκε το πράγμα…

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2008

Αίφνης, η κατάσταση στην Α1 έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Η νίκη του Πανελληνίου επί του Πανιωνίου, αλλά κι εκείνη του ΑΓΟΡ επί της ΑΕΚ, έδωσαν αρκετό χρώμα στο πρωτάθλημά μας. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Μετά από 40 φοβερά λεπτά, ο Πανελλήνιος μπόρεσε να κερδίσει τον Πανιώνιο και να τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Με την πιθανότατη ήττα του Αιγάλεω στο ΣΕΦ την Κυριακή από τον Ολυμπιακό, ο Πανελλήνιος θα μείνει μόνος 4ος στη βαθμολογία. Και αυτό είναι το πλέον ενδιαφέρον σενάριο, καθώς ο Πανελλήνιος είναι η ομάδα από τις τρεις που υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ακόμη και 1 ήττα να κάνει μέχρι το τέλος, μπορεί να βρεθεί ακόμη και 6ος, ενώ με περισσότερες πιο κάτω (το Μαρούσι ανεβαίνει συνεχώς).

Ο Πανελλήνιος έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τους @ΑΕΛ, Άρη, ΑΓΟΡ, @ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, @Παναθηναϊκό (με το @ να υποδεικνύει προφανώς τους εκτός έδρας αγώνες).

Ο Πανιώνιος έχει τους ΑΓΟΡ, @ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, @Παναθηναϊκό, Μαρούσι και @Ολύμπια Λάρισας.

Το Αιγάλεω έχει τους Παναθηναϊκό, @Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας, @Κολοσσό, @Άρη, Ολυμπιάδα Πάτρας.

Κανείς δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, με τον Πανελλήνιο να έχει πιθανότατα το πιο δύσκολο, αφού «χρωστάει» ακόμα και τις 3 ομάδες Ευρωλίγκας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική, η μάχη για την τετράδα θα μείνει με αμείωτο ενδιαφέρον, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις, όπως αυτή του Αμαρουσίου (για να χωρέσει στην εξάδα).

Στην ουρά η… ΑΕΚ κατάφερε να δώσει ιδιαίτερο χρώμα, αφού δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της, τη στιγμή που προηγήθηκε με 49-61 κι έπρεπε να έχει «καθαρίσει» τον αγώνα. Ο ΑΓΟΡ έπαθε ένα απίστευτο μπλακ-άουτ μένοντας για ακριβώς 13 λεπτά στους 6 πόντους, από το 43-39 του ημιχρόνου, μέχρι το 49-61 επτά λεπτά πριν το τέλος του ματς. Μετά… τα έβαλε όλα με αποκορύφωμα το καλάθι του Γιανγκ στη λήξη του ματς, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η ΑΕΚ δεν έπρεπε να χάσει το παιχνίδι αυτό, μιας και έχει πολύ καλό ρόστερ για να δέχεται σερί 9-23 από τον προτελευταίο του πρωταθλήματος στα τελευταία 7 λεπτά.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, θα καταγράψω την ολοένα και… αυξανόμενη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Μπάρλου από τον Αγγέλου. Τον Μπάρλο τον ξέρουμε τόσα χρόνια και θα μου επιτρέψετε να τον θεωρώ τον καλύτερο παίκτη που έχει στο ρόστερ της η «Ένωση» μαζί με τον Ταπούτο και τον Κυρίτση. Το γεγονός ότι ο Νίκος δυσκολεύεται αρκετά τουλάχιστον αγώνα παρά αγώνα, κάτι δείχνει. Για τη χρησιμοποίησή του, όχι ότι ξαφνικά ξέχασε το μπάσκετ.

Στην ουρά η κατάσταση έμπλεξε, καθώς ο ΑΓΟΡ έκανε νίκη εκτός προγράμματος και πλέον ισοβαθμεί με τον Κολοσσό. Ο Κολοσσός έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αλλά τρεις αγώνες, μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Ο Κολοσσός έχει μπροστά του Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας, @Άρη, Αιγάλεω, @Ολυμπιάδα Πάτρας και ΑΕΚ.

Ο ΑΓΟΡ έχει @Πανιώνιο, ΑΕΛ, @Πανελλήνιο, Άρη, ΠΑΟΚ, @Ολυμπιακό.

Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα, ο Κολοσσός είναι ακόμη το φαβορί για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς ακόμη κι αν κερδίσει μόνο την Ολυμπιάδα, ο ΑΓΟΡ θα πρέπει να πάρει δύο αγώνες του για να σωθεί αυτός.

Η ημέρα είναι και την εύκολη νίκη του Αμαρουσίου επί της Ολύμπιας, με τη δουλειά του Σούλη Μαρκόπουλου να φαίνεται ολοένα και περισσότερο. Βέβαια, η ημέρα είχε και τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό, αλλά μάλλον αυτό ήταν προπόνηση του «τριφυλλιού» ενόψει Παρτιζάν, παρά αγώνας. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη δυσκολέψει τον πρωταθλητή. Αν θέλετε τη γνώμη μου, καλώς. Δεν εννοώ ότι ο Κολοσσός υπήρχε περίπτωση να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, καμία θεωρώ, αλλά άλλο να δέχεσαι την αλλαγή ημέρας και να δίνεις οδηγίες στους παίκτες σου να παίξουν ελεύθερα και γρήγορα, και άλλο να επιμείνεις για Κυριακή και να στήσεις την ομάδα για τσούκου-τσούκου μπολ. Ο Κολοσσός συνέβαλε στο να έχει ο Παναθηναϊκός μια μέρα παραπάνω για ξεκούραση (Κυριακή), αλλά και στο να μην έχει καμία απολύτως σκοτούρα από τον αγώνα του Σαββάτου.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *