Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / «Κόλαση» για Ολυμπιακό, παγίδες για Παναθηναϊκό!

«Κόλαση» για Ολυμπιακό, παγίδες για Παναθηναϊκό!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Top-16 και οι δύο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα ξέρουν, πλέον, τι θα συναντήσουν μπροστά τους στο δρόμο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Βουνό για τον Ολυμπιακό ο Όμιλος Ε, ενώ ο Παναθηναϊκός στάθηκε πιο τυχερός, αλλά και αυτός θα πρέπει να αντιμετωπίσει ερωτηματικά και x-factors στον G Όμιλο. Θα «βαρεθούμε» τις ελληνοτουρκικές μάχες στο Top-16, αφού θα δούμε… 6 τέτοιες συνολικά!

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, για να περάσει στα προημιτελικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει με επιτυχία έναν όμιλο με την παντοδύναμη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την τουρκική Εφές Πίλσεν και την επίσης τουρκική Γαλατασαράι. Δύο ταξίδια στην Τουρκία κι ένα στη Ρωσία για τον Ολυμπιακό, που είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση όσον αφορά στην πρωτοπόρου του ομίλου (η ΤΣΣΚΑ είναι η μόνη ομάδα με 10-0 ως τώρα στη διοργάνωση), την πιο δύσκολη από το 3ο γκρουπ (Εφές) και τη 2η πιο δύσκολη από το 4ο. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο όμιλος του Ολυμπιακού διασταυρώνεται στα προημιτελικά με τον F (της Ρεάλ).

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της παρουσίας της τουρκικής Φενέρμπαχτσε από το 1ο γκρουπ, σίγουρα της πιο αδύναμης και ασταθούς από εκεί με τα ως τώρα δεδομένα. Από το 3ο γκρουπ ούτε κρύο ούτε ζέστη καθώς η Ουνίκς Καζάν δεν είναι Εφές, αλλά δεν θα είναι εύκολη λεία, οι Ρώσοι μοιάζουν αρκετά δυνατοί, σίγουρα πιο δυνατοί από τους Ιταλούς της Καντού που ήταν η άλλη επιλογή, και με βλέψεις προημιτελικών. Το άγνωστο για τον Παναθηναϊκό έρχεται από το 4ο γκρουπ, όπου η Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να μην είναι τόσο σταθερή όσο η Μπιλμπάο, αλλά σίγουρα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και υψηλότερους στόχους, αποτελώντας τον x-factor του ομίλου, που μπορεί να φέρει τα πράγματα άνω-κάτω. Σε περίπτωση πρόκρισης, στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός διασταυρώνεται με τον όμιλο H (της Μπαρτσελόνα).

Ισπανική μονομαχία ο Όμιλος F με τη Σιένα να θέλει να βγει στον αφρό και να αφήσει τις Ρεάλ, Μάλαγα και Μπιλμπάο να σφάζονται για μια θέση στον ήλιο των προημιτελικών.

Στον H Όμιλο η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι είναι τα ξεκάθαρα φαβορί απέναντι σε Ζαλγκίρις και Καντού και σίγουρα έφυγαν από την κλήρωση χαμογελώντας με την τύχη τους και την ατυχία όλων των υπολοίπων. Τουλάχιστον… στη θεωρία.

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι του Top-16:

Όμιλος E: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Αναντόλου Εφές, Γαλατασαράι.
Όμιλος F: Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπιλμπάο.
Όμιλος G: Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός, Ούνικς Καζάν, Αρμάνι Μιλάνο.
Όμιλος H: Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καντού, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο δρόμος για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης περνά από το Top-16, που θα έχει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, πιθανότατα το υψηλότερο που είχε ποτέ, καθώς οι περισσότερες ομάδες ξεκινούν με ελάχιστες διαφορές και αποστάσεις. Το Top-16 ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου, θα κρατήσει ως την 1η του Μάρτη και αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις μάχες των ελληνικών ομάδων, αλλά και τα παιχνίδια κάθε ομίλου.

Στη συνέχεια, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν σε best-of-five σειρές προημιτελικών από τις 21 Μαρτίου ως τις 5 Απρίλη, για να φτάσουν οι νικητές κάθε σειράς στο φάιναλ φορ στη Σινάν Ερντέμ Αρένα 11-13 Μαΐου.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *