Home / NBA / Προβλήματα στον παράδεισο…

Προβλήματα στον παράδεισο…

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν 4-0 και προελαύνουν στο NBA ως τώρα, κερδίζοντας και τους Ντάλας Μάβερικς με απίστευτο τρίποντο buzzer-beater του Κέβιν Ντουράντ μετά το 101-102 από τον Βινς Κάρτερ 1,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως, μία ημέρα νωρίτερα οι Θάντερ είχαν απασχολήσει για πρώτη φορά φέτος αρνητικά το NBA και αιτία ήταν τα… νευράκια του Ράσελ Ουέστμπρουκ, που στο ματς με τους Γκρίζλις ούρλιαζε στους συμπαίκτες του και μετά αυτοκαταστράφηκε σαν μήνυμα στον αστυνόμο Σαΐνη.

Εναντίον των Μέμφις Γκρίζλις με 3,5 λεπτά για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε ντράιβ, έβγαλε την μπάλα στον αμαρκάριστο Σεφόλοσα, ο οποίος, όμως, δεν σούταρε, έκανε προσποίηση και πάσαρε. Ο Ουέστμπρουκ, εμφανώς εκτός εαυτού του φώναξε «Shoot the fu**ing ball» (σ.σ «Σούταρε τη γα**μένη την μπάλα»), η φάση τελείωσε με τον Ντουράντ να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στις βολές, τον Σεφόλοσα προσπαθεί να ηρεμήσει τον Ουέστμπρουκ παραδεχόμενος το λάθος του και λέγοντας «Relax», τον Ντουράντ να λέει κι αυτός στον συμπαίκτη του να χαλαρώσει, όπως και ο Πέρκινς από την άλλη, πια, πλευρά του παρκέ.

Ως εδώ καλά.
Ένας πλέι μέικερ οφείλει να φωνάζει στους συμπαίκτες του, είναι ο στρατηγός στο παρκέ, αυτός που θα τους καθοδηγήσει, θα τους επισημάνει το λάθος, ώστε να μην το ξανακάνουν. Βλέποντας τη φάση πολλοί σκέφτηκαν ότι ο Ουέστμπρουκ ανεβαίνει επίπεδο πια, αυξάνοντας τις ηγετικές του ικανότητες.

Όμως, η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ουέστμπρουκ δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του, εκτός εαυτού πήγε και στο τάιμ άουτ 1 αγωνιστικό λεπτό μετά, άρχισε πάλι να φωνάζει στον Σεφόλοσα, ο Ντουράντ κατέφτασε στον πάγκο και προσπάθησε να τον ηρεμήσει, για να «το χάσει» ο Ουέστμπρουκ και να αρχίσουν οι δυο τους να καυγαδίζουν πολύ άσχημα και να ουρλιάζουν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου. Η σκηνή ήταν αρκετά σκληρή (για λεκτικός καυγάς), τόσο μάλιστα, που οι θεατές στις πρώτες σειρές της κερκίδας κοντά στον πάγκο των Θάντερ που έγιναν μάρτυρες του καυγά, σηκώθηκαν όρθιοι σαν να ετοιμάζονταν για να δουν τους δυο παίκτες να πιάνονται στα χέρια.

Τελικά, Ουέστμπρουκ και Ντουράντ πήγαν και κάθισαν στις δύο άκρες της πεντάδας που καθόταν στον πάγκο για το τάιμ άουτ, περιμένοντας τον Σκοτ Μπρουκς να δώσει εντολές. Ο Ντουράντ έδειξε και πάλι πόσο μεγάλος παίκτης είναι, με το που μπήκαν στο παρκέ από το τάιμ άουτ, προχώρησε στον Ουέστμπρουκ και τον χάιδεψε στο κεφάλι. Όμως, ο Ουέστμπρουκ, δυστυχώς, έδειξε ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον καυγά, έπαιξε σε όλο το ματς εμφανώς εκτός εαυτού, σπασμωδικά και θυμωμένος, τελείωσε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του με 4 πόντους και 4 λάθη, έχοντας 0/13 σουτ εντός παιδιάς.

Όλοι, βεβαίως, στους Θάντερ προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του περιστατικού, αλλά κόσμος και δημοσιογράφοι… δεν τσίμπησαν. Ο Ντουράντ είπε: «Εντάξει, θα διαφωνούμε κάποιες φορές, όπως πάντα λέω. Τον στηρίζω 100%, και αυτός εμένα. Και είδατε ότι μόλις πατήσαμε παρκέ αμέσως παίξαμε όπως έπρεπε χωρίς πρόβλημα».

Και ο Σκοτ Μπρουκς είπε τα ίδια πάνω κάτω: «Όταν παίζεις ένα έντονο παιχνίδι, θα έχεις και καυγάδες. Δεν έχω πρόβλημα με αυτός. Νομίζω ότι είναι υγιές. Νομίζω ότι μαθαίνεις από αυτό και γίνεσαι καλύτερος με αυτό. Αυτό είναι κομμάτι του NBA. Δεν με νοιάζει πόσο ανταγωνιστικοί γίνονται οι παίκτες μου. Κάποιες φορές θα νευριάζουν. Αλλά πάντα η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους».

Ο Ουέστμπρουκ από την πλευρά του δεν μίλησε στα μέσα, καθώς μέχρι να μπουν οι δημοσιογράφοι στα αποδυτήρια είχε εξαφανιστεί. Βέβαια, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο, καθώς πολλές φορές ο Ουέστμπρουκ φεύγει πρώτος από τα αποδυτήρια, αλλά κάθε πράγμα σχολιάζεται μέσα στο πλαίσιο που συμβαίνει.

Όλο το περιστατικό άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και πάλι στους Θάντερ. Οι οπαδοί πίσω από τον πάγκο της ομάδας άρχισαν να «χώνουν» στον Ουέστμπρουκ σε σημείο που να επέμβει η ασφάλεια του γηπέδου για να τους πει να ηρεμήσουν, ιστοσελίδες, blogs, ραδιόφωνα άρχισαν να αμφισβητούν το πόσο καλή είναι η παρουσία του παίκτη στην ομάδα και να ζητούν μετεγγραφή. Από τις πιο ακραίες απόψεις «ο Ουέστμπρουκ είναι καρκίνος για την ομάδα» μέχρι τα απλά «δεν θα πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα όσο ο Ουέστμπρουκ παίζει εδώ» οι απόψεις κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο: ζητούσαν ανταλλαγή του πλέι μέικερ.

Οι δημοσιογράφοι, προφανώς και, το προχώρησαν. Άρχισαν οι προτάσεις για ανταλλαγές, όπως εκείνη Ουέστμπρουκ-Στέφεν Κάρι, στη συζήτηση μπλέχτηκαν και οι οπαδοί άλλων ομάδων, λέγοντας ότι… δεν θέλουν τον Ουέστμπρουκ που φέρεται έτσι μέσα στο παρκέ και γενικά από το τίποτα το θέμα τράβηξε πάρα πολύ. Και μόνος υπεύθυνος είναι ο Ουέστμπρουκ, που ως πλέι μέικερ θα έπρεπε να προστατεύσει συμπαίκτες και ομάδα, αλλά έκανε το αντίθετο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Ντουράντ και Ουέστμπρουκ μαλώνουν στο γήπεδο. Οι φήμες τους θέλουν «σκοτωμένους» έξω από το γήπεδο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πέρσι στα πλέι οφς είχαμε παρόμοια σκηνή, με τον Ντουράντ να «λούζει» τον Ουέστμπρουκ κατά τη διάρκεια αγώνα και μετά να λέει «κάποιες φορές πρέπει να τους φωνάζεις για να καταλάβουν τι λες». Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στους Θάντερ, με αρκετούς από τους δημοσιογράφους που είναι μέσα στην ομάδα να λένε ότι το γυαλί για τον Ουέστμπρουκ έχει σπάσει και δεν θα μείνει πολύ καιρό ακόμα στην Οκλαχόμα. Ίδωμεν…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *