Home / ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Πρωταθλητής Κύπρου ο Κεραυνός!

Πρωταθλητής Κύπρου ο Κεραυνός!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2008

Ύστερα από έναν δραματικό πέμπτο τελικό, ο Κεραυνός Στροβόλου κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 71-66 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου! Οι δύο ομάδες είχαν επικρατήσει ως τώρα στις έδρες τους (ο Κεραυνός είχε το πλεονέκτημα) με διαφορές τουλάχιστον 8 πόντων, αλλά ο 5ος τελικός ήταν μια διαφορετική ιστορία.

 

Παρότι ο Κεραυνός κατάφερε να φέρει τη διαφορά στους 11 πόντους δύο φορές, μία στην 3η περίοδο (47-36) και μία στην 4η (60-49), ο ΑΠΟΕΛ είχε το σθένος να επιστρέψει στο σκορ και το ματς έφτασε στο 66-62, 33 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Εκεί μέτρησε η ψυχραιμία των γηπεδούχων που κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 71-66. Ο Κεραυνός, του Βασίλη Φραγκιά, κατέκτησε, έτσι, το πρωτάθλημα Κύπρου, κάτι που τελευταία φορά είχε ξανακάνει τη σεζόν 2000-01. MVP των τελικών αναδείχθηκε ο, αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Αναστασιάδης που έβαλε 13 πόντους στον τελευταίο τελικό. Για την πρωταθλήτρια ομάδα έβαλε ακόμη 17 πόντους ο Σμιθ και 14 ο Τρισόκκας. Ο ΑΠΟΕΛ είχε για πρώτο σκόρερ τον Γκαρσία με 20 πόντους.

Πάντως, από τη στιγμή που η σειρά έφτασε στον 5ο τελικό, μεγάλο φαβορί ήταν ο Κεραυνός, αφού ολόκληρη τη σεζόν δεν έχασε ποτέ στο Στρόβολο, ενώ τις 4 φορές που υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ (μία για την κανονική περίοδο, μία για το κύπελλο και δύο στους τελικούς) τον κέρδισε όλες. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κάνει νίκη μακριά από την έδρα του στα πλέι-οφ, μένοντας μοιραία δεύτερος.

Το πρωτάθλημα φέτος στην Κύπρο ουσιαστικά διεκδικήθηκε από 3 ομάδες και θα πρέπει να αναγνωριστεί ως επιτυχία των 2 φιναλίστ το ότι άφησαν τρίτη την ΑΕ Λεμεσού, που φέτος έκανε την υπέρβαση στην Ευρώπη ενώ κάνει και σχέδια «μετακόμισης» στην Α1, αφού πρόκειται για έναν άρτια οργανωμένο και ανταγωνιστικό σύλλογο. Φέτος, πάντως, έμοιαζε να δυσκολεύτηκε να κρατήσει και τα δύο «καρπούζια» κάτω από τη μασχάλη και έτσι έμεινε με 2 νίκες διαφορά τρίτη στην κανονική διάρκεια και δεν κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του ΑΠΟΕΛ στον ημιτελικό. Ωστόσο, ο μεγάλος στόχος είναι το FIBA cup, στο οποίο θα αναφερθούμε την παραμονή του φάιναλ-φορ (18-20/4).

Το ότι η ομάδα που έφτασε στους «4» του FIBA cup έμεινε τρίτη στο πρωτάθλημα, είναι και ένα δείγμα ότι το επίπεδο στην Κύπρο έχει ανέβει, και υπάρχουν τουλάχιστον ορισμένες ομάδες που κάνουν βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Αυτόν τον καιρό, μάλιστα, γίνονται συζητήσεις και για διοργάνωση κλειστής λίγκας. Όλα δείχνουν ότι έχει φτάσει πια ο καιρός για να αρχίσει να βγαίνει πια η Κύπρος από την… μπασκετική αφάνεια…

About nikolask11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *