Home / NCAA / Πολ Στέρτζες: ένας Άγγλος στους Harlems…

Πολ Στέρτζες: ένας Άγγλος στους Harlems…

Η αρχική σκέψη είναι ότι κάτι πρέπει να πηγαίνει πολύ στραβά στον κόσμο του μπάσκετ αν οι Χάρλεμς Γκλομπτρότερς, η πιο «μαγική» ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ, υπογράφουν Άγγλο μπασκετμπολίστα στο ρόστερ τους, για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά από περισσότερα από 85 χρόνια ιστορίας.

Όμως, μια ματιά στον Πολ Στέρτζες φτάνει για να σκεφτούμε ότι το παλικάρι ταιριάζει στους Χάρλεμς. Άλλωστε είναι ο πιο ψηλός παίκτης που έχει παίξει ποτέ σε αμερικανικό κολέγιο, ο πιο ψηλός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας στον κόσμο (όπως αναγνωρίστηκε το Νοέμβρη από το Γκίνες) και πιο ψηλός από τον ψηλότερο που έχει παίξει ποτέ στο NBA, με ύψος 2.33 μέτρα.

Γεννημένος το 1987, ο Πολ «Tiny» Στέρτζες ήταν 1.88 όταν ήταν 16 χρονών και δεν είχε παίξει ποτέ μπάσκετ. Έπαιζε ποδόσφαιρο (Άγγλος γαρ…) ενώ ήθελε να παίξει επαγγελματικά γκολφ (το drive του μάλιστα είναι 330 μέτρα). Όμως, την επόμενη χρονιά ψήλωσε 30 πόντους (!) και έφτασε τα 2.18, οπότε ένας προπονητής στο σχολείο είπε το αυτονόητο: «Δεν το σκέφτεσαι να παίξεις μπάσκετ;». Το ύψος του το πήρε μάλλον από τον πατέρα του, που είναι 2.03, ενώ η μητέρα του είναι 1.65 μέτρα.

Λίγο μετά που άρχισε να παίζει μπάσκετ κέρδισε υποτροφία από το κολέγιο του Φλόριντα Τεκ, με το οποίο δεν αγωνίστηκε την πρώτη σεζόν και φόρεσε τη φανέλα του το 2007-08 για 16 αγώνες, έχοντας 2.5 πόντους και 2.4 ριμπάουντ. Στη συνέχεια πήγε στο Μάουντεν Στέιτ του NAIA, στο οποίο έμεινε 2 χρονιές, έχοντας την πρώτη 2.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.4 τάπες.

Το καλοκαίρι του 2011 έπαιξε σε σάμερ λιγκ (όχι του NBA, όπως σκόπευε αρχικά, λόγω του λοκ άουτ) στο Λας Βέγκας, ενώ τον Οκτώβρη τον ανακοίνωσαν οι Χάρλεμς Γκλομπτρότερς στους ρούκις της σεζόν 2011-12. Μαζί του υπέγραψε και ο Τζόντε «Too Tall» Χολ, που είναι ο πιο κοντός Χάρλεμ στην ιστορία, στο 1.58 μέτρα.

Ο Στέρτζες έχει το παρατσούκλι Tiny «επειδή κάνω τους άλλους να μοιάζουν μικροσκοπικοί όταν μπαίνω στο παρκέ».

Από το κολέγιο ο Στέρτζες τραβούσε (προφανώς) τα βλέμματα πάνω του, ενώ ήταν ο αγαπημένος της εξέδρας (εντός ή εκτός έδρας): «Όποτε μπαίνω στο γήπεδο ο κόσμος με αποθεώνει, είτε παίζουμε εντός έδρας, είτε εκτός», είχε πει τότε.

Πλέον, μέλος των Χάρλεμς Γκλομπτρότερς, νιώθει περήφανος: «Νιώθω μεγάλη τιμή που είμαι μέλος της ιστορίας των Χάρλεμς. Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία να είμαι μέλος του οργανισμού, να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω ανθρώπους από κάθε φυλή».

Ο Στέρτζες σκοπεύει το καλοκαίρι του 2012 να δοκιμάσει την τύχη του στο σάμερ λιγκ του NBA στο Λας Βέγκας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον μαγικό κόσμο του NBA. Για να δούμε… Ως τότε, δείτε ένα-δυο κλιπάκια για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *