Home / NCAA / Στο Κεντάκι ο τίτλος!

Στο Κεντάκι ο τίτλος!

Οι Wildcats του Κεντάκι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και κρατούν εδώ και λίγες ώρες το τρόπαιο του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στα χέρια τους! Το Κεντάκι στον τελικό του NCAA κέρδισε με 67-59 τους Jayhawks του Κάνσας και πήρε τον 8ο τίτλο της ιστορίας του (1ο από το 1998)! Το Κεντάκι είχε το προβάδισμα σε όλο σχεδόν το ματς και άντεξε στην αντεπίθεση του Κάνσας στο φινάλε για να πάρει τον τίτλο. MOP του φάιναλ φορ ο φρέσμαν Άντονι Ντέιβις του Κεντάκι!

Ο Ντέιβις είχε ένα πολύ άσχημο επιθετικά παιχνίδι, αλλά μάλλον θα έπαιρνε το MOP (Most Outstanding Player, το κολεγιακό αντίστοιχο το MVP) ό,τι κι αν γινόταν. Βέβαια, μη νομίζετε ότι πέρασε απαρατήρητος. Έκανε τους Κάνσας να βλέπουν εφιάλτες στην άμυνα με 16 ριμπάουντ, 6 τάπες, 3 κλεψίματα, έχοντας και 5 ασίστ με 6 πόντους (1/10 δίποντα και 4/6 βολές).

Ήταν το αστέρι της ομάδας, κέρδισαν τον τίτλο, ήταν η πιο λογική επιλογή. Άλλωστε, οι Αμερικάνοι τα προσέχουν αυτά. Ο Ντέιβις φέτος έκανε ρεκόρ πρωτοετή σε τάπες στην ιστορία του NCAA με 186. Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά μαζί του οι συμπαίκτες του Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ, Ντορόν Λαμπ, και οι Τόμας Ρόμπινσον και Ταισόν Τέιλορ από το Κάνσας.

Ο Λαμπ, πάντως, θα μπορούσε εύκολα να έχει πάρει και το MOP, καθώς τελείωσε τον τελικό με το 1/3 των πόντων της ομάδας του, 22 πόντοι (πρώτος σκόρερ του αγώνα) με 4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/6 βολές, συν 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στο κατάμεστο από… 70.913 τυχερούς φίλους του μπάσκετ Mercedes-Benz Superdome της Νέας Ορλεάνης το Κεντάκι πήρε το προβάδισμα 4 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με 9-7 και δεν το έχασε ξανά ως το φινάλε. Μάλιστα, προηγήθηκε και αρκετά, παίρνοντας πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο 27-17 του 11ου λεπτού. Έφτασε στο 34-19 λίγο αργότερα, πήγε στο +18 και το 39-21 λίγο πριν το ημίχρονο, που τελείωσε με 41-27.

Στο δεύτερο μέρος κράτησε απόσταση ασφαλείας ως το 56-41 του 32ου λεπτού, αλλά μετά το Κάνσας επιχείρησε επική αντεπίθεση. Με τον Τέιλορ και τον Ρόμπινσον πλησίασε σε 59-52, ενώ το τρίποντο του Τζόνσον και οι βολές του Ρόμπινσον το έφεραν στο 62-57 με 1:37 για το τέλος.

Η τρομερή τάπα του Κιντ-Γκίλκριστ σε λέι απ του Τέιλορ και το λάθος του τελευταίου αμέσως μετά έφεραν το ματς στο 65-57, ενώ το Κάνσας έχασε κάθε ελπίδα όταν ο Τζόνσον σηκώθηκε για τρίποντο στο 65-59 και ο Ντέιβις πήδηξε στο ταβάνι για να τον ταπώσει! Τον τρόμαξε τόσο που προσγειώθηκε χωρίς να αφήσει την μπάλα από τα χέρια του. Λάθος και game over! Το σφύριγμα ελέγχεται για το αν ήταν σωστό (οριακά μάλλον όχι), αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι. Δείτε τη φάση:

Να βλογήσουμε λίγο και τα γένια μας; Όταν το AoB λέει… «expert» το εννοεί. Ο Νίκος Κατσαμάτσας στο άρθρο του είχε γράψει ότι το Κεντάκι θα πάρει το τρόπαιο με μέση διαφορά άνω των 8 πόντων, το Κεντάκι κέρδισε και τα δύο ματς με 8 πόντους. Για τον άλλο ημιτελικό είχε πει ότι θα είναι κλειστός, αλλά το Κάνσας έχει το ειδικό βάρος να πάρει την πρόκριση, το ματς κρίθηκε στο σουτ και το Κάνσας κέρδισε.

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *