Home / NBA / Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία

Η κανονική περίοδος στο NBA βρίσκεται μια ανάσα πριν το τέλος της με τις 30 ομάδες να έχουν 3-5 παιχνίδια ακόμα για να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους σε αυτή, με τη μάχη να έχει ανάψει για τα καλά. Ουσιαστικά, ελάχιστα είναι τα ζευγάρια που έχουν (σχεδόν) οριστικοποιηθεί, ενώ ακόμα μένουν ανοιχτές 2 θέσεις στην Ανατολή και 3 στη Δύση, αν και στην πραγματικότητα μία θέση στη Δύση είναι αυτή που ακόμα είναι ξεκάθαρα ανοιχτή.

Έτσι, στην Ανατολή πριν τα ματς της Πέμπτης, κατά σειρά έχουμε τις: Σικάγο Μπουλς (47-15), Μαϊάμι Χιτ (44-17), Ιντιάνα Πέισερς (40-22), Μπόστον Σέλτικς (37-26), Ατλάντα Χοκς (37-25), Ορλάντο Μάτζικ (36-26), Νιου Γιορκ Νικς (33-29) και Φιλαντέλφια Σίξερς (32-30), με τις 6 πρώτες να έχουν κλείσει ήδη θέση στα πλέι οφς και τις δύο τελευταίες να νιώθουν ακόμα την ανάσα των Μιλγουόκι Μπακς (29-32), που όμως κυνηγούν ένα θαύμα.

Η πρωτιά έχει τελειώσει λέει η λογική, καθώς οι Μπουλς είναι 2,5 νίκες πάνω από τους Χιτ με 4 ματς ακόμα να παίξουν (και 5 οι Χιτ), ενώ και η 3η θέση έχει κλείσει. Ανοιχτή παραμένει η κατάταξη στο 4-5-6, όπου Βοστόνη, Ατλάντα και Ορλάντο θα παλέψουν για το καλύτερο πλασάρισμα ως την τελευταία στιγμή.

Στη Δύση, κατά σειρά, έχουμε τις: Σαν Αντόνιο Σπερς (45-16), Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (45-17), Λος Άντζελες Λέικερς (40-23), Λος Άντζελες Κλίπερς (39-23), Μέμφις Γκρίζλις (37-25), Ντάλας Μάβερικς (35-28), Ντένβερ Νάγκετς (34-28) και Γιούτα Τζαζ (33-30).

Όμως, εδώ η κατάσταση είναι πολύ πιο εκρηκτική. Αμέσως μετά τους Τζαζ βρίσκονται οι Φίνιξ Σανς και οι Χιούστον Ρόκετς με 32-30 αμφότεροι, δηλαδή, απλώς ένα ματς λιγότερο, με τις ίδιες ήττες.

Οι πρώτοι 5 έχουν κλείσει θέση για τα πλέι οφς, ενώ οι Μάβερικς και οι Νάγκετς θεωρητικά δεν είναι ακόμα εκεί, αλλά πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός. Οι πρωταθλητές, μάλιστα, έβαλαν το ένα πόδι μέσα στα πλέι οφς με τη νίκη τους την Τετάρτη με 117-110 επί των Ρόκετς με 35 πόντους του Νοβίτσκι, αλλιώς θα κινδύνευαν αρκετά να μείνουν εκτός.

Όπως φαίνεται από τα ρεκόρ, στη Δύση είναι ακόμα ανοιχτή η μάχη για την πρωτιά, με τους Θάντερ να είναι 0,5 νίκη πίσω από τους Σπερς, ενώ Λέικερς και Κλίπερς είναι κι αυτοί μαζί. Το Μέμφις δύσκολα θα ανέβει (ή θα πέσει) από την 5η θέση, ενώ Ντάλας και Ντένβερ θα παλέψουν για το 6-7, με τους Τζαζ, τους Σανς και τους Ρόκετς να αναζητούν την 8η θέση πρόκρισης.

Οπότε, παρότι βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου (26 Απριλίου), κανείς δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για ζευγάρια και διασταυρώματα, αφού τα πλασαρίσματα απέχουν πολύ απ’ το να οριστικοποιηθούν.

Θέλετε να έχετε στο μυαλό σας κάποια «καυτά» παιχνίδια που θα κρίνουν την τελική κατάταξη; Ας δούμε τα κυριότερα στην παρακάτω λίστα (οι ημέρες και οι ώρες που αναφέρονται είναι Ελλάδας):

Παρασκευή 20 Απριλίου


03:00, Μαϊάμι Χιτ – Σικάγο Μπουλς:
Η τελευταία ευκαιρία των Χιτ για την πρωτιά, με νίκη ελπίζουν, με ήττα είναι οριστικά δεύτεροι.

05:30, Φίνιξ Σανς – Λος Άντζελες Κλίπερς:
Οι Κλίπερς κυνηγούν την 3η θέση, οι Σάνς την 8η, το ματς αναμένεται «κολασμένο».

Σάββατο 21 Απριλίου


02:00, Ατλάντα Χοκς – Μπόστον Σέλτικς:
Απέχουν μια ήττα μεταξύ τους και παλεύουν για την 4η θέση και το πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των πλέι οφς. Είναι πολύ πιθανό αυτό το ματς να κρίνει ποιος από τους δύο θα πρέπει να σπάσει την… έδρα του άλλου αν διασταυρωθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφς.

04:30, Σαν Αντόνιο Σπερς – Λος Άντζελες Λέικερς:
Οι Σπέρς προσπαθούν με απίστευτο 16-2 τον τελευταίο μήνα να βρεθούν πρώτοι, κυνηγώντας το καλύτερο ρεκόρ στο NBA, οι Λέικερς θέλουν να μείνουν 3οι πάνω από τους Κλίπερς.

Κυριακή 22 Απριλίου


00:30, Φίνιξ Σανς – Ντένβερ Νάγκετς:
Για τα πλέι οφς, οι Νάγκετς με ήττα αρχίζουν να… προβληματίζονται, ιδίως αν οι Σανς έχουν πάρει και το ματς με τους Κλίπερς.

03:00, Σικάγο Μπουλς – Ντάλας Μάβερικς:
Αν οι Χιτ έχουν κερδίσει τους Μπουλς, αυτή θα είναι η ευκαιρία τους να βγουν πρώτοι στην Ανατολή, δηλαδή ήττα του Σικάγο από τους Μάβερικς.

05:30, Γιούτα Τζαζ – Ορλάντο Μάτζικ:
Σύγκρουση από Ανατολή και Δύση για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Οι Τζαζ «καίγονται» για νίκη, καθώς με ήττα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφς.

22:30, Λος Άντζελες Λέικερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ:
Εδώ παίζεται η πρωτιά των Θάντερ και η 3η θέση για τους Λέικερς. Είναι πολύ πιθανό το ζευγάρι να συναντηθεί στα ημιτελικά Δύσης (αν προκριθούν βέβαια και οι δύο ως εκεί), οπότε ένα ματς τόσο κοντά στα πλέι οφς ίσως μετρήσει στην ψυχολογία, αν επιλέξουν και οι δύο να το χτυπήσουν.

Δευτέρα 23 Απριλίου


01:00, Μαϊάμι Χιτ – Χιούστον Ρόκετς:
Αν τα αποτελέσματα έχουν βγει καλά για τους Χιτ θα κυνηγούν την πρωτιά, ενώ οι Ρόκετς θα πρέπει να κερδίσουν αν θέλουν να προλάβουν τα πλέι οφς.

03:00, Ντένβερ Νάγκετς – Ορλάντο Μάτζικ:
Για την 6η θέση στη Δύση και τη μάχη για τις 4-6 στην Ανατολή. Ίσως κάποια ομάδα έχει ήδη αρχίσει να επιλέγει θέση ως τότε, που τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα.

Τετάρτη 25 Απριλίου


02:30, Ατλάντα Χοκς – Λος Άντζελες Κλίπερς:
Και οι δύο θα κυνηγούν καλύτερο πλασάρισμα, οι Χοκς μάλιστα, το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση.

03:00, Μπόστον Σέλτικς – Μαϊάμι Χιτ:
Οι Σέλτικς θα θέλουν τη νίκη για την 4η θέση και το πλεονέκτημα στην πρώτη φάση, οι Χιτ, αν ακόμα κυνηγούν τους Μπουλς θα ενδιαφέρονται για τη νίκη.

05:30, Γιούτα Τζαζ – Φίνιξ Σανς:
Το ματς… της χρονιάς. Οι δυο ομάδες έχουν πολλές πιθανότητες να πάνε ισόβαθμες ή με 0,5 νίκη απόσταση στον αγώνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφς.

Πέμπτη 26 Απριλίου


03:00, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ντένβερ Νάγκετς:
Οι Θάντερ θα παλεύουν ακόμα για την πρωτιά με τους Σπερς, ενώ οι Νάγκετς θα ξέρουν ποιον θα αντιμετωπίσουν λογικά στον πρώτο γύρο των πλέι οφς.

05:30, Φίνιξ Σανς – Σαν Αντόνιο Σπερς:
Οι Σπερς θα παλεύουν για το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας, ενώ οι Σανς για την πρόκριση στα πλέι οφς.

Παρασκευή 27 Απριλίου


03:00, Ατλάντα Χοκς – Ντάλας Μάβερικς:
Είναι ουσιαστικά το τελευταίο ντέρμπι. Αν όλα πάνε λογικά υπάρχει πιθανότητα και οι δύο να μπορούν να διαλέξουν αντίπαλο στον πρώτο γύρο των πλέι οφς (και μαζί του πλευρά στα… brackets), ανάλογα με το αν κερδίσουν ή χάσουν.

Όλα αυτά είναι στη θεωρία, εννοείται ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών μπορεί να προστεθούν άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια, ή κάποια από τα παραπάνω να καταλήξουν αδιάφορα για μία από τις δύο ομάδες. Εδώ θα είμαστε, θα τα ξαναπούμε ως τότε με νέο άρθρο.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *