Home / NBA / Τρελάθηκε ο Ουέστμπρουκ!

Τρελάθηκε ο Ουέστμπρουκ!

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κέρδισαν τους Λέικερς και καθάρισαν με 4-1 τη σειρά για να προκριθούν στα τελικά της Δύσης, όπου τους περίμεναν ήδη οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Το 5ο και τελευταίο ματς της σειράς τελείωσε 106-90 για τους Θάντερ, παρότι οι Λέικερς ως το 35ο λεπτό είχαν καταφέρει να μείνουν κοντά και να παλεύουν για το διπλό.

Ο Κόμπι είχε 42 πόντους με 18/33 σουτ και ο Γκασόλ 14 πόντους και 16 ριμπάουντ αλλά ήταν τελείως μόνοι τους. Απ’ την άλλη ο Κέβιν Ντουράντ τελείωσε με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ με 9/21 σουτ και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ 28 πόντους με 12/25.

Και ίσως το καλάθι που άλλαξε το momentum του ματς (το… momentum shifter που λένε και οι Αμερικάνοι). Το σκορ ήταν 70-70 με 4 λεπτά για το τέλος της 3ης περιόδου όταν ο Ουέστμπρουκ έκλεψε την μπάλα και έβαλε το απίστευτο καλάθι που δείχνει το παρακάτω βίντεο παίρνοντας και το φάουλ. Ακόμη πιο απίστευτος ήταν ο πανηγυρισμός του μετά, με τους Θάντερ να πετούν ύστερα.

Οι Λέικερς ισοφάρισαν σε 73-73 με τον Παγκόσμια Ειρήνη αλλά η συνέχεια επεφύλασσε ένα σερί 20-4 από τους Θάντερ που καθάρισαν το ματς χωρίς να αγχωθούν στο τέλος.

Δείτε τη φάση του Ουέστμπρουκ:

Τώρα, βέβαια, τα εύκολα τελείωσαν για την παρέα του Ντουράντ, καθώς οι Σπερς δείχνουν σε τρομερή κατάσταση, έχουν 8-0 στα πλέι οφς, 18 συνεχόμενες νίκες από τις 11 Απριλίου και 29-2 από τις 21 Μαρτίου και μετά! Και μαζί με όλα αυτά και το πλεονέκτημα έδρας…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *