Home / Α1 / Έτοιμος για όλα

Έτοιμος για όλα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2008

Ένας Ολυμπιακός έτοιμος για όλα εμφανίστηκε απόψε στο ΣΕΦ και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με το ευρύ 71-55, επιχειρώντας έτσι μια απάντηση στην προς τριμήνου ήττα με 18 πόντους, κυρίως, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 και δίνοντας ξανά νέο ενδιαφέρον στους τελικούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ έξυπνα και μυαλωμένα στο γήπεδο και δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι από τη στιγμή που πήραν διαφορά, ο αγώνας ήταν παράσταση μόνο για αυτούς. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Τσαρτσαρήςσήμερα στο γήπεδο βρέθηκε μόνο ο Ολυμπιακός») και ο Ομπράντοβιτςπαίξαμε πολύ άσχημα στο πρώτο μέρος ειδικά στην επίθεση, χωρίς καλή οργάνωση με αρκετά λάθη και χωρίς ξεκάθαρες ιδέες»), ο οποίος απέφυγε προσεκτικά τα ξεσπάσματα προς την (καλή άλλωστε) διαιτησία. Η ουσία του αγώνα έγκειται στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε σε κανένα σημείο του ότι μπορεί να γυρίσει το σκορ και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις στα επιθετικά συστήματα των αντιπάλων τους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχαν τον Γκριρ να μοιράζει τους 20 πόντους του σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχαν ξεσπάσματα από τους Γουντς (που πάντως δεν έπεισε ότι ήταν… ξύπνιος σε όλη τη διάρκεια του ματς), Μπλάκνεϊ και Σχορτσιανίτη και είχαν και τον απόλυτο παίκτη-κλειδί για αυτούς, τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να προσπαθεί να αποδείξει σε κάθε γωνία του γηπέδου ότι αξίζει κάθε ευρώ του νέου συμβολαίου του.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δυσκολεύονταν πολύ να βρουν διαδρόμους για το καλάθι, η βραδιά κύλησε άσχημα. Στη δεύτερη περίοδο έμειναν για 6 λεπτά χωρίς πόντο (και 11 λεπτά συνολικά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς), ενώ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να πάρουν ούτε 1 πόντο από τους αναπληρωματικούς τους, για πρώτη φορά φέτος. Ο Γιασικεβίτσιους προσπάθησε στο τρίτο δεκάλεπτο να αντιστρέψει την κατάσταση και ήταν και πάλι ο πιο απειλητικός παίκτης της ομάδας του, ενώ ο «σκουριασμένος» Ζίζιτς έβαλε 8 συνεχόμενους πόντους στο τέταρτο δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει αν αξιοποιηθεί.

Ο κόσμος δεν μπόρεσε να κρατηθεί ήρεμος σε όλη τη διάρκεια του ματς, αφού όταν στην τρίτη περίοδο κάποια ΜΑΤ πλησίασαν προς τη μεριά των οργανωμένων, αυτοί… αφηνίασαν με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ομάδα τους με 3 παρατηρήσεις για τα μπουκάλια, τα συνθήματα και τις κροτίδες που έριξαν στο γήπεδο.

 

 

ΥΓ1. Και… ξαφνικά βρέθηκε όλος ο κόσμος να νομίζει ότι αυτός που καθορίζει αν ο Γιαννάκης θα μείνει στην Εθνική είναι ο… Παναθηναϊκός! Κι έτσι, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζητούν δημοσίευση ανακοινώσεων από τον Παύλο με σκοπό τον πόλεμο εναντίον του Γιαννάκη, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού καταφέρονται εναντίον της «πρασινόχρωμης» Ομοσπονδίας. Όχι, δεν πρέπει να είναι έτσι. Την ευθύνη για να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση στο θέμα έχει ο ένας και μοναδικός («αγαπημένος» μας) Βασιλακόπουλος, με κριτήρια αντικειμενικά. Ο κύριος FIBA Europe, κρύβεται (ως συνήθως) πίσω από την ευθύνη της λεπτής ισορροπίας του θέματος και δε βγαίνει ξεκάθαρα να δώσει απαντήσεις. Να τον χαιρόμαστε…

ΥΓ2. Κάθε μέρα που περνάει, το Μαρούσι πείθει όλο και περισσότερο ότι έχει το κατάλληλο αγωνιστικό προφίλ και βρίσκεται στη σωστή φόρμα τη σωστή στιγμή για να κερδίσει τον Πανιώνιο. Η σημερινή νίκη δεν ήταν όσο εύκολη δείχνει το τελικό σκορ και χρειάστηκε ένα νέο μεγάλο ματς από τον Μιλισάβλιεβιτς. Οι Νεοσμυρνιώτες, που είναι πλέον «στα σκοινιά», θα ψάξουν την ανατροπή από το 0-2, αν και το momentum δείχνει ξεκάθαρα υπέρ του Αμαρουσίου.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *