Home / Α1 / «Εποχή Ομπράντοβιτς» τέλος στον Παναθηναϊκό!

«Εποχή Ομπράντοβιτς» τέλος στον Παναθηναϊκό!

«Αντίο» στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπαν παίκτες, διοίκηση και φίλοι των «πρασίνων» την Τρίτη, καθώς από την ομάδα ανακοινώθηκε ότι ο Σέρβος τεχνικός δεν θα βρίσκεται και του χρόνου στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ομπράντοβιτς ήρθε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι 1999 και στα 13 χρόνια που έμεινε στην ομάδα κατέκτησε κάθε πιθανό τίτλο (πολλάκις μάλιστα). Πλέον, ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να αλλάξει σελίδα και να κοιτάξει για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα το μέλλον του με νέα δεδομένα και χωρίς τη σταθερά του «Ζοτς» στον πάγκο του.


Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά από δεκατρία χρόνια λαμπρής συνύπαρξης.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον «κόουτς» για την άψογη, μεστή και ουσιώδη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τους τίτλους που κατέκτησε η ομάδα μας.

Στο μυαλό και στην καρδιά μας θα υπάρχουν πάντα οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και σίγουρα το όνομά του θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως ένας από τους κύριους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών.

Όταν οι συνθήκες το φέρνουν έτσι και φεύγει ένας φίλος το «αντίο» φαντάζει δύσκολο. Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειας μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Για αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν φίλε.»


Το «αντίο» του Ομπράντοβιτς

Ο Ομπράντοβιτς από την πλευρά του εξέδωσε την εξής ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό (και ο Γ. Σκιάς στο «πράσινο» blog του στο AoB το είχε αναφέρει εδώ και πολλούς πολλούς μήνες):

«Αγαπητοί μου Φίλοι
Όταν ήρθα τον Ιούνιο του 1999 στην Αθήνα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ ότι αυτή θα ήταν η ομάδα μου – η οικογένειά μου – το σπίτι μου, για 13 ολόκληρα χρόνια.

Αυτά τα 13 χρόνια, είχαμε πολλές όμορφες στιγμές, πολλούς πανηγυρισμούς, αλλά και δυσκολίες. Τα ζήσαμε έντονα, γιατί πάντα ήμασταν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη και αληθινή οικογένεια.

Οι Αρχές που έχω από την οικογένειά μου, πάντα μου υπενθυμίζουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σεβαστούν και αυτοί. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω αυτή τη στιγμή.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία κατέστησε δυνατό με όλες της τις δυνάμεις, να είμαστε όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να χαιρετίσω με σεβασμό, όλους όσοι εργάζονται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ, με τους οποίους είχα μια εκπληκτική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φίλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, οι οποίοι ήταν ΠΑΝΤΑ-ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ μαζί μας, διότι χωρίς τη βοήθειά τους ποτέ δεν θα τα καταφέρναμε. Φυσικά ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ προς όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα 13 χρόνια.

Όλοι μαζί, η Οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι εργαζόμενοι στην ΚΑΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι τις ομάδας, καταφέραμε να κάνουμε τον μπασκετικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ένα μεγάλο κλαμπ προς το οποίο τρέφει σεβασμό όλη η Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή πήρα μια ΠΟΛΥ-μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη απόφαση για μένα, πως η συνεργασία όλων αυτών των ετών τελείωσε.

Πιστεύω πως ότι συμβαίνει σε μια οικογένεια πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Γιατί όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός «Τα εν οίκω, μη εν δήμω». Αναμφίβολα θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή μου η απόφαση είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ για 13 χρόνια ήταν η ΟΜΑΔΑ μου και το ΣΠΙΤΙ μου και αυτό θα μείνει έτσι σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω και είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού τύπου για την αγαστή συνεργασία μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κουμπάρο και άμεσο συνεργάτη μου Δημήτρη Ιτούδη για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα 13 χρόνια.

Αθήνα 12/06/2012
Ζέλικο Ομπράντοβιτς»

Η επόμενη ημέρα

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό μπαίνουν πλέον σε νέες βάσεις, καθώς οι «πράσινοι» καλούνται να αναζητήσουν νέο προπονητή για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Νέος προπονητής σημαίνει νέα φιλοσοφία και υπομονή ώστε να την ενσταλάξει στην ομάδα. Σίγουρα ο πάγκος του Παναθηναϊκού θα θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα του χρόνου, καθώς θα χρειαστεί τεράστια υπομονή από τον κόσμο και τη διοίκηση για να «επιβιώσει» ο νέος προπονητής. Οι συγκρίσεις με τον Ομπράντοβιτς θα αδικούν όποιον κι αν κάτσει στον πάγκο μετά, αλλά είναι (λογικό) αναπόφευκτες.

Είτε ο επόμενος θα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης (πολύ πιθανό), που τόσα χρόνια έχει αρνηθεί πάμπολλες δουλειές (Κάχα Λαμποράλ, Φενέρ) ως πρώτος προπονητής περιμένοντας τη σειρά του στον Παναθηναϊκό, είτε κάποιος άλλος, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να χτίζεται από την αρχή.

Ήδη τα σενάρια έχουν ξεκινήσει, με το όνομα του Ιτούδη να παίζει πολύ, αλλά και ονόματα αρκετών ξένων γνωστών προπονητών. Πολλά (όσον αφορά στους ξένους) θα εξαρτηθούν και από το μπάτζετ της ομάδας του χρόνου, καθώς κανείς ξένος εγνωσμένης αξίας προπονητής δεν θα δεχτεί να κάτσει σε έναν τόσο ηλεκτρικό πάγκο με πεσμένο μπάτζετ και απαιτήσεις τίτλων. Θα ξέρει από πριν ότι οι συγκρίσεις θα είναι αδυσώπητες.

Οι φήμες για την επόμενη ημέρα του Ομπράντοβιτς δίνουν και παίρνουν, από την Εφές ως τη Ρεάλ, και από την ΤΣΣΚΑ ως την Ιταλία (υπάρχει και ο Μεσίνα που μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη). Την αλήθεια θα τη μάθουμε σύντομα, όπως και το αν ισχύει αυτό που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ότι ο Ομπράντοβιτς επικοινώνησε με 2 παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τους ζήτησε να μην υπογράψουν νέα συμβόλαια ακόμα για να τους πάρει στη νέα του ομάδα!

Το Age of Basketball θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες με αφιέρωμα στις ημέρες του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *