Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Ζέσταμα για το Λονδίνο!

Ζέσταμα για το Λονδίνο!

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αρχίσει. Οι 12 ομάδες των δύο μπασκετικών ομίλων της διοργάνωσης είναι πλέον γνωστές, η κλήρωση για το πού θα παίξει η καθεμία έγινε (δείτε παρακάτω) και τώρα πέφτουν οι τελευταίες πινελιές σε κάθε ομάδα για να εμφανιστεί έτοιμη στο μεγάλο ραντεβού.

Στο 1ο γκρουπ θα βρεθούν με τις Η.Π.Α., Αργεντινή, Γαλλία, Τυνησία οι Λιθουανία και Νιγηρία.

Στο 2ο γκρουπ θα παίξει μαζί με τις Ισπανία, Βραζιλία, Αυστραλία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία η Ρωσία.

Οι Λιθουανοί έχουν το μεγαλύτερο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κρυφό όπλο που θα μπορούσε να έχει κάποιος για να ετοιμάσει τους ψηλούς τους, τον τεράστιο Αρβίντας Σαμπόνις:

Και η μόνη απορία που γεννάται είναι γιατί δεν τον βάζουν δωδεκάδα, να «χαζέψει» λίγο τους σύγχρονους ψηλούς…

Απ’ την άλλη, ο Λίνας Κλέιζα έδειξε στη Βενεζουέλα ότι έχει αρχίσει να ζεσταίνεται για τα καλά μετά τον τραυματισμό του και τα «κολλάει» χωρίς σταματημό υπό το βλέμμα του Σάμπας:

Στις Η.Π.Α. το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό. Μπορεί ο Κόμπι να νιώθει σαν τον Κλιντ Ίστγουντ στο «Gran Torino» σε μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 25.4 έτη (χωρίς τον Κόμπι, 26.1 με τον Κόμπι) και να λέει επικές ατάκες όπως το «οι πιτσιρικάδες που φοράνε περίεργα γυαλιά, κολλητά τζιν και τέτοια πράγματα» που είπε στα πλέι οφς για τους Ντουράντ, Ουέστμπρουκ, Γκρίφιν, Τζέιμς και σία, αλλά οι υπόλοιποι έχουν «δέσει» μια χαρά.

Κι όταν καρφώνει ο Μπλέικ Γκρίφιν, όλοι κάνουν σαν παιδάκια στις ανοιχτές προπονήσεις:

Και, ναι, αυτός απέναντι στον οποίο τα βρίσκει μπαστούνια η αμερικανική άμυνα είναι ο Κάιρι Έρβινγκ με τη γνωστή τρομερή ικανότητά του στις ντρίμπλες.

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *