Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Φιλικός περίπατος στη Βαρκελώνη

Φιλικός περίπατος στη Βαρκελώνη

Όλος ο μπασκετικός κόσμος περίμενε το τελευταίο φιλικό των Αμερικανών, αυτό με την Ισπανία στη Βαρκελώνη, ως κάτι σαν τον πρόωρο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μια πρόβα τζενεράλε. Όμως, φαίνεται πως οι Ισπανοί είχαν άλλη άποψη. Οι Αμερικανοί κέρδισαν με 100-78 πολύ εύκολα, με τους Ισπανούς να μην πιέζονται ιδιαίτερα από τη στιγμή που έμειναν πίσω στο σκορ. Τα σπουδαία στο Λονδίνο, λοιπόν, όπου ο Παού Γκασόλ υποσχέθηκε ότι τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Απ’ την άλλη, οι Αμερικανοί έχουν κάθε λόγο να νιώθουν βασιλιάδες των φιλικών, μετά τις νίκες επί Βραζιλίας, Αργεντινής και Ισπανίας. Το αν τα νικηφόρα αποτελέσματα θα συνεχιστούν ως το τέλος, θα φανεί από τις 29 Ιουλίου και μετά στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Εκεί που δεν θα υπάρχει η δικαιολογία του φιλικού για τους Ισπανούς ή όποιον άλλον πρέπει να παίξει στο 100% για να κοντράρει τις Η.Π.Α..

Οι Ισπανοί έδειξαν στην αρχή τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν το ματς, ο Τσάντλερ πολύ γρήγορα πήγε στον πάγκο με 2 φάουλ, και η μπάλα περνούσε συνεχώς στη ρακέτα (3 συνεχόμενα καρφώματα ο Ιμπάκα). Ο Βίκτορ Σάδα έκανε με σουτάκι το 22-13 για την ομάδα του με 1:40 για το πρώτο δεκάλεπτο, με τους Ισπανούς να κρατούν το προβάδισμα ως το 26-22. Οι Αμερικανοί μπορεί να δυσκολεύονταν πλέον με τον Άντονι να μαρκάρει έναν από τους Παού Γκασόλ και Ιμπάκα, αλλά στην επίθεση καθόταν στο τρίποντο και ήταν σχεδόν σε κάθε φάση μόνο του.

Έβαλε 5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο
, και οι Αμερικανοί με σερί 20-6 προσπέρασαν με 42-32. Στο ημίχρονο το σκορ έκλεισε στο 48-40. Ο Ντουράντ κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και οι Αμερικανοί πήγαν στο 60-46, ενώ με 7 συνεχόμενους πόντους του Ουέστμπρουκ έκαναν το 69-48 με 4:19 στο δεκάλεπτο. Οι Ισπανοί μπόρεσαν να πλησιάσουν ως τους 12, αλλά ποτέ πιο χαμηλά.

Έπαιξαν πάντως χωρίς τον Μαρκ Γκασόλ, που προφυλάχθηκε λόγω ενός μικροπροβλήματος στον ώμο, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Παού Γκασόλ, παρότι η Ισπανία στην αρχή έμοιαζε να παίζει σκληρά για τη νίκη, είπε πριν το ματς ότι «προτιμώ να χάσω αυτό το παιχνίδι και να πάρω εκείνο που θα μετρήσει, στο Λονδίνο».

Μετά τον αγώνα άλλαξε τροπάριο: «Ήταν ένα παιχνίδι που θα θέλαμε να παίξουμε καλύτερα. Κάναμε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν. Είναι γρήγοροι και αθλητικοί και εφόσον τους δώσαμε αιφνιδιασμούς ήταν πολύ δύσκολο για εμάς».

Ο Κρις Πολ μετά τον αγώνα είπε ότι ο Σιζέφσκι τους είχε «φτιάξει» για τα καλά: «Ξέραμε ότι ήταν ένα μεγάλο ματς. Όταν ο Κόουτς Κ μας μίλησε, μας είπε ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι που έγινε στη Βαρκελώνη από το 1992 και μετά και τα ματς της Dream Team, οπότε το αντιμετωπίσαμε ως τέτοιο». Δεν νομίζω ότι οι Ισπανοί το είδαν έτσι, αλλά μέχρι την πραγματική αναμέτρηση των δύο ομάδων δεν μπορούν να πουν και τίποτα. Το φιλικό ανήκε απόλυτα στους Αμερικανούς.

Πρώτος σκόρερ στο ματς ήταν ο Άντονι, που είχε 27 πόντους και 3 ριμπάουντ με 5/7 δίποντα και 5/8 τρίποντα. Ο Τζέιμς είχε 25 πόντους και 8 ασίστ, ο Ντουράντ 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Αμερικανούς να παίζουν και τους 12 παίκτες τους (4 λεπτά οι Ντέιβις και Χάρντεν). Είχαν 18 ασίστ και 13/23 τρίποντα, ενώ οι Ισπανοί 5/19 (και επίσης 18 ασίστ). Για τους Ισπανούς ο Παού Γκασόλ είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ιμπάκα 16 πόντους και ο Ναβάρο 11.

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *