Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Οι 12 Λιθουανοί του Λονδίνου

Οι 12 Λιθουανοί του Λονδίνου

Ο Κεστούτις Κεμτζούρα έκανε συνολικά 3 αλλαγές σε σχέση με το ρόστερ του προολυμπιακού στην ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, με τις δύο να είναι αναμενόμενες και την τρίτη αναγκαστική λόγω τραυματισμού. Έτσι, οι Λιθουανοί θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Κλέιζα και τον Γιασικεβίτσιους, με το νέο αστέρι τον Βαλανσιούνας, αλλά χωρίς τον Γιαφτόκας και χωρίς τον Ντούλκις που κόπηκε λόγω απειρίας.


Τόμας Ντελινινκάιτις και Ντεϊβίντας Ντούλκις
ήταν οι δύο παίκτες που κόπηκαν για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να μπουν στη δωδεκάδα ο Σίμας Γιασάιτις και ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις. Αμφότεροι είχαν μείνει εκτός προολυμπιακού λόγω τραυματισμών.

Απ’ την άλλη, τα άσχημα νέα χτύπησαν την Τρίτη τους Λιθουανούς, με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας να παθαίνει κάταγμα κόπωσης στο πόδι και να αποχωρεί από την ομάδα στερώντας τη από την πιο δυνατή παρουσία στη ρακέτα της. Στη θέση του θα παίξει ο Αντάνας Καβαλιάουσκας.

Αναλυτικά οι 12 των Λιθουανών:

Γιόνας Βαλανσιούνας
Παούλιους Γιανκούνας
Σίμας Γιασάιτις
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Αντάνας Καβαλιάουσκας
Μάντας Καλνιέτις
Ριμάντας Καουκένας
Λίνας Κλέιζα
Γιόνας Μασιούλις
Μαρτίνας Πότσιους
Ρενάλντας Σεϊμπούτις
Ντάριους Σονγκάιλα

Ο Κεμτζούρα είχε δείξει από το προολυμπιακό ότι δεν υπολόγιζε ιδιαίτερα τους Ντελινινκάιτις και Ντούλκις, καθώς έπαιζαν λίγο, με τον δεύτερο να τελείωσε μόλις την κολεγιακή του καριέρα και η απειρία του να είναι ο λόγος που δεν προτιμήθηκε στο τελικό ρόστερ.

Όπως ίσως θα είδατε, απουσιάζει το όνομα του Ντονάτας Μοτιεγιούνας, ο οποίος με την Προκόμ είχε πολύ καλά νούμερα φέτος και θα ήταν σίγουρος για τη δωδεκάδα, μιας και μαζί με τον Βαλανσιούνας είναι τα δύο νέα αστέρια της Λιθουανίας της νεότερης γενιάς. Όμως, η ευθύνη βαραίνει μόνο τον ίδιο, καθώς είχε κληθεί στην προετοιμασία, αλλά γύρισε την πλάτη του στην εθνική για να πάει στα summer league το NBA.

Απ’ την άλλη, δυστυχώς στο Λονδίνο δεν θα δούμε τον Γιαφτόκας. Και για να καταλάβετε την απώλεια, πάρτε και δύο φωτογραφίες από την ατομική του γυμναστική, να καταλάβετε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ…

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *