Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Buzzer-beater αλλά ήττα για τις Αυστραλές!

Buzzer-beater αλλά ήττα για τις Αυστραλές!

Με συγκινήσεις έχει ξεκινήσει το μπασκετικό τουρνουά στις γυναίκες. Οι Αμερικανίδες ήταν μέτριες στο πρώτο τους ματς, αλλά πήραν τη νίκη επί της Κροατίας, ενώ στο δεύτερο ματς τους διέσυραν την Ανγκόλα. Απ’ την άλλη, η Αυστραλία κέρδισε τις οικοδέσποινες στο πρώτο της ματς, αλλά ηττήθηκε στην παράταση από τη Γαλλία στο δεύτερο, παρά το τρομερό τρίποντο της Σνελ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς.

Οι Γαλλίδες ήταν μια ανάσα από τη νίκη, αλλά η άστοχη δεύτερη βολή της Γιακούμπου άφησε το σκορ στο 65-62 με 3 δευτερόλεπτα για το τέλος, η Μπίσοπ πήρε το ριμπάουντ για την Αυστραλία, πάσαρε στη Σνελ που με δύο αντιπάλους κρεμασμένες πάνω της σούταρε πίσω από το κέντρο και ισοφάρισε τον αγώνα σε 65-65. Όμως, στην παράταση η Αυστραλία δεν μπόρεσε να κερδίσει. Με την Λορίν Τζάκσον στον πάγκο με 5 φάουλ από το 38ο λεπτό οι Αυστραλές δεν μπόρεσαν να αντέξουν και ηττήθηκαν με 74-70.

Το τρίποντο της Σνελ
έκλεψε την παράσταση στον αγώνα, στην πιο ωραία φάση ως τώρα των μπασκετικών τουρνουά (αντρών και γυναικών) στο Λονδίνο:

Οι Αμερικάνες απ’ την άλλη, στον πρώτο τους αγώνα άργησαν να πάρουν μπρος μέχρι το 81-56 επί της Κροατίας (το σκορ ήταν 53-49 στο 31ο λεπτό, πριν από ένα 16-0 των κοριτσιών των Η.Π.Α.), αλλά απέναντι στην Ανγκόλα το 90-38 είναι εξίσου θεαματικό όσο και η παράσταση που έδωσαν στο παρκέ. Μεγάλη πρωταγωνίστρια για την πολύ δυνατή αμερικανική ομάδα η Κάντας Πάρκερ (μπορεί να την ακούσετε ή να τη διαβάσετε και Κάντας Ουίλιαμς, καθώς τα μισά ξένα σάιτ τη λένε με το όνομα του άντρα της).

Η Πάρκερ (αδερφή του Άντονι Πάρκερ) είχε 14 πόντους με 7/10 δίποντα, 12 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 23 λεπτά. Αν η ΕΡΤ δείξει αγώνα των Αμερικανίδων (ίσως με Κίνα ή Τουρκία στη φάση των ομίλων) αξίζει τον κόπο να το δείτε, το ρόστερ τους είναι απίστευτα υψηλού επιπέδου με τις Αουγκούστους, Μπερντ, ΜακΚότρι, Κάτσινγκς, Μουρ, Κας, Τοράζι, Φόουλς παρούσες.

Αήττητες ως τώρα μετά από δύο αγώνες στο τουρνουά είναι οι Η.Π.Α., η Κίνα και η Τουρκία στον πρώτο όμιλο, και η Γαλλία με τη Ρωσία στον δεύτερο.

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *