Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ 2012-13! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ 2012-13! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Το Age of Basketball βρίσκεται και φέτος κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος διοργανώνει και το 2012-13 το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ «Πάνος Ζαχαρογιάννης», που τρέχει ήδη για δύο σεζόν με απόλυτη επιτυχία με το AoB να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα της δουλειάς των διοργανωτών.

Οπότε, αν έχετε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την πορτοκαλί θεά, αν θέλετε να μετρηθείτε κόντρα σε πολλούς ακόμα που μοιράζονται το ίδιο «μικρόβιο», αν θέλετε ο χειμώνας σας να είναι μπασκετικός, δεν έχετε παρά να φτιάξετε την ομάδα σας και να δηλώσετε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το πώς μπορείτε να το βρείτε παρακάτω, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από τους διοργανωτές!


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2012-13

Ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος Αγίας Βαρβάρας στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης προκηρύσσει το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ », για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται στις 29 Σεπτεμβρίου. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Α ΦΑΣΗ(Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τους άλλους συμμετέχοντες στον όμιλο σε διπλά παιχνίδια.
ii. Β ΦΑΣΗ(Play-offs): Με βάση την κατάταξη του ομίλου θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των play-offs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.
Το ακριβές σύστημα των play offs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σειράς αυτών των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε κλειστό γήπεδο στην Αγία Βαρβάρα αλλά και σε οποιοδήποτε γήπεδο δηλώσει έδρα ομάδα συμμετέχουσα στο Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση του γηπέδου Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του, σαν τέτοια ορίζεται στο διάστημα μεταξύ 21.30 και 22.00. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγο κολλήματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση του, σε συμπληρωματική προκήρυξη, για κάθε παιχνίδι το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ

Ο διοργανωτής θα μεριμνήσει για την παροχή εμφανίσεων για την κάθε ομάδα. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα.
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να εκδηλώσουν έγγραφο ενδιαφέρον με αίτηση συμπληρώνοντας την, και να την προσκομίσουν στην διοργανώτρια αυτοπροσώπως έως την Παρασκευή 20/09/12.
ii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εν-ενεργεία αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, με εξαίρεση μέχρι 2 (δυο) αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Δ’ ΕΣΚΑ/ ΕΣΚΑΝΑ.
Ομάδες που επιθυμούν να έχουν στην τάξη τους εν ενεργεία αθλητές, και μέχρι Β’ ΕΣΚΑ / ΕΣΚΑΝΑ, ή ομάδες που δεν τους ενδιαφέρει η σύνθεση των αντιπάλων θα καταταγούν σε διαφορετικό Όμιλο.
iii. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή θεωρημένο φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του και μια φωτογραφία. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα « ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ». Τα δελτία θα υπάρχουν σε όλους τους αγώνες στην Γραμματεία και στην διάθεση ελέγχου κάθε ενδιαφερομένου.
Οι λίστες αθλητών των ομάδων θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι 20/10/12 οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και σε εκείνη του Χορηγού Επικοινωνίας.
iv. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
v. Αθλητές μπορούν να δηλωθούν για μία ομάδα μέχρι και την τελική ημερομηνία ανάρτησης των λιστών 20/10/12.
vi. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
vii. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ.
Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 13ο:
O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εκπροσώπους των ομάδων και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας. Ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα έχουν και όλοι όσοι εκ των αθλητών δηλώσουν την διεύθυνση τους στην λίστα της ομάδας τους.

ΑΡΘΡΟ 14ο:
Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

Η φόρμα συμμετοχής για το πρωτάθλημα

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *