Home / Α1 / Δερμάτινες μπάλες 2007-08

Δερμάτινες μπάλες 2007-08

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2008

Μετά τα χθεσινά βραβεία για τους χειρότερους, σήμερα απονέμουμε και τα… σοβαρά βραβεία, τις «Δερμάτινες μπάλες 2007-08». Ώρα για να σπεύσουν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς για να παραλάβουν το βραβείο τους. Ας δούμε ποιοι ξεχώρισαν φέτος:

«Δερμάτινη μπάλα» για τον πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς: Στον Κώστα Καϊμακόγλου… γιατί από τους 6,9 πόντους της περυσινής χρονιάς, πήγε σε διψήφιο μέσο όρο φέτος, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων στα πλέι-οφ.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο παίκτη: Στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους… γιατί στα κρίσιμα πάντα έπαιρνε την μπάλα, γιατί άλλαξε τις ισορροπίες στους τελικούς, γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στα πλέι-οφ, γιατί πήρε τον τίτλο.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο αμυντικό: Από κοινού: στον Δημήτρη Διαμαντίδη, γιατί είναι ο ηγέτης στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, γιατί ήταν ο βασικός μοχλός τον οποίο χρησιμοποίησε ο Γιαννάκης για να αλλάξει την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού.

«Δερμάτινη μπάλα» για τις καλύτερες πτήσεις της χρονιάς: Στον Τζερεμάια Μάσεϊ (και φέτος)… γιατί είναι αλτικός, εντυπωσιακός, κυνηγάει κάθε χαμένο σουτ για να το κάνει κάρφωμα και για να μη φύγει με άδεια χέρια…

«Δερμάτινη μπάλα» για τον μεγαλύτερο άτυχο: Στον Ρενάλντας Σεϊμπούτις… γιατί γύρισε στον Ολυμπιακό με πολλές ελπίδες για να παίξει, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός στη μέση δεν του επέτρεψε καν να παλέψει.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη δήλωση της χρονιάς: Στον Κώστα Τσαρτσαρή… γιατί πριν καν την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής δήλωσε: «Να ανεβούμε το βουνό, για να φτάσουμε στην κορυφή».

«Δερμάτινη μπάλα» για το πιο γρήγορο πιστόλι της χρονιάς: Στον Ιμπραήμ Τζάαμπερ… γιατί απέδειξε πολλές φορές τη σπάνια επαφή του με το καλάθι, μέχρι να μας τον κλέψει η Ευρωλίγκα.

«Δερμάτινη μπάλα» για την ομάδα της χρονιάς: Στον Πανιώνιο… γιατί παρά τις όποιες ενστάσεις όλων μας, ο Πανιώνιος κατάφερε για πρώτη φορά αυτό που κυνηγάει εδώ και 5 χρόνια.

«Δερμάτινη μπάλα» για το κατόρθωμα της χρονιάς: Στον Μαρούσι… γιατί από τη ζώνη του υποβιβασμού κατάφερε να μπει στην τετράδα με έναν τρομερό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και αποκλείοντας τον Άρη της Ευρωλίγκας στα προημιτελικά.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη θερινή μετεγγραφή της χρονιάς: Στον Παναθηναϊκό… για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο «Μίδας» του ευρωπαϊκού μπάσκετ άγγιξε και φέτος χρυσό.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη χειμερινή μετεγγραφή της χρονιάς: Στο Μαρούσι… για τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος πήρε την ομάδα του από το χεράκι και ήταν ο ηγέτης της στην τρελή πορεία της προς το ULEB Cup.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη συγκίνηση της χρονιάς: Στο Γιώργο Σιγάλα… Ο Ράμπο έλυσε την κορδέλα και κρέμασε το μαχαίρι του στον τοίχο με τα… σκαλπ των κορυφαίων Ευρωπαίων σκόρερ.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο νέο παίκτη: Από κοινού: στον Κώστα Κουφό, για τις επιβλητικές εμφανίσεις του με την Εθνική εφήβων και στον Ίαν Βουγιούκα, γιατί έδειξε με τις εμφανίσεις του στην Α1 ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε έναν ακόμη σέντερ.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *