Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 9ης αγωνιστικής: Στο καζάνι των κίτρινων φύλλων

Preview 9ης αγωνιστικής: Στο καζάνι των κίτρινων φύλλων

Μια ιδιαιτερότητα έχει η 9η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» καθώς είναι η πρώτη της χρονιάς που ξεκινά με όλες τις ομάδες, πλέον, να έχουν γνωρίσει την ήττα. Το τελευταίο οχυρό που… αντιστεκόταν, των Alley Ουπς, υπέκυψε στην πολιορκία των Στιγκιντριακών την περασμένη εβδομάδα, αλλά ήδη, από Τετάρτης, επέστρεψε στις νίκες. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο στις 19:30, όταν οι Gastone (5-2) θα αντιμετωπίσουν τους Nothing But Net (2-5). Οι ιδιαιτερότητες που κρύβουν οι αγώνες ομάδων που έχουν ξανασυναντηθεί πέρσι είναι γνωστές, και οι δύο θα θέλουν τη νίκη, και οι δύο ξέρουν χοντρικά τι να περιμένουν ο ένας από τον άλλο. Οι Gastone θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, που έχει αισίως φτάσει τους 5 αγώνες, με τον Πανδή και τον Καραλή να δείχνουν το δρόμο, ο Πλευριάς και ο Κορμανός θα ακολουθήσουν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στην πρώτη μάχη της αγωνιστικής. Απέναντί τους οι Nothing But Net, που προέρχονται κι αυτοί από νίκη, με τον Βαγιάνο Δ., τον Βαγιάνο Γ., τον Καραγεωργάκη και τον Λομποτέση να εμφανίζεται στο τελευταίο τους ματς, θέλουν κι αυτοί το ροζ φύλλο. Καλή αρχή σε ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο.

Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή, από νωρίς, στις 12:15 η Havana Rum (4-4) κοντράρεται με τους Jets (5-3), με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μια νίκη. Δηλαδή, η Δευτέρα ή θα τις βρει χέρι-χέρι στη βαθμολογία, ή με απόσταση 2 νικών πια. Ο Χιώτης, ο Παπαδημητρίου, ο Μπακαυγάς Α. σίγουρα θα θέλουν τον Δραβίλα κοντά τους για να μπορέσουν να αντισταθούν επιτυχώς απέναντι στον Μπουρδανιώτη Α., τον Μάρκο, τον Μπελαλή και τον Ουζουνίδη. Ντέρμπι από πρωί πρωί;

Στις 14:00 οι Στιγκιντριακοί (6-1) μετά τη μεγάλη τους νίκη επί των Alley Ουπς, δοκιμάζονται κόντρα στην Drink Team (1-7) και όποιος πει ότι τις ομάδες χωρίζουν 6 ήττες άρα το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο, μάλλον δεν έχει παρακολουθήσει ξανά το πρωτάθλημά μας. Ο Γράψας ξέρει ότι θα έχει απουσίες, με τον Εγγλέζο, τον Μένεγο και τον Γκιόση, θέλουν να καλύψουν το πιθανό κενό του τραυματία Γαβρίδη. Απέναντί τους ο Λαζάρου, ο Γιαννιτσιώτης Β., ο Τσαβούρογλου Γ., ο Παπαδόπουλος και η παρέα τους, δεν θα παραδοθούν εύκολα.

Μικρό κενό για μεσημεριανή σιέστα, ύστερα από αίτημα των ομάδων που ήταν προγραμματισμένο να παίξουν τότε και στις 17:30, οι Alley Ουπς (7-1) θα μπουν για 3η φορά σε 8 ημέρες στο παρκέ (αφού μεσοβδόμαδα έπαιξαν και στη Ζωφριά με την Cream Team) για να αντιμετωπίσουν τη Σοφοκλέους (1-6) που έχει δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης εδώ και 2-3 εβδομάδες. Πόσο θα μετρήσουν οι απουσίες και οι τραυματισμοί για τους πρωτοπόρους της λίγκας; Η κούραση από τα 3 συνεχόμενα παιχνίδια; Ο Σταυρόπουλος Αν. ίσως χρειαστεί να ξαναβάλει την εμφάνισή του, μαζί με τον Κουλούπη, τον Τσιριγώτη και τον Τσομπάνο, για να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Απέναντί τους ο Βουλέλλης, ο Περιστεράκης, ο Ίσαρης, ο Γρίβας και η παρέα τους, θέλουν να αφιερώσουν τη νίκη στον αθλητή τους που τραυματίστηκε στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας τους.

Στις 19:00, οι Τριπόντιοι (0-6) θα παλέψουν για την πρώτη τους νίκη απέναντι στην Ήρεμη Δύναμη (2-6) και είναι σίγουρο ότι θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να διώξουν αυτό το «0» δίπλα από το όνομά τους στη βαθμολογία. Ο Ράλλης, ο Παβατζόγλου, ο Χασόγιας και ο Τσαφαντάκης, θα πρέπει να βρουν τρόπο για να κερδίσουν τον Γρίβα, τον Ανυφαντάκη, τον Χάχαλη Β., τον Πασσά και την παρέα τους, που πλέον έχει «γλυκαθεί» από τα πρώτα ροζ φύλλα που πήρε και κυνηγά κι άλλα.

Στις 20:30 η Πλατεία (1-7) θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στους Barceλιώμα (4-4), που έχουν (όταν είναι πλήρεις) την πιο γεμάτη φροντ λάιν στο πρωτάθλημα, με τον MVP Νίκο Μουχάκη να ξεχωρίζει. Ο Ταμβάκης καλείται να απαντήσει στο trash-talking του αρχηγού Γκότση, ο Μαρκάκης και ο Μαντάκος, θα βρουν απέναντί τους τη σταθερή αξία του Σκοπελίτη, τον Χρυσούλα Χ., τον Βλαχαδάμη, τον Σαντικτσή και την παρέα τους, σε ένα ματς που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις 21:45 οι Desperado (4-4) θα αντιμετωπίσουν τον Άφοβο (5-3) και ας μην επαναλαμβάνομαι: μια νίκη χωρίζει τους δύο. Αυτό αυτομάτως ανεβάζει το θερμόμετρο του «πρέπει» της νίκης στο κόκκινο, πολύ πριν το τζάμπολ. Ο Άφοβος προέρχεται από νίκη επί της Τιρινίνι και η ψυχολογία του είναι στα ύψη, αλλά θα πρέπει να αντέξει άλλο ένα παιχνίδι χωρίς τον τιμωρημένο Γκότση. Ο Καραντζούνης, ο Ντούβας, ο Τσικόλας, ο Αναγνώστου και η παρέα τους θα πρέπει να καλύψουν το κενό, αλλά και να βρουν απάντηση για τους Κορκονδείλα, Σεφέρη, Κατσιαβάρα, Μαυροφρύδη και τους λοιπούς Desperado, με την ημέρα να κλείνει με σκληρό ντέρμπι.

Στις 19:00 η Cream Team (3-4) θα κοντραριστεί με την Τιρινίνι (5-3) και οι δυο ομάδες θα θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Το μόνο φάρμακο για ένα κίτρινο φύλλο που σε ταλαιπωρεί ψυχολογικά όλη την εβδομάδα είναι μια νίκη, κάθε γιατρός του μπάσκετ το συνιστά σε δοσολογία όσο πιο συχνή γίνεται. Ο Λεγάκης, ο Παντελής, ο Ξενόφος και ο Γαλανόπουλος και οι υπόλοιποι Tirininians θα πρέπει να βρουν τρόπο να ξορκίσουν τα φαντάσματα της πρώτης τους επίσκεψης στη Ζωφριά, απέναντι στους Βαμβακά, Ζούλια, Ταταμίδη, Ζήση Δ. και την Cream Team τους.

Δεύτερο ματς της βραδιάς στο κλειστό, στις 20:30 ανάμεσα στην Κάτω Γειτονιά (2-6) και τους Θαλασσόλυκους (5-3). Επιστροφή στις νίκες θα είναι το μότο του προπονητή των πρώτων, Κωστελέτου, και ο Λιακόπουλος, ο Φωτιάδης Χ., ο Μαυράκης και ο Τσαμάλης θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος των Θαλασσόλυκων, που φαίνεται και από το γεγονός ότι 7 παίκτες τους σκοράρουν πάνω από 7,5 πόντους, με τους Γερμανή, Λέντζο Γ. και Τεντόμα να είναι σε διψήφια επίπεδα.

Ματς της αγωνιστικής: Τη Δευτέρα, στις 22:15 οι Zeppelin (5-3) θα αντιμετωπίσουν τους S-Parta BC και αν οι ομάδες είναι πλήρεις τότε προμηνύεται πολύ σκληρό ντέρμπι. Οι Zeppelin θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ματς με τους εBEERους που αποτελεί κακή παρένθεση στη φετινή πολύ καλή τους απόδοση, με τον Παπαδάτο, τον Τσαντζαλή, τον Κουτσό, τον Θεοδωράτο και την υπόλοιπη παρέα, θα κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι στον Ορνιθόπουλο, τον Κουζοβουνά, τον Κουζουβουνά Χ., τον Κουκάκη και τους άλλους S-Parta BC, που κι αυτοί προέρχονται από παρόμοια εβδομάδα και αναζητούν ροζ φύλλο για να ξεχάσουν το ματς με τους Gastone στη Ζωφριά.

Βέβαια, νωρίτερα τη Δευτέρα, ξεκινά το πρόγραμμα της ημέρας, με τους εBEERους (6-1) να θέλουν στις 20:15, απέναντι στους Gademians (4-4), να συνεχίσουν σε νικηφόρο δρόμο στην κορυφή της λίγκας. Εύκολο δεν θα είναι, αν οι Gademians είναι πλήρεις και δεν έχουν οι… θαλασσινές υποχρεώσεις συρρικνώσει το ρόστερ τους, τότε θα δούμε ντέρμπι. Ο Τρουλάκης, με τον Αθανασόπουλο, τον Αδαμόπουλο και τον Κοζαδίνο θα οδηγήσουν την ομάδα τους απέναντι στον πρώτο σκόρερ της λίγκας, Αλεβίζο Δ., τον Ζώτο, τον Χαντόπουλο, τον Ρήγα και τους υπόλοιπους εBEERους, σε ένα ματς που θα μας προσφέρει συγκινήσεις.

Ο δεύτερος και τελευταίος αγώνας τη Δευτέρα είναι στις 21:45 ανάμεσα στην Αττική (6-2) και τους Ρούκουνες (3-5) και η προϊστορία του αγώνα είναι πλούσια. Πρόκειται για δυο ομάδες που βρίσκονται στη λίγκα μας από την πρώτη σεζόν, ως τώρα έχουν βρεθεί 5 φορές (η μία στα πλέι οφς της πρώτης χρονιάς) με το σκορ να είναι στο 3-2 υπέρ της Αττικής και τη διαφορά να κάνει το ματς των πλέι οφς. Η Αττική με Μπέλλο, Τρικαλιώτη, Γαλάνη, Ξερέα και τη γνωστή παρέα, θα πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει τους… νέους Ρούκουνες, που έχουν πολλές αλλαγές προσώπων. Συνδετικοί κρίκοι ο Θεοδωρόπουλος με τον Πανόπουλο και τον Τοπαλίδη, θα δείξουν στον Καραμπάτσο και τους υπόλοιπους τις ιδιαιτερότητες του αγώνα με τελικό στόχο τη νίκη.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *