Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Το Top-16 της Ευρωλίγκας!

Το Top-16 της Ευρωλίγκας!

Ολοκληρώθηκε με τα τρία ματς της Παρασκευής η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας και πλέον οι 16 καλύτερες ομάδες ετοιμάζονται για την επόμενη φάση, με φόντο βεβαίως, τι άλλο, το φάιναλ φορ του Λονδίνου. Το Top-16, με διπλή ελληνική εκπροσώπηση, θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 5 Απριλίου, καθώς έχουμε δύο ομίλους των 8 ομάδων, δηλαδή 14 αγώνες για κάθε ομάδα, μιας και κανείς δεν μεταφέρει αποτελέσματα κανονικής περιόδου.

Μεγάλο θύμα της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας η Αρμάνι Μιλάνο, αλλά είχαμε πει ότι στον όμιλο του Ολυμπιακού, μια από τις πολύ δυνατές ομάδες θα έμενε εκτός, καθώς είχαμε 5 πολύ καλές ομάδες για 4 θέσεις. Τελικά, η Αρμάνι για ακόμα μία χρονιά απογοήτευσε παρά τις επενδύσεις της και το ταλέντο του ρόστερ της. Πέραν αυτής, εκτός συνέχειας έμειναν η Καντού, η Προκόμ, η Σαλόν, αλλά και οι Παρτιζάν, Τσεντεβίτα, Ολίμπια από την πρώην Γιουγκοσλαβία, με τη Λιέτουβος να συμπληρώνει την οκτάδα των χαμένων της κανονικής περιόδου.

Οι δύο όμιλοι του Top-16, λοιπόν, διαμορφώθηκαν μετά και την τελευταία αγωνιστική, χωρίς ελληνική κόντρα στο Top-16, αφού η Ζαλγκίρις κέρδισε και ο Ολυμπιακός τερμάτισε δεύτερος. Έτσι έχουμε:

Μια ματιά στους δύο ομίλους μπορεί να «φτιάξει» κάθε μπασκετόφιλο ενόψει της συνέχειας. Γιατί, μπορεί να υπάρχουν ομάδες όπως η Άλμπα και η Μπαμπέργκ που δεν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, αλλά γενικά μιλάμε για ντέρμπι κάθε εβδομάδα. Το νέο Top-16 της Ευρωλίγκας θα ανεβάσει κατά πολύ το θερμόμετρο, καθώς αναμένονται μπασκετικές μάχες μέχρι την τελευταία στιγμή για την πρόκριση.

Πιο δύσκολος μοιάζει ο όμιλος του Ολυμπιακού, καθώς θεωρητικά και οι 8 ομάδες έχουν στα χαρτιά πιθανότητες πρόκρισης και μιλάμε για 4 ντέρμπι κάθε εβδομάδα, αλλά στην ουσία και οι δύο είναι το ίδιο δύσκολοι. Στον όμιλο του Παναθηναϊκού υπάρχουν 6 πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες, όμως, ξέρουν ότι όποιος χάσει ένα από τα 4 ματς με Μπαμπέργκ και Άλμπα θα έχει μειονέκτημα απέναντι στους άλλους. Και, απ’ την άλλη, Μπαμπέργκ και Άλμπα είναι σχεδόν αδύνατο να τελειώσουν με 0-12 τα παιχνίδια με τις άλλες 6.

Αρχή για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό στη Βιτόρια εναντίον της Κάχα Λαμποράλ και μια νίκη εκεί θα του δώσει από νωρίς πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει υποδεχόμενος τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου με νίκη κάνει σημαντικό βήμα για να προστατεύσει την έδρα του, που πρέπει να είναι προτεραιότητα και για τις δυο ελληνικές ομάδες.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *