Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Όταν σφίγγουν… οι ζέστες!

Όταν σφίγγουν… οι ζέστες!

Δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2009
«Περίεργα» πράγματα συμβαίνουν στον μπασκετικό πλανήτη, πιθανότατα έχουν σφίξει οι ζέστες (αυτό είναι βέβαιο) και μας έχει χτυπήσει ο ήλιος στο κεφάλι (εδώ πάει το πιθανότατα).

Ο Ρίκι Ρούμπιο αγαπάει την Κική, αλλά του αρέσει και η Κοκό, όπου Κική η Μπαρτσελόνα και Κοκό όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Εσχάτως ανακοίνωσε ότι απέρριψε τις προτάσεις του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θέλει τα δύο επόμενα χρόνια να τρώει το φαγητό της μαμάς του (βέβαια εμείς οι Έλληνες ας μην το κοροϊδεύουμε αυτό, αφού τρώμε το φαγητό της μαμάς μας ως 35 χρονών περίπου. Και δεν εννοώ κάθε Κυριακή σε επίσκεψη.). Σου λέει το παλικάρι «οι Ισπανοί έχουν παράδοση να κάθονται στο NBA οπότε θα λιώσω στα McDonald’s άπαξ και περάσω τον Ατλάντικό», να μην έχει πάρει αρκετή δόση σπιτικού φαγητού ως τότε; Γιατί αν αρχίσει το junk στα 19, τότε στα 30 του θα είναι παχύσαρκος. Έτσι σκεφτόταν (αποκάλυψη του Age of Basketball) όταν δήλωνε ότι «θα παίξω σε όποια ομάδα αρκεί να μείνω σπίτι μου». Και για όποιον δεν κατάλαβε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, έσπευσε μερικές ώρες αργότερα ο Βιγιακάμπα να το εξηγήσει. Γιατί μπορεί κάποιος βρε παιδί μου να θεωρούσε ότι κοντά στο σπίτι του είναι και η Μπαρτσελόνα και η Μπανταλόνα. Οπότε πού; Ήρθε ο Βιγιακάμπα και είπε: «Επιτέλους μάθαμε το όνομα της ομάδας στην οποία θέλει να πάει» και «ο κύκλος του στην Μπανταλόνα έχει κλείσει».

Μετά κατάλαβε ότι είπε… βλακεία και διόρθωσε: «θα παίζει σε μας του χρόνου, εκτός κι αν πάρουμε μια καλή προσφορά για να τον πουλήσουμε». Αυτό για να μην νομίζει η Μπαρτσελόνα ότι θα τον πάρει τζάμπα. Πάντως, με τον Ρούμπιο να δηλώνει… «Μπαρτσελόνα ή σπίτι μου» μάλλον η Μπανταλόνα δεν έχει τα διαπραγματευτικά ατού στα χέρια της πλέον. Λίγο νωρίτερα είχαμε και τη μνημειώδη δήλωση του Πιτ Μάικλ: «Ο Ρούμπιο θέλει να παίξει στην Μπαρτσελόνα». Μετά κατάλαβε ότι ο Ρούμπιο δεν το… είχε πει επίσημα ακόμα και διόρθωσε: «Δηλαδή δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά γιατί να μη θέλει; Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα». Το ‘σωσα πρόεδρε, το ‘σωσα;

Ο Ρούμπιο μπορεί να τους έχει όλους «σήκω, κάτσε» εδώ και 1,5 μήνα, αλλά αλήθεια δεν του δίνω άδικο. Σύμφωνοι ότι είναι μερικώς ανώριμη η συμπεριφορά του, αλλά επισημαίνω ότι αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο συμβόλαιο της ζωής του, αν αληθεύει ότι θα μείνει 2 χρόνια ακόμα στην Ευρώπη. Λογικό είναι να θέλει το καλύτερο. Επίσης, το συμβόλαιο με τη ρήτρα των 6 εκατομμυρίων για buy-out το υπέγραφε ουσιαστικά υπό καθεστώς ομηρίας στην Μπανταλόνα. Οπότε καλά τους κάνει τώρα που τους ψήνει το ψάρι στα χείλη.

Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, ο Αγγελόπουλος ανέβαζε την προσφορά του για τον ΜακΙντάιρ στο 1,5 εκατομμύριο και ο Μινούτσι σκέφτηκε: «ρε συ! Αυτός μπορεί και να πληρώσει στ’ αλήθεια!» και αντί για 2 που ζητούσε ως τότε απάντησε στη βελτιωμένη πρόταση ότι θέλει 2,5! Παγκόσμια πρωτοτυπία. Εμένα πάντως άλλες είναι οι πληροφορίες μου, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω στο θέμα.

Ο Καλάθης δήλωσε σε συνέντευξή το ότι δεν του αρέσει ο καφές, αλλά και ότι ένα… μεγάλο εμπορικό κέντρο ήταν εκείνο που του έκανε τρομερή εντύπωση από την Ελλάδα ως τώρα. Πούλιτζερ για τις ερωτήσεις… Για τον καφέ δεν του ρίχνω ευθύνη (του Καλάθη), όταν σε ρωτάνε βλακείες, κάτι πρέπει να απαντήσεις. Λίγοι απαντούν «δεν απαντώ σε βλακείες». Απ’ την άλλη… για το μεγάλο εμπορικό κέντρο που θάμπωσε τον προερχόμενο εκ των Η.Π.Α. Καλάθη θα πρέπει να του ζητήσω να είναι πιο προσεκτικός άλλη φορά. Γιατί εύκολα το παίρνουν οι πολιτικοί και λένε: «είδατε που γκρινιάζετε; Εδώ ένας 19χρονος νέος ήρθε από τις Η.Π.Α. και θαμπώθηκε με τα δικά μας εμπορικά κέντρα. Όχι, για να δείτε πόσο μπροστά είμαστε». Είμαστε τόσο μπροστά που φαινόμαστε τελευταίοι, αλλά στην πραγματικότητα κοντεύουμε να τους ρίξουμε γύρο.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *