Home / NBA / Η «καυτή» αρχή του Μέλο!

Η «καυτή» αρχή του Μέλο!

Ο Καρμέλο Άντονι κάνει καταπληκτική σεζόν φέτος, οδηγώντας τους Νιου Γιορκ Νικς ως τώρα στην 1η θέση της Ανατολής, αλλά και στη 2η σε ολόκληρο το NBA. Βασικό ρόλο στην πορεία των Νικς, προφανώς, έχει παίξει το τρομερό ξεκίνημα που κάνει ο Άντονι στα παιχνίδια, καθώς ο Μέλο είναι στο δρόμο για να «γράψει» το καλύτερο ξεκίνημα σε αγώνες εδώ και 15 χρόνια.         

Μέχρι στιγμής έχει 10.3 πόντους ανά αγώνα στην πρώτη περίοδο, μέσος όρος που είναι μακράν ο καλύτερος φέτος (7.6 έχουν οι επόμενοι, που είναι ο Μπρουκ Λόπεζ και ο Κέβιν Λοβ).

Αυτός ο μέσος όρος, οι 10.3 πόντοι δηλαδή στην πρώτη περίοδο, είναι ως τώρα ο καλύτερος που έχει γράψει παίκτης τις τελευταίες 15 σεζόν στο NBA. Ως τώρα στην πρώτη θέση ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 10.0 πόντους στην πρώτη περίοδο (2009-10), ενώ τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση είχε ο Άλεν Άιβερσον με 9.9 (2005-06), 9.5 (2004-05) και 9.4 (2000-01) πόντους μέσο όρο στο πρώτο δωδεκάλεπτο.

Ο Άντονι είναι από πάνω τους ως τώρα και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να διατηρηθεί εκεί ως το τέλος της σεζόν. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, έχει γράψει και τα 3 καλύτερα πρώτα δωδεκάλεπτα στη σεζόν. Είχε 22 πόντους στην πρώτη περίοδο εναντίον των Λέικερς στις 13 Δεκέμβρη, είχε 19 εναντίον των Χόρνετς στις 20 Νοέμβρη και 18 κατά των Ρόκετς στις 23 Νοέμβρη (τόσους είχε και ο Τσάντλερ Πάρσονς εκείνη τη βραδιά, στον ίδιο αγώνα).

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *