Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Ξεμούδιασμα Ελλήνων, εξόντωση Αργεντίνων!

Ξεμούδιασμα Ελλήνων, εξόντωση Αργεντίνων!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2008

Τον αγώνα της Δευτέρας με δύο τρόπους μπορεί να τον δει κάποιος. Θα αναφέρω και τους δύο και διαλέγετε και παίρνετε.

α) Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της και κέρδισε την Κίνα άνετα για να πάρει την 3η θέση στον όμιλο. Χωρίς να δεχτεί να μπει σε διαδικασίες επιλογής αντιπάλου, η εθνική θα παίξει με την Αργεντινή και μετά με τον νικητή του Η.Π.Α.-Αυστραλία.

β) Η Ελλάδα δεν θέλησε να διασύρει τη φήμη και το όνομά της, κέρδισε την Κίνα, αλλά η συνέχεια είναι μάλλον πιο δύσκολη τώρα από την 3η θέση. Αργεντινή και ο νικητής του Η.Π.Α.-Αυστραλία, αντί για Λιθουανία και τον νικητή του Ισπανία-Κροατία.

Αν με ρωτάτε, επιλέγω το πρώτο. Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της. Μπορεί αρκετοί από εμάς μέσα μας να σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία του 2006, ότι θα ήταν πιο εύκολη η Ισπανία στον ημιτελικό, αλλά όλοι θα νιώθαμε ντροπή αν η Ελλάδα έχανε από την Κίνα. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, μόνο αν καθόταν να χάσει θα έχανε.

Αγωνιστικά, η εθνική έκανε ένα απίστευτο πρώτο μέρος, «έβγαλε τα συκώτια» των Κινέζων, τους ξεγύμνωσε τελείως (κάτι που δεν κατάφεραν οι Ισπανοί) και μετά χαλάρωσε. Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία, ξεμούδιασμα και συντήρηση δυνάμεων αν θέλετε, αφού η εθνική με ευκολία κράτησε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (κάθε φορά που πλησίαζαν εκεί οι Κινέζοι, πήγαινε αμέσως στους 14-16) και πια κοιτάζει μπροστά. Η περιφερειακή μας άμυνα λειτούργησε εκπληκτικά στο πρώτο μέρος, οι ψηλοί (πλην του Τσαρτσαρή) ήταν σαφώς βελτιωμένοι ως σύνολο, ο Μπουρούσης ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα, ο Φώτσης για πρώτη φορά στάθηκε στο ύψος του και ελπίζουμε ότι θα συνέλθει στα νοκ άουτ, ενώ και ο Σχορτσιανίτης ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μοναδικό πρόβλημα το διάστρεμμα του Πρίντεζη, αλλά ελπίζω να είναι επιπόλαιο.

 

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΡΑΝ = 91-57

Δεν προβληματίστηκε η Κροατία στον αγώνα με το Ιράν και έκλεισε με μια ευρεία νίκη έναν απόλυτα επιτυχημένο πρώτο γύρο που τη φέρνει απέναντι στην Ισπανία. Οι Κροάτες σκόραραν πολύ, παίρνοντας πόντους από πολλούς παίκτες και κέρδισαν πολύ άνετα, έστω και αν οι Πόποβιτς – Πλάνινιτς έμειναν καθηλωμένοι λόγω τραυματισμού στον πάγκο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ = 106-75

Λίγο βαριόταν, λίγο κοιμόταν η Λιθουανία, και οι Αυστραλοί βρήκαν την ευκαιρία να κλείσουν τον πρώτο γύρο με μια εκκωφαντική νίκη, έστω και αν δεν έχει κανένα αντίκρισμα, εκτός από την ψυχολογία. Πιο σημαντικό για τους «μπούμερς» το ότι έχει πάρει μπροστά ο Μπόγκατ, με δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό παιχνίδι, έστω και αν το επόμενο ματς είναι πολύ δύσκολο. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και θα έπρεπε να είχε συγκρατήσει τη διαφορά.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΑΓΚΟΛΑ = 98-50

Ξεκίνησε βαριεστημένα η Ισπανία και οι Αγκολέζοι προσπάθησαν να χτυπήσουν τον αγώνα περνώντας μπροστά με 25-15, αλλά στη συνέχεια δεν είχε τύχη, κυρίως χάρη στη διάθεση του Γκασόλ (όπως έχουμε πει, σκέτο «Γκασόλ» είναι ο ένας!). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αγκόλα είχε 23 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 27 σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα!

ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ = 106-57

Δεν Αντέχει σε κριτική το ματς, αφού οι απογοητευμένοι Γερμανοί δεν μπόρεσαν καν να χάσουν αξιοπρεπώς και ούτε προσπάθησαν κιόλας. Οι Αμερικανοί, καθοδηγούμενοι από Χάουαρντ και Τζέιμς καθάρισαν εύκολα από νωρίς, μαζεύοντας, μάλιστα, 53 ριμπάουντ, δείγμα της αστοχίας και της αδυναμίας των Γερμανών να επιτεθούν με καλές αξιώσεις.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΡΩΣΙΑ = 91-79

Με νέα ήττα αποχαιρέτησε η Ρωσία το τουρνουά, την ώρα που η Αργεντινή, παίζοντας ωραίο μπάσκετ ανά διαστήματα ετοιμάζεται για τα προημιτελικά. Η καθήλωση του Ομπέρτο στον πάγκο και η διάθεση που είχε ο Χερνάντεζ να ξεκουράσει τους Τζινόμπιλι – Ντελφίνο, οδήγησε τον προπονητή των Αργεντινών σε σημαντικά λάθη διαχείρισης του υλικού, καθώς, μόλις 1,5 μέρα πριν το μεγάλο προημιτελικό με τη φρέσκια Ελλάδα, οι τρεις καλύτεροι σήμερα παίκτες των Λατίνων έφτασαν στα όριά τους: 35 λεπτά ο Νοτσιόνι με 19 πόντους, 37 λεπτά ο Πριτζιόνι με 10 ασίστ, ενώ ο Σκόλα, που ναι μεν ήταν αληθινή απόλαυση φτάνοντας στον εντυπωσιακό απολογισμό των 37 πόντων, έπαιξε 40 λεπτά! Η Ρωσία διεκδίκησε χωρίς επιτυχία τη νίκη, στηριζόμενη στο γνωστό δίδυμο, πέτυχε, όμως, να παρασύρει τον αντίπαλό της στο… να κάνει δώρο στην Ελλάδα την υπερβολική κόπωση 3 βασικών παικτών, παρότι το ματς δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία για τους νικητές που ήταν ήδη δεύτεροι.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *