Home / NBA / Οι πεντάδες του all-star game!

Οι πεντάδες του all-star game!

Το φετινό all-star game του NBA θα γίνει στο Χιούστον στις 17 Φεβρουαρίου του 2013, με το NBA να ανακοινώνει τις δύο βασικές πεντάδες για Ανατολή και Δύση, μετά την ψηφοφορία του κοινού. Οι ντόπιοι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν θα έχουν παίκτη στη βασική πεντάδα, ενώ το νέο σύστημα του NBA σίγουρα άλλαξε λίγο τους παίκτες που μπήκαν στην πεντάδα.

Από τη Δύση στη βασική πεντάδα θα είναι:

Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), 1.504.047 ψήφοι
Ντουάιτ Χάουαρντ (Λος Άντζελες Λέικερς), 922.070 ψήφοι
Μπλέικ Γκρίφιν (Λος Άντζελες Κλίπερς), 863.832 ψήφοι
Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς),1.591.437 ψήφοι
Κρις Πολ (Λος Άντζελες Κλίπερς), 929.155 ψήφοι

Εσωτερική υπόθεση του Λ.Α., δηλαδή, η πεντάδα της Δύσης, με τους πολίτες του Χιούστον να τα δίνουν όλα, αλλά να φέρνουν Λιν (883.809) και Χάρντεν (485.986) στην 3η και 4η θέση στην περιφέρεια και οριακά εκτός. Το νέα σύστημα εδώ δεν επηρέασε την πεντάδα, καθώς ο Χάουαρντ ήταν ο πρώτος σέντερ και οι άλλοι δύο οι πρώτοι στα θεωρητικά φόργουορντ.

Στην Ανατολή, οι πέντε της βασικής πεντάδας θα είναι:

ΛεΜπρον Τζέιμς (Μαϊάμι Χιτ), 1.583.646 ψήφοι
Καρμέλο Άντονι (Νιου Γιορκ Νικς), 1.460.950 ψήφοι
Κέβιν Γκαρνέτ (Μπόστον Σέλτικς), 553.222 ψήφοι
Ντουέιν Ουέιντ (Μαϊάμι Χιτ), 1.052.310 ψήφοι
Ρέιτζον Ρόντο (Μπόστον Σέλτικς), 924.180 ψήφοι

Ο Μπος έμεινε εκτός για 25.000 περίπου ψήφους στους ψηλούς, αλλά εδώ το νέο σύστημα χάρισε θέση στον Γκαρνέτ, αφού ο πρώτος σέντερ ήταν ο Τσάντλερ που συνολικά ήταν 5ος στους ψηλούς. Θυμίζω ότι το νέο σύστημα χωρίζει τους παίκτες σε ψηλούς-κοντούς, δηλαδή δύο κατηγορίες, και όχι γκαρντ-φόργουορντ-σέντερ, όπως το παλιό.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και κέρδισε τη 15η συνεχόμενη συμμετοχή του στο all-star game. Με αυτή, σπάει το ρεκόρ των Τζέρι Ουέστ, Καρλ Μαλόουν και Σακίλ Ο’ Νιλ, για περισσότερες συνεχόμενες επιλογές. Έχει ήδη 4 MVP σε all-star game, ενώ είναι και ο νεαρότερος παίκτης που επιλέχθηκε ποτέ σε all-star παιχνίδι στην ιστορία του NBA (το 1998 στα 19 του). Πλέον, είναι και ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών στα all-star games, αφού πέρσι πέρασε τον Τζόρνταν.

Οι 7 αναπληρωματικοί κάθε πλευράς θα επιλεγούν από τους 30 προπονητές του NBA, καθένας τους θα διαλέξει 7 παίκτες της περιφέρειάς του, 2 γκαρντ, 3 ψηλούς και 2 παίκτες ανεξαρτήτου θέσης, χωρίς να έχει δικαίωμα να διαλέξει παίκτες της ομάδας του. Οι αναπληρωματικοί θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Οι προπονητές και τα επιτελεία του all-star game θα κριθούν από το καλύτερο ρεκόρ κάθε περιφέρειας στις 3 Φεβρουαρίου, με τον Σκοτ Μπρουκς των Θάντερ και τον Τομ Θιμποντό των Μπουλς να μην έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν φέτος, επειδή ήταν πέρσι οι δυο προπονητές του all-star.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *