Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 18ης αγωνιστικής: Σκληρές κόντρες για σκληρές ομάδες

Preview 18ης αγωνιστικής: Σκληρές κόντρες για σκληρές ομάδες

Γεμάτο εν δυνάμει ντέρμπι είναι το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Η κατάσταση στην κορυφή είναι ακόμα ρευστή, με αρκετούς από τους πρωτοπόρους να δοκιμάζονται σε δύσκολους αγώνες, ακόμα και μεταξύ τους. Απ’ την άλλη, και χαμηλότερα στη βαθμολογία, με το τέλος της κανονικής περιόδου να πλησιάζει, οι ομάδες τα δίνουν όλα για ένα καλύτερο πλασάρισμα και τα ντέρμπι αναμένονται πολλά.

Αρχή στην αγωνιστική δράση θα γίνει το Σάββατο στις 19:30, όπου Desperado (7-9) και εBEERοι (12-5) απέχουν αρκετά στη βαθμολογία αλλά θα έχουν κοινό στόχο στο ματς: τη νίκη. Ο Ζώτος, ο Χαντόπουλος, ο Γκούσκος Δ. και ο Χανιωτάκης θα έχουν αρκετή και δύσκολη δουλειά, ιδίως αν λείπει και πάλι ο Αλεβίζος, απέναντι στον Σεφέρη, τον Εμμανουηλίδη, τον Ράγγα και τον Κορκονδείλα, που θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι εBEERοι είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να επιβάλουν το γρήγορο ρυθμό τους αν θέλουν να πάρουν τη νίκη.

Συνέχεια στις 21:00 με την αναμέτρηση των πρωτοπόρων Στιγκιντριακών (14-2) με τους Θαλασσόλυκους (9-8). Οι δυο ομάδες δεν πρόκειται ούτε να ισοβαθμήσουν ούτε να διασταυρωθούν στον πρώτο γύρο των πλέι οφς, αλλά καμία δεν είναι αδιάφορη. Οι Στιγκιντριακοί θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και ο Γρυπάρης, με τον Γράψα, τον Γαβρίδη και τον Μιχαηλίδη θα παλέψουν γι’ αυτό, ενώ οι Θαλασσόλυκοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα με τον Λέντζο Γ., τον Δασκαλάκη, τον Καραγιαννίδη Γ. και τον Τεντόμα.

Στις 21:30 το Σάββατο ο Άφοβος (10-6) θέλει να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία απέναντι στην Πλατεία (3-13), που κι αυτή με τη σειρά της κυνηγά τις πιθανότητές της να βγει έξω από τη ζώνη των play out. Ο Καραντζούνης, ο Γκότσης, ο Συσκάκης και ο Καρουτάς θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν εμφάνιση ανάλογη αυτής με τους Θαλασσόλυκους για την ομάδα τους, ώστε να πάρουν το ροζ φύλλο, αλλά η Πλατεία με Σκοπελίτη, Σαντικτσή, Χρυσούλα Χ. και Γεωργακόπουλο ξέρει ότι σε ματς με χαμηλό ρυθμό έχει πάντα πιθανότητες νίκης.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινά στις 13:30, όπου οι πρωταθλητές Ρούκουνες (7-8) μετά τη νίκη τους επί της Τιρινίνι, θέλουν απέναντι στη Havana Rum (4-14) να συνεχίσουν σε νικηφόρα μονοπάτια. Ο Θεοδωρόπουλος συνεχίζει να είναι ασταμάτητος επιθετικά, δίπλα του ο Μητρόπουλος, ο Πανόπουλος και ο Μορφιάδης θα προσπαθήσουν να πάρουν το ροζ φύλλο απέναντι στον Χιώτη, τον Μαγιάτη, τον Μανίκα και τον Παπαδημητρίου, που ξέρουν ότι το σερί 13 ηττών πρέπει να σταματήσει.

Στις 15:00 η Τιρινίνι (10-7) θα προσπαθήσει να γλείψει τις πληγές της απέναντι στη Σοφοκλέους (3-12) που έχει ανέβει πολύ τον τελευταίο καιρό και σε κάθε ματς προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό για να έχει ελπίδες νίκης. Ο Λεγάκης, ο Κώτσος, ο Γαλανόπουλος και ο Σταματέρης θα κληθούν να παλέψουν για να επιστρέψουν στις νίκες χωρίς τον τραυματία Παντελή, με τον Βουλέλλη, τον Φραγκάκη, τον Περιστεράκη και τον Γρίβα να είναι έτοιμοι για τη μάχη.

Στις 16:30 οι Alley Ουπς (15-3) θα βρουν απέναντί τους τους πάντα υπολογίσιμους Zeppelin (10-8) στην προσπάθειά τους να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Οι Zeppelin προσπαθούν με την πολύ καλή τους περιφέρεια να ελέγξουν τους αγώνες τους, Παπαδάτος και Τσαντζαλής ηγούνται των σχημάτων τους, με τον Κουτσό και τον Θωμά να συμπληρώνουν την παλιά φρουρά στη ρακέτα. Όμως, αν θέλουν να κερδίσουν τους Alley Ουπς, θα πρέπει να τα καταφέρουν απέναντι στη σκληρή τους άμυνα, με τους Κουλούπη, Τσομπάνο, Καμζέλα και Παπαδόπουλο να ξέρουν ότι η νίκη της ομάδας τους περνάει από τον έλεγχο του ρυθμού της περιφέρειας του αντιπάλου τους.

Μετά το διάλειμμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 22:15 η S-Parta BC (13-4) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ήρεμη Δύναμη (3-14) και να την κερδίσει αν θέλει να μείνει σε τροχιά τετράδας. Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζουν 10 νίκες, νίκες που οριοθετούν το φαβορί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ήρεμη Δύναμη με το ασταθές της ρόστερ δεν αφήνει κανέναν να χαλαρώσει. Ο Ανυφαντάκης με τον Χάχαλη Β., τον Μπίτσικα και τον Νικολόπουλο θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους απέναντι στον Ορνιθόπουλο, τον Κουζοβουνά, τον Μυλωνά Γ. και τον Κωνσταντόπουλο.

Αγώνες έχει, όμως, την Κυριακή. Στις 15:00 οι Gademians (11-5) θέλουν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν στη βαθμολογία και για να το κάνουν θα πρέπει να κερδίσουν την Drink Team (3-14). Οι δυο ομάδες απέχουν πολύ στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ μια μεταξύ τους μονομαχία στον πρώτο γύρο των πλέι οφς δεν αποκλείεται ακόμα. Έτσι, το παιχνίδι τους αποκτά ιδιαίτερο χρώμα, μιας και οι ομάδες θα μεταφέρουν αποτελέσματα στην postseason. Ο Τρουλάκης, ο Αδαμόπουλος, ο Αθανασόπουλος και ο Παπαδόπουλος θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το χαρακτηρισμό του φαβορί στο παρκέ απέναντι στους Γιαννιτσιώτη Β., Παραγιάννη, Μπεκρή και Σέμα.

Στις 16:30 την Κυριακή η Κάτω Γειτονιά (4-14) θα βρει απέναντί της την Cream Team (7-9) με τις δύο ομάδες να χρειάζονται αμφότερες τη νίκη. Νιώθοντας, πλέον, την καυτή ανάσα των αντιπάλων της στο σβέρκο της και θέλοντας να αποφύγει τα play out η Κάτω Γειτονιά με τους Μαυράκη, Φλόκα, Φωτιάδη Χ. και Χατζηπαρασκευά θα προσπαθήσει για τη νίκη απέναντι στην Cream Team που θέλει με τους Ζούλια, Τούση, Ζήση Δ. και Κολοβό Η. να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία ώστε να βελτιώσει το διασταύρωμά της στον πρώτο γύρο.

Ματς της αγωνιστικής: Τη Δευτέρα στις 22:30 η Αττική (13-3) κοντράρεται με τους Gastone (12-3) στην άτυπη επανάληψη των περσινών προημιτελικών. Οι δυο ομάδες ξέρουν ότι ο χαμένος του ματς δεν θα έχει πλέον ουσιαστικές ελπίδες για την κορυφή, καθώς θα είναι 2 ήττες πίσω από τους Στιγκιντριακούς και θα «χάνει» και την ισοβαθμία με τον τωρινό αντίπαλό του. Πολύ παρασκήνιο θα έχει το παιχνίδι, λόγω της περσινής κόντρας στα πλέι οφς, στην οκτάδα, με τους Gastone να παίρνουν την πρόκριση και την Αττική προφανώς να αναζητά άτυπη εκδίκηση, αλλά και λόγω των αναβολών μέχρι αν βρεθεί ώρα φέτος. Ο Μπέλλος, ο Αναγνωστόπουλος Α., ο Καραλής Α. και ο Γαλάνης απ’ τη μία, ο Πανδής, ο Καραλής Γ., ο Μαρίνης και ο Βλαχογεώργης από την άλλη. Αν ήμουν στη θέση σας, δεν θα την έχανα αυτή τη μάχη και θα ήμουν στο γήπεδο όποτε κι αν οριζόταν το ματς (και αν αναβληθεί ξανά θα ανεβάσω κι εγώ για 3η φορά την ίδια παράγραφο στο preview).

Η δράση της εβδομάδας κλείνει την Τρίτη στις 22:30 όταν οι Τριπόντιοι (1-14) θα αγωνιστούν απέναντι στους Nothing But Net (6-10). Οι πρώτοι πλέον προετοιμάζονται για πλέι οφς, όλα τα λεφτά το νοκ άουτ παιχνίδι στα play out, οπότε Ράλλης, Γεωργάτος, Δαμιανάκης και Χασιώτης προσπαθούν να βρουν ρυθμό τώρα για εκείνο το ματς. Οι δεύτεροι ούτε να σκεφτούν δεν θέλουν ότι θα πέσουν κάτω από τη ζώνη των play out και θέλουν με τον Μπρότη, τον Καραμνή, τον Φανό και τον Κοτσίφη τη νίκη.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *