Home / NBA / Οι Μπουλς γκρέμισαν το σερί των Χιτ!

Οι Μπουλς γκρέμισαν το σερί των Χιτ!

Το σερί νικών των Μαϊάμι Χιτ σταμάτησε στις 27 συνεχόμενες, αφού η παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το United Center του Σικάγο, οι… μισοί Μπουλς κέρδισαν με 101-97 και διέκοψαν το δεύτερο μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του NBA. Αναστεναγμοί ανακούφισης από το Λος Άντζελες, με τους ανθρώπους των Λέικερς να το παίζουν… υπεράνω σήμερα εκ του ασφαλούς, μιλώντας για το πόσο καλό έκανε στο μπάσκετ το σερί των Χιτ. Απ’ την άλλη, ο Τζέιμς δεν μπόρεσε να δεχτεί την ήττα και άρχισε την γκρίνια για τους διαιτητές και τους αντιπάλους που του κάνουν σκληρά φάουλ.

Τι κι αν οι Μπουλς έπαιζαν στο ματς χωρίς τους Ντέρικ Ρόουζ, Γιοακίμ Νοά, Ρίτσαρντ Χάμιλτον και Μάρκο Μπελινέλι (όλοι τραυματίες); Ντενγκ, Μπουζερ και Μπάτλερ καθάρισαν για την ομάδα τους, ο πρώτος με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ο δεύτερος με 21 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο τρίτος με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, συν 14 πόντους από τον Νέιτ Ρόμπινσον.

Οι Χιτ δεν τα κατάφεραν απέναντι στο σκληρό Σικάγο, πέραν των Τζέιμς, Ουέιντ και Μπος, η υπόλοιπη ομάδα είχε 26 πόντους με 11/30 σουτ. Προηγούμενη ήττα των Χιτ ήταν την 1η του Φλεβάρη από τους Πέισερς. Οι Χιτ παραμένουν πρώτοι στη λίγκα και μπορούν πλέον να ασχοληθούν με τον πιο σημαντικό στόχο του τίτλου, χωρίς τον «περισπασμό» του σερί (όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό επειδή… κερδίζεις, ουσιαστικά σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης μόνο).

Η διαφορά προφανώς ήταν το 4ο δωδεκάλεπτο. Στα προηγούμενα 27 παιχνίδια οι Χιτ έχουν κερδίσει στην 4η περίοδο 152 πόντους διαφορά, σούταραν με 44% στα τρίποντα και είχαν +24 ριμπάουντ. Στο ματς με τους Μπουλς έχασαν την περίοδο με 3 πόντους, σούταραν με 13% από το τρίποντο και ήταν -6 στα ριμπάουντ.

Το σερί που έληξε χαρίζει στους Χιτ την κορυφή στο NBA, ενώ έχει αξία να δούμε πού ήταν το Μαϊάμι πριν ξεκινήσουν οι 27 συνεχόμενες νίκες. Ήταν 5.5 αγώνες πίσω από το Σαν Αντόνιο στη μάχη για το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας, ήταν 0.5 αγώνα μπροστά από τους Νικς στην Ανατολή, ήταν μόλις 4 αγώνες μπροστά από την Ατλάντα στη Σαουθίστ, ενώ ήταν μόλις η 9η ομάδα της λίγκας σε ποσοστό νικών εκτός έδρας.

Πλέον, είναι 1οι σε όλο το NBA, με 2 λιγότερες ήττες από τους Σπερς, είναι 12 παιχνίδια ψηλότερα από τους Νικς, με τους Χοκς δεν μπορεί καν να υπάρξει σύγκριση και είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στα εκτός έδρας ματς.

Μετά το ματς, ο ΛεΜπρον άρχισε την κλασσική γκρίνια για τα φάουλ που του έκαναν και που του… τα έδωσαν απλά φάουλ και όχι αντιαθλητικά, προφανώς πάνω στα νεύρα του για την ήττα: «Κάτσε να σκεφτώ τι θα σας πω πριν τα εκστομίσω. Νομίζω και ξέρω ότι πολλά από τα φάουλ που μου έκαναν δεν ήταν μπασκετικές κινήσεις. Πρώτα απ’ όλα, ο Χάινριχ στο πρώτο δωδεκάλεπτο με άρπαξε με τα δύο χέρια και με έριξε στο παρκέ. Στο τελευταίο, ο Τάι Γκίμπσον μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και με πέταξε κάτω. Αυτά δεν είναι άμυνες, δεν είναι μπασκετικές κινήσεις».

Ο Χάινριχ παραδέχτηκε ότι κράτησε τον ΛεΜπρον, αλλά είπε ότι ενώ του είχε ήδη πάρει επιθετικό φάουλ, φοβήθηκε ότι θα χτυπήσει «λόγω της ταχύτητας και της δύναμης» με την οποία ο Τζέιμς έπεσε πάνω του και κρατήθηκε ενστικτωδώς από πάνω του όσο έπεφταν στο παρκέ.

Ο Τζέιμς συνέχισε… κάνοντας σα μωρό: «Συμβαίνει όλη τη σεζόν και έχω καταφέρει να μείνω ήρεμος και λέω στον Σπο ‘μην ανησυχείς τόσο γι’ αυτό’. Αλλά έχει αρχίσει να με επηρεάζει γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να αμυνθώ, δέχομαι τις επιπτώσεις με ένα αντιαθλητικό ή μια τεχνική ποινή, οτιδήποτε. Είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο και δεν κάθομαι εδώ να γκρινιάζω για τα πάντα, επειδή παίζω σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παίζω με μεγάλη επιθετικότητα και καταλαβαίνω ότι μερικές από τις φάσεις είναι στο όριο του μπασκετικού, αλλά κάποιες φορές πρέπει να… δεν ξέρω. Είναι εκνευριστικό».

Ο Τζέιμς σούταρε 11 βολές στο ματς, ενώ είναι 6ος στο NBA σε βολές ανά αγώνα φέτος.

Λίγο πιο μετά ο Έρικ Σπέλστρα το έπαιζε… κουλ όταν ρωτήθηκε για τα σκληρά φάουλ: «Καλώς ήρθατε σε έναν αγώνα Σικάγο-Μαϊάμι». Βέβαια, πίσω από τις κάμερες έχει φτιάξει DVD με χτυπήματα και φάουλ που έχουν γίνει μέσα στη σεζόν κατά των Τζέιμς και Ουέιντ και το έχει στείλει στη λίγκα. Ναι, γίνονται και στο NBA πια αυτά…

Το βασικότερο, πάντως, συμπέρασμα που βγήκε από το ματς της Τετάρτης ήταν το παρακάτω:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *