Home / NBA / Ο Ντιρκ επέστρεψε!

Ο Ντιρκ επέστρεψε!

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ξανά ο παλιός καλός εαυτός του, αυτός που οι αντίπαλες άμυνες του NBA αδυνατούσαν να μαρκάρουν και απλώς… παρακαλούσαν να βρεθεί σε κακή μέρα. Τελευταία και… τρανότερη απόδειξη, το ματς με τους Σικάγο Μπουλς, με τους Μάβερικς να κερδίζουν με 100-98, με 35 πόντους και το νικητήριο καλάθι από τον Γερμανό παιχταρά.

Ο Νοβίτσκι είχε 35 πόντους σε 34 λεπτά με 9/11 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε ένα αδιανόητο παιχνίδι! Ανάμεσά τους, 15 από τους 25 πόντους των Μάβερικς στην τελευταία περίοδο (την οποία οι Μάβερικς έκλεισαν με σερί 15-1 μετά το 85-97), καθώς και το καλάθι που χάρισε στο Ντάλας τη νίκη στο ματς.

Το βίντεο με την εκπληκτική παράσταση του Νοβίτσκι και το νικητήριο καλάθι:

Οι Μάβερικς εδώ και λίγο καιρό είναι η… ομάδα που αρνείται να πεθάνει στο NBA και, παρότι η μάχη για τα πλέι οφς είναι πολύ πιθανό να λήξει δυσάρεστα, αυτό που έχουν καταφέρει εδώ και 2-3 μήνες είναι απίστευτο.

Ο Νοβίτσκι ξεκάθαρα πια νιώθει καλύτερα, άλλωστε το λένε και οι αριθμοί. Μετά την πρόωρη επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για 27 αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Νοβίτσκι είχε 14.6 πόντους, 5.5 ριμπάουντ με 41% εντός παιδιάς και 35.5% στα τρίποντα. Όλα αυτά, εκτός από τα τρίποντα, ήταν τα χαμηλότερα από τη ρούκι σεζόν του.

Πλέον, τα πράγματα εδώ και πολύ καιρό έχουν αλλάξει. Ο Νοβίτσκι συνεχίζει να μην παίρνει πολλά σουτ, έχει 19.9 πόντους μέσο όρο στα τελευταία 23 παιχνίδια, σουτάροντας με 53.8% εντός παιδιάς και 50.8% από το τρίποντο.

Στα 6 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια των Μάβερικς ο Νοβίτσκι είχε 24.0 πόντους και 7.0 ριμπάουντ με 61.5% εντός παιδιάς. Σε 2 από αυτά είχε πάνω 80% εντός παιδιάς με τουλάχιστον 10 σουτ (το έχει κάνει 3 φορές τον τελευταίο μήνα). Και ο Καρλάιλ είπε αυτό που είναι πια εμφανές: «Σε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα βλέπουμε έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Νοβίτσκι μίλησε για τον τραυματισμό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν επέστρεψε πριν της ώρας του: «Νιώθω ξανά καλά. Περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο πριν και μετά τις προπονήσεις. Κάνω πολλά βάρη, πολύ τρέξιμο. Νιώθω ότι είμαι ξανά καλά. Προσπαθώ να παίξω το παιχνίδι μου, αυτό που εκμεταλλεύομαι όλη μου την καριέρα, αν με κλείσουν δύο θα δώσω την μπάλα, αν με μαρκάρει ένας θα εκμεταλλευτώ το πλεονέκτημα».

Ο Νοβίτσκι παραδέχτηκε ότι η μάχη για να προλάβουν οι Μάβερικς τα πλέι οφς τον έχει βοηθήσει στο να βρει κίνητρο να ανεβάσει ξανά στροφές: «Αν παίζαμε για τη 12η θέση τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τώρα έχει πιο πολλή πλάκα. Εγώ νιώθω ξανά καλά, μπορώ να κινηθώ, μπορώ να σηκωθώ πιο καλά στο σουτ μου απ’ ότι όταν επέστρεψα. Μπορώ να λυγίσω τα γόνατα. Είναι λυπηρό όταν είσαι στο ματς και το μυαλό σου, τον Δεκέμβεη, τον Γενάρη, θέλει να κάνει κάποια κίνηση, αλλά το σώμα σου δεν ακολουθεί και δεν μπορείς. Είναι λυπηρό. Είμαι χαρούμενος που το μυαλό μου βλέπει κάτι σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και το σώμα μου μπορεί ξανά να ανταποκριθεί».

Το βράδυ της Τρίτης οι Μάβερικς (36-37) αγωνίζονται με τους Λέικερς (38-36) στο Λος Άντζελες, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη μάχη για τα πλέι οφς, με τη Γιούτα (39-36), βεβαίως, να έχει τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή για την 8η θέση της Δύσης.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *