Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview Α φάσης, 2ο ματς: Πρόκριση ή έξτρα γύρος

Preview Α φάσης, 2ο ματς: Πρόκριση ή έξτρα γύρος

Οκτώ είναι οι ομάδες που συνεχίζουν στην Α φάση των πλέι οφς του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Την προηγούμενη εβδομάδα 6 ήταν που πήραν την πρόκριση με 2-0 στις σειρές τους, ενώ οι υπόλοιπες 4 σειρές είναι στο 1-1 και θα ξεκαθαρίσουν αυτό το τριήμερο. Παρότι ήττα εδώ δεν σημαίνει αποκλεισμό (υπάρχει ο έξτρα γύρος του νοκ άουτ) κανείς δεν θέλει να χάσει την κατάταξή του και να αγωνιστεί με ομάδες της πρώτης εξάδας από τους «16» περνώντας μέσα από τον έξτρα γύρο, άρα η νίκη είναι επιβεβλημένη.

Gademians – Jets
Σκορ σειράς: 1-1

Την Παρασκευή στις 21:00 οι Gademians θα προσπαθήσουν για την ολική ανατροπή μετά το 43-37 του πρώτου αγώνα με τους Jets. Στο ματς δεν θα έχουν τον Τρουλάκη που τραυματίστηκε στην προηγούμενη αναμέτρηση, πρόβλημα που ίσως αποδειχτεί καθοριστικό για την ομάδα του. Όταν ο Τρουλάκης αποχώρησε από το ματς η διαφορά ήταν διψήφια με τους Gademians να είναι 16 πόντους μπροστά στο σκορ.

Όμως, οι Jets δεν άφησαν το ματς να φύγει χωρίς μάχη. Πλησίασαν και έφτασαν μέχρι και το -3 στο τέλος της αναμέτρησης. Στο δεύτερο παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα πρέπει να προσέξουν τον επιθετικό πλουραλισμό του αντιπάλου, οι Gademians στο πρώτο ματς είχαν 7 παίκτες που έβαλαν 5-8 πόντους, ενώ οι Jets 4 παίκτες με 6-10 πόντους. Το πρώτο παιχνίδι φαίνεται και από το σκορ ότι ήταν ένας ύμνος στις σκληρές άμυνες, το δεύτερο με την ένταση που συνεπάγεται το τελευταίο μιας σειράς μπορεί να κινηθεί στο ίδιο στιλ.

Ο Μητσάκης θα θέλει να δει στο ρόστερ του τον Ουζουνίδη που απουσίασε από το πρώτο ματς, ενώ οι Gademians περιμένουν να δουν αν θα αποθεραπευτούν ο Τρούπης με τον Αδαμόπουλο. Οι Jets μετά τον τραυματισμό του Τρουλάκη δείχνουν να πατούν λίγο καλύτερα στο παρκέ, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με τους απόντες του πρώτου των δύο ομάδων. Ο νικητής της αναμέτρησης θα μάθει τον αντίπαλό τους στους «16» το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο χαμένος θα αγωνιστεί τον έξτρα γύρο με την Drink Team, με τους Gastone να περιμένουν στο «16» όποιον επιβιώσει σε εκείνη τη μάχη.


Αίγλη lobby Άφοβος – Nothing But Net

Σκορ σειράς: 1-1

Την Παρασκευή στις 22:30, Nothing But Net και Άφοβος θα λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους με φόντο μια θέση στους «16». Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς οι Nothing But Net δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βομβαρδισμό του Καραντζούνη, ο πρώτος σκόρερ του Άφοβου είχε 23 πόντους και ήταν καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του με 56-42.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τον Άφοβο, αρκεί να πούμε ότι στο 30ο λεπτό το σκορ ήταν 35-37 για τους Nothing But Net, με την 3η περίοδο να κλείνει στο 38-37. Το σερί του Άφοβου 15-0 ήταν που τον έφερε στο 50-37 και καθάρισε το ματς. Οι Nothing But Net είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, 5 παίκτες έβαλαν 7-8 πόντους, αλλά στα δύσκολα τους έλειψε εκείνος που θα πάρει την ομάδα στα χέρια του για να τη βγάλει από το λάκκο.

Έτσι, ο Άφοβος, που βρήκε τον δικό του ηγέτη στον συνήθη ύποπτο Καραντζούνη, πήρε το ροζ φύλλο και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το 3ο ματς των δύο ομάδες σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα; Εξαρτάται από το ρόστερ που θα παρατάξουν και, κυρίως, από το ποιους (και πόσους) ψηλούς θα έχουν στη ρακέτα τους οι Nothing But Net στο παιχνίδι αυτό.

Το 2ο παιχνίδι έδωσε το προβάδισμα στον Άφοβο με βάση τα όσα είδαμε στο παρκέ, αλλά μια καλή επιθετικά εμφάνιση από τον Καραμανή ή η παρουσία των Καραγεωργάκη-Μπαμπάκου στη ρακέτα ίσως αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο νικητής της σειράς θα αγωνιστεί στους «16» με την Τιρινίνι, ενώ ο ηττημένος θα παίξει στον Έξτρα γύρο με την Πλατεία και στους «16» με τον νικητή του Alley Ουπς – Ήρεμη Δύναμη.

Alley Ουπς – Ήρεμη Δύναμη
Σκορ σειράς: 1-1

Την Κυριακή στις 18:45 η Ήρεμη Δύναμη θα κυνηγήσει τη μεγαλύτερη ανατροπή στα φετινά πλέι οφς, με τους Alley Ουπς να θέλουν να προστατεύσουν το seed που πήραν στην κανονική περίοδο. Δεν είναι και μικρό αυτό που έχει ήδη κατορθώσει η Ήρεμη Δύναμη, που τερμάτισε 21η στην κανονική περίοδο και έχει ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά απέναντι στους 2ους Alley Ουπς.

Στο παιχνίδι οι Alley Ουπς είχαν τον πρώτο λόγο ως το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 14 πόντους, ενώ και στα μισά της 3ης περιόδου η διαφορά ήταν στους 14 πόντους. Από εκεί και πέρα, η Ήρεμη Δύναμη με επιμέρους σερί 22-8 κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει στο τέλος τη νίκη με 60-59 με τον Ανυφαντάκη μεγάλο πρωταγωνιστή με 25 πόντους, αλλά με βοήθεια από όλο της το ρόστερ.

Ο Παρασκευόπουλος Δ. είχε 18 πόντους για τους Alley Ουπς που είναι σίγουρο ότι την Κυριακή θα εμφανίσουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο γήπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά στην αγωνιστική ένταση που θα βγάζουν στο παρκέ, αφού θα θέλουν να προστατεύσουν και την κατάταξη για την οποία πάλευαν όλη τη χρονιά, αλλά και να μην επιτρέψουν να πληγωθεί ο εγωισμός τους.

Ο Σταυρόπουλος Αν. δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει στους παίκτες του να χαλαρώσουν, αλλά το παιχνίδι θα κριθεί στο τι θα διορθώσει η κάθε ομάδα σε σχέση με την πρώτη φορά. Η Ήρεμη Δύναμη θα χρειαστεί ξεκάθαρα ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στο κατέβασμα, αλλά και να καταφέρει να πάρει τις μάχες στη ρακέτα απέναντι στο ξεκάθαρα πιο ψηλό ρόστερ των Alley Ουπς. Απ’ την άλλη, θα δούμε τον Παπαδόπουλο πάνω στον Ανυφαντάκη περισσότερη ώρα στο ματς ή θα προτιμηθεί κάποιος άλλος; Οι Alley Ουπς ξέρουν ότι πρέπει να σταματήσουν τον Ανυφαντάκη αν θέλουν να μην έχουν… απρόοπτα στο τέλος της βραδιάς, μένει να δούμε τι ετοιμάζουν για να το καταφέρουν.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα παίξει στους «16» με το νικητή του παιχνιδιού Πλατεία με έναν εκ των Άφοβο/Nothing But Net (τον ηττημένο), ενώ ο ηττημένος θα αγωνιστεί στον έξτρα γύρο με τους Ρούκουνες για να ξέρει ότι αν κερδίσει θα βρει μπροστά του την Αττική στους «16».

εBEERοι – Cream Team
Σκορ σειράς: 1-1

Την Κυριακή το βράδυ στις 22:30 οι εBEERοι και η Cream Team θα παίξουν το tie-break της δικής τους σειράς, με τα μέχρι στιγμής παιχνίδια των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα να κινούνται σχεδόν καρμπόν αλλά… αντίστροφα. Όσο κυριάρχησαν στο ματς οι εBEERοι με την άμυνά τους στην κανονική περίοδο, άλλο τόσο είδαν να κυριαρχεί η Cream Team στο 53-41 των πλέι οφς.

Το πρώτο παιχνίδι είχε τους εBEERους να παίρνουν το τελευταίο τους προβάδισμα στον αγώνα στο 6-5 και από εκεί και πέρα η Cream Team είχε τον έλεγχο για να μην απειληθεί στο φινάλε και να κερδίσει έχοντας 4 παίκτες με 7-10 πόντους. Απ’ την άλλη, ο Χαντόπουλος ήταν η μόνη σταθερή απειλή για την ομάδα του, αλλά δεν κατάφερε να της χαρίσει τη νίκη.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα αγωνιστεί ο Αλεβίζος για τους εBEERους στο 3ο παιχνίδι, η απουσία του έχει δυσκολέψει πολύ την ομάδα του στην επίθεση, αφού τη βγάζει από το συνηθισμένο στιλ παιχνιδιού της. Απ’ την άλλη, η Cream Team θα πρέπει να καταφέρει και πάλι να μπλοκάρει το γρήγορο παιχνίδι των εBEERων, ενώ στα συν του πρώτου αγώνα το γεγονός ότι κράτησε άποντο τον Γκούσκο Δ., κάτι που θα παλέψει να κάνει και σε αυτό το ματς.

Απ’ την άλλη, οι εBEERοι θα πρέπει να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη σκληρή άμυνα της Cream Team, να βρουν διαδρόμους για το καλάθι, να παίξουν καλύτερα με τους ψηλούς τους και να είναι πιο δυνατοί στις αμυντικές τους προσπάθειες, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευτυχές γι’ αυτούς.

Ο νικητής του αγώνα θα παίξει στους «16» με τον νικητή του Gademians – Jets, ενώ ο ηττημένος θα βρεθεί στον έξτρα γύρο απέναντι στους Barceλιώμα για να ξέρει ότι στους «16» θα περιμένουν οι πρώτοι της κανονικής περιόδου, Στιγκιντριακοί.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *