Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου ματς Α φάσης: Ώρα για μάχη!

Preview 1ου ματς Α φάσης: Ώρα για μάχη!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Η κανονική περίοδος στον δεύτερο όμιλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» έχει τελειώσει, έγραψε την ιστορία της και, πλέον, δίνει τη θέση της στα πλέι οφς, στο σημείο της σεζόν όπου ο μπασκετικός πυρετός ανεβαίνει και όλοι έχουν τον ίδιο στόχο: τον τίτλο. Οι 8 μονομαχίες του Α γύρου έχουν φαβορί που βρίσκονται στο 1-0 και αουτσάιντερ που θέλουν 2 νίκες σε 2 αγώνες για να μείνουν ζωντανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Το σίγουρο είναι ένα: κανείς δεν θα παραδοθεί εύκολα.

Buzzer Beeres – Μπάχαλο
(Σκορ σειράς 1-0)

Σκληρή μάχη μας εισάγει στα πλέι οφς το Σάββατο στις 19:45. Το Μπάχαλο παίζει με την πλάτη στον τοίχο και ξέρει ότι θα πρέπει να κερδίσει αν θέλει να μείνει ζωντανό. Ο λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι στην κανονική περίοδο οι Buzzer Beeres είχαν κερδίσει τον αγώνα των δύο ομάδων με 65-57, εξ ου και το 1-0 που έχουν στη σειρά.

Οι δυο ομάδες μπορεί να τερμάτισαν με απόσταση στη βαθμολογία, αλλά μην είστε καθόλου σίγουροι ότι το ματς θα είναι εύκολο. Πέντε νίκες τις χώριζαν στο τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά τα πλέι οφς είναι άλλη ιστορία. Οι Buzzer Beeres θέλουν να τελειώνουν τη σειρά χωρίς να τρέχουν σε tie-break και ο Χρυσόστομος (1ος σκόρερ, 1ος στα τρίποντα με 20.3 πόντους και 3.1 τρίποντα ανά ματς) θα πρέπει να οδηγήσει τους συμπαίκτες του. Από κοντά ο Μπερτσιάς (11.0 πόντοι), ο Τραχάνης (10.4 πόντοι με 1.6 τρίποντα), αλλά και ο Αρτόπουλος με τον Σιδερίδη (11.6 πόντοι με 2.1 τρίποντα), όπως και ο Βλαχάκης.

Απ’ την άλλη, το Μπάχαλο περιμένει την επιστροφή του Παραδεισά (1ος σκόρερ, 1ος σε τρίποντα με 23.8 πόντους και 3.0 τρίποντα ανά ματς), με τον Μητρόπουλο (12.4), τον Παπαδόπουλο (13.8) να τον συνεπικουρούν. Από κοντά και ο Καστρίτσιος, με τον Ραουάτ Α., τον Ραουάτ Ν., τον Κολιάτσα, τον Γιάνναρη και τον Μπόλλη, θέλουν να κρατήσουν την ομάδα τους «ζωντανή» με τη νίκη, ώστε να διεκδικήσουν στο 3ο ματς την πρόκριση.

Το παιχνίδι ίσως κριθεί στο ποιος θα πάρει τον έλεγχο του ρυθμού. Αν το Μπάχαλο καταφέρει να επιβάλλει το γρήγορο παιχνίδι που ευνοεί τις αρετές του Παραδεισά και του Παπαδόπουλου, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο, ιδίως αν ελέγξει τα ριμπάουντ. Αν, απ’ την άλλη, οι Buzzer Beeres καταφέρουν και ελέγξουν τις μάχες στη ρακέτα, πάρουν σκορ από το τρίποντο και δεν παρασυρθούν σε ρυθμό που θα τους κουράσει στην πορεία του ματς, η σειρά ίσως τελειώσει από το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση, είναι το καλύτερο πρόγευμα σε μια ιδιαίτερα καυτή εβδομάδα!

Δικαστές – C-Drifters
(Σκορ σειράς: 0-1)

Την Κυριακή στις 16:30 οι Δικαστές αντιμετωπίζουν τους C-Drifters και παίζουν με την πλάτη στον τοίχο αν θέλουν να παραμείνουν στο πρωτάθλημα. Το 67-60 των C-Drifters στην κανονική περίοδο τους δίνει το προβάδισμα στη σειρά, παρότι οι Δικαστές τερμάτισαν με μία νίκη παραπάνω.

Οι Δικαστές, λοιπόν, ξέρουν ότι πρέπει να παίξουν το καλύτερό τους παιχνίδι για να μείνουν στο πρωτάθλημα, αλλά παρατάσσονται με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού στην τελευταία αγωνιστική κέρδισαν την πρωτοπόρο ΑΕΚ Περιστερίου. Ο Τούμπας (1ος σκόρερ, 13.1 πόντοι) θα χρειαστεί τη βοήθεια του Χατζηγεωργίου (11.2), του Βλαζάκη Κ. (10.8), του Πανουργιά (8.8, 1ος στα τρίποντα με 1.4), αλλά και του Συκαρά (10.0), με τους Στρατηγάκο (8.9), Ιωάννου, Βαζαίο, Βλαζάκη Θ. να συνεπικουρούν.

Απ’ την άλλη, για τους C-Drifters αυτό μπορεί να είναι το ματς που θα τους φέρει στην οκτάδα. Ο Γκότσης (18.4 πόντοι) και ο Κουτσοβασίλης (1ος σκόρερ, 1ος στα τρίποντα, 18.4 πόντοι, 2.9 τρίποντα) θα χρειαστούν βοήθεια από τον Χατζηιωαννίδη (9.7), αλλά και τους Ξενόφο, Μπιράκο, Μπίτσικα, Κατσαρή αν θέλουν να μην πάει η σειρά σε tie-break. Το 1-0 τους δίνει την ασφάλεια ότι δεν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, όμως αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς αν χαλαρώσουν και ηττηθούν θα έχουν και ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους στο τελευταίο ματς.

Το παιχνίδι ίσως κριθεί στις μάχες στη ρακέτα, ο Γκότσης με τον Τούμπα θα έχουν πολλά να λύσουν στο παρκέ κατά τη διάρκεια του ματς, ενώ η ομάδα που θα καταφέρει να μπλοκάρει καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου της, μάλλον θα έχει τον πρώτο λόγο, με τους Δικαστές να έχουν ξεκάθαρα καλύτερη άμυνα στην κανονική περίοδο, αλλά να πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν το επιθετικό δίδυμο των C-Drifters αν θέλουν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα.

Ρεμπελιακός – Divers
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Κυριακή στις 18:00, ο Ρεμπελιακός θα αντιμετωπίσει τους Divers, έχοντας από την κανονική περίοδο το 1-0 μιας και εκεί είχε πάρει την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες με 80-46. Η εύκολη νίκη του εκεί του δίνει σιγουριά για τη σειρά, αλλά στα πλέι οφς κανείς δεν πρόκειται να μπει χαλαρός σε ματς και οι Divers σίγουρα θα παραταχθούν για να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους».

Ο Ρεμπελιακός ήταν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην κανονική περίοδο, στην ευκολία του στο σκοράρισμα και στον τρελό ρυθμό που δίνει στους αγώνες του θα στηριχτεί και στα πλέι οφς. Ο Καρράς (11.3 πόντοι), ο Πλεξουσάκης (9.9), ο Κοντογεώργης (10.1), ο Λαρεντζάκης (8.7), ο Κατσάφαρος (10.3), ο Φλώκαλης (9.4), ο Σαρρής (11.4), αλλά και ο Ροδίτης Κ., ο Ροδίτης Α. και ο Ντούσιας θέλουν να κλείσουν τη σειρά στην Κυριακή και από βδομάδα να σκεφτούν τον επόμενο αντίπαλό τους στην οκτάδα.

Όμως, απέναντί τους θα βρουν τους Divers του Καβρουδάκη (1ος σκόρερ, 1ος στα τρίποντα με 30.5 πόντους και 2.8 τρίποντα) ο οποίος σε όλη την κανονική περίοδο πυροβολούσε ασταμάτητα τα αντίπαλα καλάθια. Μαζί του ο Κοτρόλος (12.6), ο Τσάπαλος (10.0), ο Μανδήλας (8.4), ο Γκιόκας (6.7), αλλά και ο Δρακάκης με τον Τάρλα, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να σπρώξουν τη σειρά σε tie-break.

Η αναμέτρηση έχει φαβορί, τον Ρεμπελιακό, αλλά το πιο πιθανό είναι να κριθεί στο αν οι Divers θα καταφέρουν να σταματήσουν την επίθεση του Ρεμπελιακού. Αν το κάνουν, αν ελέγξουν το ρυθμό και δεν επιτρέψουν συνεχείς αιφνιδιασμούς στον Ρεμπελιακό, τότε με τον Καβρουδάκη, θα μπορούν να παλέψουν για τη νίκη. Απ’ την άλλη, ο Ρεμπελιακός ξέρει ότι θα κάνει τη ζωή του πολύ πιο εύκολη αν μπορέσει να περιορίσει τον Καβρουδάκη.

ΑΕΚ Περιστερίου – Rolling Stones
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Κυριακή στις 20:00 μπαίνει και η πρώτη της κανονικής περιόδου, ΑΕΚ Περιστερίου, στα πλέι οφς. Απέναντί της οι Rolling Stones και το 73-45 της κανονικής περιόδου της δίνει το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά. Πέραν τούτου, θα πρέπει να μπορέσει ξανά στο παρκέ να κερδίσει τους Rolling Stones, που εμφανίζονται βελτιωμένοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Καφαντάρης θα στηριχτεί στον Καραθανάση (1ος σκόρερ με 14.8 πόντους, 1.9 τρίποντα), ενώ από κοντά θα ακολουθήσουν ο Φέτσης (12.1), ο Καρούσος (13.5), ο Γεωργακόπουλος (8.8), ο Ιωαννίδης, ο Παληός (7.7), ο Κουφογιάννης (7.4), αλλά και ο Πετσανάς (8.7). Η ΑΕΚ Περιστερίου μπαίνει ως το φαβορί στη σειρά και το γεγονός ότι οι δυο ομάδες συναντήθηκαν λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου της δίνει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα ότι ξέρει τι θα βρει απέναντί της.

Απ’ την άλλη, οι Rolling Stones έχουν την πιο δύσκολη αποστολή απ’ όλες τις ομάδες στην Α φάση, αφού κοντράρονται με τους πρωτοπόρους. Όμως, δεν πρόκειται να αφήσουν το παιχνίδι να φύγει χωρίς μάχη, περισσότερο θα πρέπει να τους περιμένουμε στη λογική «If this is to be our end, then I would have them make such an end as to be worthy of remembrance» (για να κάνουμε και μια παραπομπή σε ταινία). Ο Χατζηιωάννου (11.4 πόντοι), ο Χανίδης Φ. (12.7), ο Παναγιωτόπουλος (6.2), ο Καλογερόπουλος (7.1), ο Δημητρίου, ο Χανίδης Θ. και ο Τακβοριάν θέλουν, ακόμα κι αν αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση, να το κάνουν με μάχη.

Η ΑΕΚ Περιστερίου είναι το φαβορί στο ματς. Οι Rolling Stones θα πρέπει να περιορίσουν την επίθεσή της, να κατεβάσουν το ρυθμό του αγώνα, να μπλοκάρουν τον Καραθανάση, αλλά και να διατηρήσουν καθαρό μυαλό στην οργάνωση των επιθέσεών τους αν θέλουν να κερδίσουν το ματς και να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Remal Madri – Ασυμβίβαστοι Γαλάτες
(Σκορ σειράς 1-0)

Τη Δευτέρα στις 21:15 οι Remal Madri αντιμετωπίζουν στους Ασυμβίβαστους Γαλάτες έχοντας στις τσάντες τους το 64-49 της κανονικής περιόδου. Αυτό τους δίνει το 1-0 και τη δυνατότητα να κλείσουν τη σειρά τη Δευτέρα, εφόσον κερδίσουν. Βέβαια, αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που αρέσκεται στο σκληρό μπάσκετ κι αυτή.

Ο Παπαδόπουλος (1ος σκόρερ, 15.0 πόντοι) κάνει τη διαφορά για την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση, αλλά δεν θα μπορούσε μόνος του χωρίς τη βοήθεια του Μαζιώτη (13.4), του Γιαννουκά, του Ρούσσου, του Αλαφούζου, του Μεταξά, του Χιονά, του Βιλλιώτη, του Μεσσάδου και του Σιδηρόπουλου. Οι Remal Madri ξέρουν ότι αν μπορέσουν να βγάλουν τη γνωστή τους ενέργεια στην άμυνα, θα έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς.

Όμως, απ’ την άλλη, οι Ασυμβίβαστοι Γαλάτες με τον Ανδρικόπουλο Τζ. (1ος σκόρερ, 19.1 πόντοι), τον Ράμμο (13.0), τον Ανδρικόπουλο Α. (6.1), τον Κοντογιάννη (9.2), τον Λεβεντούρη (7.1), τον Μιχαλόπουλο (7.5), τον Σιμιτζή και τον Τερζή, επ’ ουδενί δεν θέλουν αυτό να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι στη σεζόν και θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν και να ωθήσουν τη σειρά σε tie-break.

Οι Remal Madri έχουν καλύτερη άμυνα, οι Ασυμβίβαστοι Γαλάτες έχουν καλύτερη επίθεση, άρα μιλάμε για δύο ομάδες με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Αν ο Παπαδόπουλος και η παρέα του καταφέρουν να κλείσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι στους αντιπάλους τους και περιορίσουν τον Ανδρικόπουλο Τζ., θα έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς. Αν, απ’ την άλλη, οι Ασυμβίβαστοι Γαλάτες έχουν τον έλεγχο στη ρακέτα και παίρνουν πόντους από εκεί, τότε ίσως η σειρά να… έχει μέλλον.


Κουλουβάχατα – Halia Mavericks

(Σκορ σειράς: 1-0)

Τη Δευτέρα στις 22:30, τα Κουλουβάχατα κοντράρονται με τους Halia Mavericks έχοντας από την κανονική περίοδο το 1-0 στη σειρά, χάρη στο 66-36 με το οποίο είχαν κερδίσει στην πρώτη αγωνιστική. Από τότε έχουν περάσει 4 μήνες και πολλά ματς για τις δύο ομάδες, οπότε μην είστε σίγουροι ότι η αναμέτρηση θα έχει παρόμοια εξέλιξη.

Ο Κουμεντάκης (15.3 πόντοι) ηγείται επιθετικά της ομάδας του, με τον Καπέλη (14.6), τον Τσιλάβη (14.6), τον Ταρνατόρο (11.1 και 1.9 τρίποντα), τον Καλλιγά, τον Χρυσικόπουλο (11.7) και τον Κοκονίδη (10.2), να ακολουθούν. Μαζί θα προσπαθήσουν να πάρουν την αναμέτρηση με τους Halia Mavericks, επιβάλλοντας το ρυθμό τους στο ματς ιδίως στην επίθεση, όπου η δικιά τους είναι μια από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα.

Απ’ την άλλη, ο Διακονικολάου (14.4 πόντοι), ο Κοκκαλιάρης (8.8), ο Κλιμαντήρης Σ. (8.6), ο Κλιμαντήρης Δ. (6.9), ο Κληρονόμος, ο Αγγελωνίτης, ο Χριστοδουλάκης, ο Μανούσος και ο Αγγελιδέλης (8.2) θα πρέπει να παλέψουν σκληρά γι ανα επιβιώσουν της αναμέτρησης και να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην οκτάδα.

Οι Halia Mavericks έχουν αρκετά δυνατά κορμιά και μπορούν να κοντράρουν τα Κουλουβάχατα στη ρακέτα, αλλά θα πρέπει να αντέξουν και στον πολύ γρήγορο ρυθμό που δίνουν τα φόργουορντ των Κουλουβάχατων σε κάθε αγώνα της ομάδας του, επιδιώκοντας επιθέσεις κάτω από τα 10-15 δευτερόλεπτα. Αν το ματς πάει σε αργό τέμπο, τότε οι Halia Mavericks θα έχουν αρκετές ελπίδες να το πάρουν στο τέλος, αν, απ’ την άλλη, τα Κουλουβάχατα τρέξουν όσο τους αρέσει, τότε η σειρά είναι πιθανό να κλείσει τη Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση, οι δυο ομάδες μπορούν να ματσάρουν στα μαρκαρίσματα η μία την άλλη και μπροστά μας έχουμε μια σκληρή κόντρα στις δύο πλευρές του παρκέ.

Byron Celtics – Άσσοι
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Τετάρτη στις 22:00, οι Byron Celtics περιμένουν τους Άσσους με τη σειρά να είναι στο 1-0 μετά το 79-54 των Byron Celtics στην κανονική περίοδο. Τις δύο ομάδες χώριζαν 4 νίκες στην κανονική περίοδο, αλλά η χάρη των πλέι οφς είναι ότι το ματς της Τετάρτης θα ξεκινήσει από 0-0 και (σχεδόν) όλα όσα είδαμε τους προηγούμενους μήνες θα έχουν παραγραφεί.

Το μόνο που δεν θα έχει θα είναι η νίκη των Byron Celtics στο ματς των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, νίκη που φέρνει τον Σαχινίδη (1ος σκόρερ με 15.7 πόντους), τον Γκίκα (10.8), τον Μακρυμίχαλο (9.9 με 2.8 τρίποντα), τον Χανιώτη (10.0 με 2.7 τρίποντα), τον Ρούσσο (12.8), τον Λοΐζο, τον Σιάφο, τον Μάντζαρη και τον Κυρούση στη θέση του οδηγού. Αυτό τους δίνει 2 ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση στην οκτάδα, αλλά εννοείται ότι όλοι θα θέλουν να τελειώσουν την Τετάρτη τη σειρά.

Βέβαια, πάνω σε αυτό… άποψη έχουν και οι Άσσοι και το θέμα είναι πόσο δυνατά θα την εκφράσουν. Ο Καλοπήτας, ο Φελεμέγκας (11.7 πόντοι με 2.7 τρίποντα), ο Σακελαρόπουλος Αθ. (1ος σκόρερ με 12.3 πόντους), ο Κούπας (8.9), ο Σακελαρόπουλος Αλ., ο Τσεκούρας, ο Καπέτης, ο Αλευριάδης, ο Μαυρογιώργης, ο Βασιλακόπουλος, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως νοκ άουτ, γιατί… αυτό ακριβώς είναι. Με τη σειρά στο 1-0, θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει να κερδίσουν αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στο πρωτάθλημα.

Ο ανελέητος βομβαρδισμός από το τρίποντο τον οποίο εξαπολύουν σε κάθε τους ματς οι Byron Celtics μαζί με τις εξαιρετικές ικανότητες του Σαχινίδη στο κλέψιμο και το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, θα πρέπει να είναι τα πρώτα μελήματα των Άσσων αν θα θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί. Απ’ την άλλη, οι Byron Celtics δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν ακόμα κι αν πάρουν διαφορά στο ματς, οι Άσσοι είναι γνωστό ότι δεν παρατάνε το ματς ως την εκπνοή του και έχουν στο βιογραφικό τους πολλές ανατροπές.

Ready 2 fire – Fast Break
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Πέμπτη στις 22:30 οι Ready 2 fire μπαίνουν στα πλέι οφς απέναντι στους Fast Break με τη σειρά να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μπορεί τις δύο ομάδες να χώριζαν 7 νίκες στην κανονική περίοδο, μπορεί οι Ready 2 fire να μπαίνουν στο παρκέ έχοντας μαζί τους το 1-0 από το 69-43 της κανονικής περιόδου, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι σε καμία περίπτωση σίγουρο.

Οι Ready 2 fire θα προσπαθήσουν να θερίσουν όσα έσπερναν όλη τη σεζόν, με μια νίκη θα βρεθούν στην οκτάδα και ο Παππάς Σ. (12.6 πόντοι), ο Κουράκος Αν. (1ος σκόρερ με 17.0 πόντους), ο Καραμανιόλας (15.0), ο Ζεστός (14.1), ο Βαραμέντες, ο Αντωνίου, ο Αντίοχος, ο Χασίδης, ο Παππάς Α., ο Μαναζής (10.0) και ο Κουράκος Αρ. ξεκάθαρα θέλουν αυτή τη νίκη στο ματς της Πέμπτης, γιατί κανείς δεν θέλει να μπλέκει σε tie-breaks.

Κανείς απ’ όσου έχουν το προβάδισμα στις σειρές τους, δηλαδή. Γιατί οι Fast Break μόνο όχι δεν θα έλεγαν στο ενδεχόμενο της ισοφάρισης και του tie-break. Ο Παυλόπουλος (7.1), ο Τρίγκας (1ος σκόρερ με 13.8), ο Μαργέτης (11.1), ο Μακρής, ο Σιανός Σ. (9.6), Σιανός Χ., ο Σταυρόπουλος, ο Σιαφλέκης και ο Γκίλιας θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ απέναντι στην καλοστημένη επίθεση των Ready 2 fire.

Οι Ready 2 fire είναι σίγουρα το φαβορί της αναμέτρησης. Όμως, με πλήρες ρόστερ οι Fast Break έχουν τα κορμιά για να τους κοντράρουν στη ρακέτα, αλλά και τους παίκτες για να πάρουν σκορ. Αν οι Ready 2 fire καταφέρουν να κόψουν την πρόσβαση προς τον Τρίγκα και τον Γκίλια, αν μπορέσουν να μπλοκάρουν την περιφέρεια των Fast Break και τους δημιουργήσουν δυστοκία στο σκοράρισμα, τότε θα πάρουν και την πρόκριση. Αν, απ’ την άλλη οι Fast Break διατηρήσουν το καθαρό μυαλό τους στην οργάνωση του παιχνιδιού και κρατήσουν χαμηλά το ρυθμό του αγώνα, ίσως η σειρά να έχει κι άλλο ματς.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *