Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 2ου ματς «16»: Πόσοι θα επιβιώσουν;

Preview 2ου ματς «16»: Πόσοι θα επιβιώσουν;

Τα πλέι οφς έχουν πάρει για τα καλά φωτιά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Η φάση των «16» βρίσκεται, πλέον, στο 2ο παιχνίδι της και 8 ομάδες παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Ήττα θα σημάνει τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια, αλλά ενδεχόμενη νίκη θα τις φέρει στο 1-1 και θα έχουμε «tie break». Πόσες θα αποδειχτεί ότι έχουν την ψυχολογία και την ικανότητα να ισοφαρίσουν τις σειρές τους απέναντι σε αντιπάλους από τους οποίους είχαν χάσει το πρώτο ματς;

εBEERοι – GADEMIANS
(Σκορ σειράς 1-0)

Την Παρασκευή στις 21:00 εBEERοι και Gademians θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά στους «16». Οι εBEERοι είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 55-36 κάνοντας μια εκπληκτική 3η περίοδο στην οποία δέχτηκαν μόλις 1 πόντο για να μετατρέψουν το +1 του ημιχρόνου σε +15.

Από εκεί και πέρα επιστροφή δεν υπήρχε για τους Gademians, που έμειναν πίσω μέχρι και με 21 πόντους. Βέβαια, το 2ο ματς θα ξεκινήσει από 0-0 και οι Gademians θα πρέπει να τα δώσουν όλα αν θα θέλουν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου. Το τι είναι το πρώτο που θα πρέπει να διορθώσουν προφανώς και εξυπακούεται. Με 36 πόντους επίθεση και 1 πόντο στην 3η περίοδο πρέπει να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των εBEERων, αλλά και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ώστε να μπορούν να σουτάρουν με καλή ψυχολογία.

Οι εBEERοι σίγουρα θα θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, αλλά το +19 δεν θα πρέπει να τους κάνει να χαλαρώσουν, στα πλέι οφς δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια και όποιος το έχει κάνει, το έχει πληρώσει ακριβά. Θα πρέπει και πάλι να ελέγξουν τους αιφνιδιασμούς των Gademians, αλλά και τα σουτ του Κοζαδίνου. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξουν τα ριμπάουντ στην άμυνά τους, κάτι που καλούνται και οι Gademians να βγάλουν σε πέρας, μιας και οι δύο ομάδες έχουν παρόμοια ύψη αλλά και παίκτες που κυνηγούν το επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Γκούσκος Δ., ο Γκούσκος Μ. και ο Χαντόπουλος ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας τους στο πρώτο παιχνίδι, με 36 πόντους συνολικά, ενώ απ’ την άλλη ο Αδαμόπουλος είχε 10 πόντους.

Το ματς είναι ουσιαστικά «do or die» για τους Gademians, με τους εBEERους να έχουν την ηρεμία του «1 σε 2» που φέρνει η νίκη στον πρώτο αγώνα τέτοιων σειρών.


ZEPPELIN – DESPERADO

(Σκορ σειράς 1-0)

Το Σάββατο στις 19:45 Zeppelin και Desperado θα ξαναδιασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τους Zeppelin να έχουν κερδίσει εύκολα με 59-35 το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Το ματς ήταν κλειστό μόνο για μία περίοδο και οι Desperado θα πρέπει να διορθώσουν πολλά για να έχει διαφορετική κατάληξη ο δεύτερος αγώνας.

Μετά το 13-7 της πρώτης περιόδου, οι Zeppelin ξέφυγαν στο σκορ με 27-10 για να μην απειληθούν ως το τέλος του αγώνα και να θέσουν προς το παρόν, άλυτους γρίφους στους Desperado. Το τι θα πρέπει να διορθώσουν οι Desperado για να έχουν μέλλον στη σειρά ξεκινά από την επίθεση. Είναι σαφές ότι με λιγότερους από 40 πόντους δεν πρόκειται να έχουν μέλλον.

Απ’ την άλλη, οι Zeppelin δεν έχουν δεχτεί ακόμα, στα δύο παιχνίδια τους, στα πλέι οφς πάνω από 40 πόντους, αφού και οι Ρούκουνες τους έβαλαν 36. Οπότε δεν θα είναι κάτι εύκολο. Οι Desperado είχαν σαφές πρόβλημα στο τρίποντο στο πρώτο ματς, έβαλαν μόλις δύο, με το τρίποντο να είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία. Η απουσία του Ράγγα σίγουρα μέτρησε σε αυτό, να δούμε αν θα δώσει το «παρών» στο δεύτερο παιχνίδι.

Απ’ την άλλη, για να μπορέσουν να κρατήσουν κοντά τους τους Zeppelin θα πρέπει να «κλειδώσουν» την περιφέρεια των αντιπάλων τους. Παπαδάτος και Τσαντζαλής έβαλαν 32 πόντους στο πρώτο ματς, σχεδόν όσους όλοι οι Desperado μαζί. Από κοντά και οι υπόλοιποι, όπως ο Αντωνίου, και οι Zeppelin δεν είχαν πρόβλημα, παρά την απουσία του Ποζιόπουλου και το γεγονός ότι πήραν μόλις 12 πόντους από τους τρεις ψηλούς τους.

Οι Zeppelin, αν θέλουν να περάσουν με 2-0, θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο στην επίθεση, να ελέγξουν ξανά το ρυθμό του ματς, να περιορίσουν τα τρίποντα των αντιπάλων τους, αλλά και να πάρουν πιο πολλά από τους δικούς τους ψηλούς, που είναι αρκετά κινητικοί και ταιριάζουν στο στιλ των Desperado . Γενικώς, και το δεύτερο παιχνίδι θα κριθεί πιθανότατα στο ρυθμό των Zeppelin, με τους Desperado θα πρέπει να έχουν πρώτα το μυαλό τους στην άμυνα, και στη συνέχεια στο πώς θα έχουν καλύτερη κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση, ώστε να βρουν πιο ξεκούραστους πόντους. Παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και ενδεχόμενη ήττα θα σημάνει τέλος για τη φετινή σεζόν.

ALLEY ΟΥΠΣ – NOTHING BUT NET
(Σκορ σειράς: 0-1)

Την Κυριακή στις 18:30 οι Alley Ουπς θα βρεθούν στην πολύ δύσκολη θέση να προστατεύουν τη συνέχεια της σεζόν τους, σε ένα ματς που είναι «do or die» απέναντι στους Nothing But Net. Ο πρώτος αγώνας της σειράς έληξε με 68-73 για τους δεύτερους, που άνοιξαν το σκορ, ανέτρεψαν τα προγνωστικά και, πλέον, έχουν δύο ευκαιρίες για να κάνουν τη μία νίκη που χρειάζονται για πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι Nothing But Net παρατάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος με Καραγεωργάκη και Μπαμπάκο στο ρόστερ τους, αυτοί έδεσαν καλά με την περιφέρεια της ομάδας, με αποτέλεσμα ένα σερί 0-13 στην 4η περίοδο που τους έδωσε τον πρώτο λόγο στο ματς. Το σερί ανέτρεψε το 62-54 των Alley Ουπς και έφερε το ματς στο 62-67, με τον Καραμανή να παίζει κι αυτός σημαντικό ρόλο.

Στη συνέχεια, οι Alley Ουπς στο τελευταίο δίλεπτο και μετά το 68-70 είχαν 8 χαμένες επιθέσεις, με αποτέλεσμα με 3/6 βολές οι Nothing But Net να φτάσουν στο 68-73 και τη νίκη. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η σειρά έχει πολύ ζουμί ακόμα, οι ισορροπίες ήταν λεπτές στην πρώτη αναμέτρηση και πολύ εύκολα μπορεί να έρθουν τα πράγματα ανάποδα στο δεύτερο παιχνίδι.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι Alley Ουπς για να μείνουν στο πρωτάθλημα; Πρώτα απ’ όλα να διαχειριστούν το άγχος και την ένταση ενός νοκ άουτ αγώνα. Το παιχνίδι θα έχει πάθος και ένταση, το είδαμε από τον πρώτο αγώνα αυτό, αλλά αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα της ψυχολογίας είναι οι Nothing But Net, που θα φέρουν μαζί τους στο γήπεδο την ασφάλεια του 0-1.

Επίσης, θα πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στην άμυνα. Οι 73 πόντοι που δέχτηκαν ήταν πολλοί για την κρισιμότητα του αγώνα, Μπαμπάκος και Καραγεωργάκης έβαλαν μαζί 30, ενώ Καραμανής και Καρκατσούλης πρόσθεσαν 25. Εκεί θα πρέπει να στρέψουν πρώτα την προσοχή τους οι Alley Ουπς, έχουν τα κορμιά για να το καταφέρουν. Επίσης, θα πρέπει να μεταφέρουν πιο πολύ παιχνίδι στη ρακέτα ώστε να φθείρουν τους αντιπάλους ψηλούς και να τους κουράσουν για να τους περιορίσουν και με αυτόν τον τρόπο επιθετικά. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι κάτι βασικό και για αυτό θα στηριχτούν στον Κουλούπη και τον Σταυρόπουλο Αν., με τους Alley Ουπς να καλούνται να δείξουν χαρακτήρα στην πιο δύσκολη, ως τώρα, στιγμή γι’ αυτούς στη σεζόν.

Απ’ την άλλη, οι Nothing But Net θα πρέπει να φαντάζονται ότι το δεύτερο ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από το πρώτο, οι Alley Ουπς ήταν 2οι στην κανονική περίοδο για κάποιο λόγο. Η σταθερότητά τους και η φερεγγυότητά τους ήταν που τους έφεραν εκεί, ενώ την τελευταία φορά που μπήκαν σε μια σειρά με ήττα (απέναντι στην Ήρεμη Δύναμη) η απάντησή τους ήταν θεαματική.

Οι 8 μαζεμένες άστοχες επιθέσεις στο φινάλε είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα μπορεί να επαναληφθεί, οπότε οι Nothing But Net θα πρέπει να βρουν τρόπους να αντέξουν στην αντίπαλη πίεση. Σίγουρα η ρακέτα θα είναι ξανά το πρώτο όπλο τους, Καραγεωργάκης και Μπαμπάκος, μαζί με τον Φανό και τον Σαπλατέρα θα πρέπει να δώσουν σκορ από εκεί αν πρόκειται η ομάδα τους να πάρει την πρόκριση.

Απ’ την άλλη, η οργάνωση του παιχνιδιού από τον Καρκατσούλη και τον Καραμανή είναι εξίσου καθοριστικό στοιχείο της αναμέτρησης, ιδίως για τον δεύτερο, οι Nothing But Net χρειάζονται οπωσδήποτε τους πόντους του από ντράιβ και ατομικές ενέργειες, ώστε να τους βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

S-PARTA BC – ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Κυριακή στις 19:45 η S-Parta BC θα παλέψει για την πρόκριση την τετράδα απέναντι στους Θαλασσόλυκους. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς έληξε με 48-40 για τη S-Parta BC, αλλά ήταν αρκετά κλειστό, αφήνοντας πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια στις δύο ομάδες.

Η S-Parta BC είχε το προβάδισμα και στα 40 λεπτά του πρώτου αγώνα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να την παρασύρει στο να νομίσει ότι θα έχει εύκολο έργο στο δεύτερο παιχνίδι. Οι Θαλασσόλυκοι ήταν πολύ κοντά, πλησιάζοντας, μάλιστα και σε 42-40 με 2:39 για το τέλος του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτά του, πράγμα που δείχνει ότι οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που ανέδειξαν τον νικητή.

Λεπτομέρειες όπως η παρουσία του Λαουλάκου για την S-Parta BC, ο οποία θα πρέπει και στο δεύτερο παιχνίδι να περιορίσει τους Λέντζο Φ., Καραγιαννίδη Γ. και Τεντόμα. Τους κράτησε στους 8 πόντους συνολικά στο πρώτο ματς και αυτό μάλλον ήταν που της έδωσε και τη νίκη. Απ’ την άλλη, το έργο της τώρα θα είναι πιο δύσκολο, ιδίως αν στην αναμέτρηση βρεθεί και ο Γερμενής, με τα θανατηφόρα σουτ του από μακριά.

Βέβαια, απ’ την άλλη πλευρά, το ίδιο «δηλητήριο» μπορεί να παρατάξει και η S-Parta BC, αφού ο καλύτερός της σουτέρ, ο Κουκάκης, δεν ήταν στο πρώτο ματς. Οι Θαλασσόλυκοι έκαναν αρκετά καλή δουλειά με τον Κουζοβουνά στο πρώτο ματς, περιορίζοντάς τον στους 9 πόντους, θα πρέπει να τα πάνε το ίδιο καλά, αν όχι και καλύτερα, και στο δεύτερο ματς, μιας και αυτός είναι ο ιθύνων νους της ομάδας του. Το πιο πιθανό είναι να δούμε ένα παιχνίδι ξανά σε αργό τέμπο να κρίνεται κάτω από τους 55 πόντους, αν το ματς πάει ψηλότερα, τότε οι Θαλασσόλυκοι θα είναι που θα έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως, παράλληλα με τους αιφνιδιασμούς που αρέσκονται να βγάζουν, θα πρέπει να έχουν και καλές επιστροφές για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το εύκολο σκορ.

Η μονομαχία του Λέντζου Γ. με τον Κοτρώνη στη ρακέτα έληξε υπέρ του πρώτο στο πρώτο παιχνίδι, πολλά θα κριθούν από την έκβασή της στο δεύτερο ματς, ενώ δεν θα μου προξενήσει έκπληξη αν δούμε τις δύο ομάδες μέχρι να διπλασιάζουν τα εύστοχά τους τρίποντα (ιδίως με Γερμενή-Κουκάκη στα ρόστερ τους), στο πρώτο ματς είχαν 3 και 4 αντίστοιχα.

Αίγλη lobby ΑΦΟΒΟΣ – ΤΙΡΙΝΙΝΙ
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Κυριακή στις 21:30, ο Άφοβος κοντράρεται με την Τιρινίνι και θα έχει στο μυαλό του την πρόκριση στην οκτάδα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό, έκλεισε στο 49-44 με νικητή τον Άφοβο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δεκάλεπτο δικό τους, πράγμα που μας προδιαθέτει για ακόμα μία ωραία αναμέτρηση.

Η Τιρινίνι είχε μπει με 1-12 στο ματς, ο Άφοβος έτρεξε σερί 11-0 στην 3η περίοδο, το ματς ήταν στο 44-44 με 50 δευτερόλεπτα για το τέλος, για να κριθεί σε ένα σουτ ουσιαστικά, αυτό που ευτύχησε να πάρει ο Άφοβος από τον Ντούβα στα 49 δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό της ισορροπίας του αγώνα ήταν το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι σκόρερ και των δύο ομάδων είχαν ίδιους πόντους, 12-9-7 σε κάθε πλευρά.

Οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ καλά διαβασμένες, ο Άφοβος κράτησε χαμηλά τον Παντελή, ενώ η Τιρινίνι τον Καραντζούνη. Μένει να δούμε αν οι δυο πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους έχουν απαντήσεις για το δεύτερο παιχνίδι. Ο Λεγάκης με τον Βελισσάριο ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα του Άφοβου στο πρώτο ματς, ενώ ο Ντούβας με τον Λοράνδο δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στην Τιρινίνι απ’ την άλλη πλευρά.

Το ματς μπορεί να είναι το τελευταίο της σεζόν για την Τιρινίνι αν ηττηθεί, ενώ ο Άφοβος θα έχει στο πλευρό του και την ασφάλεια του 1-0, που του δίνει τη δυνατότητα για μία νίκη σε δύο ματς, χωρίς άμεσο αποκλεισμό.

Το αν το ματς θα κριθεί και πάλι στις λεπτομέρειες θα φανεί από το ποιος θα επιβάλλει το ρυθμό του, ποιος θα μπορέσει να μπλοκάρει τον αντίπαλό του με την άμυνά του, ποιος θα εγκλωβίσει τα δυνατά χαρτιά του άλλου, αν θα δούμε κάποιον παίκτη να ξεπετάγεται για να κάνει τη διαφορά. Βέβαια, όπως σε όλα αυτά τα ματς, η ψυχολογία θα παίξει ρόλο, εδώ η Τιρινίνι θα εμφανιστεί παθιασμένη, αλλά ο Άφοβος θα έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν παίζει «do or die» ματς και μπορεί να είναι πιο ήρεμος στις αποφάσεις του μέσα στο ματς.

ΑΤΤΙΚΗ – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ
(Σκορ σειράς: 1-0)

Τη Δευτέρα στις 22:00 η Αττική αντιμετωπίσει τους Ρούκουνες στο δεύτερο ματς της μεταξύ τους σειράς. Ο πρώτος αγώνας δεν έγινε, καθότι οι Ρούκουνες δεν παρατάχθηκαν στο γήπεδο και η Αττική τον κέρδισε στα χαρτιά με 20-0. Μαζί με αυτόν κέρδισε και το δικαίωμα να έχει δύο ευκαιρίες για τη μία νίκη που της αρκεί για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Από το preview του πρώτου αγώνα:

Η… κολόνια κρατάει χρόνια, καθώς οι δυο τους είναι από τις ομάδες που βρίσκονται 3 χρόνια στο πρωτάθλημα και η προϊστορία τους είναι μακρά πλέον. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, φέτος, η Αττική είχε κερδίσει με 62-50. Η Αττική στα πλέι οφς επικράτησε με 63-59 της Πλατείας για να πάρει την πρόκριση στους «16», ενώ οι Ρούκουνες μπήκαν στη σειρά με τους Zeppelin με 0-1 για να ηττηθούν με 36-44 και να αναγκαστούν να αγωνιστούν στον Έξτρα Γύρο, όπου κέρδισαν με 71-59 την Ήρεμη Δύναμη.

Το παιχνίδι είναι αρκετά ενδιαφέρον, η Αττική με τον Καραλή Α., τον Γαλάνη, τον Τρικαλιώτη, τον Ξερέα, τον Αναγνωστόπουλο Α. και τον Κοντό θα παλέψει για να πάρει την τελική νίκη στη σειρά, με τον Χριστόπουλο, τον Αντωνάκη και τον Μπότσα ‘Ντανίλο’ μαζί με τον Μπουργαζά, να τους βοηθούν, αλλά και τον Κωστούλα να επανέρχεται στις επάλξεις. Όμως, για να το καταφέρει, θα πρέπει να τα βάλει με έναν αντίπαλο που έχει πιο ψηλή ομάδα.

Ο Λουπασάκης, ο Μητρόπουλος, ο Καραμπάτσος, κάνουν αρκετά ψηλούς τους Ρούκουνες, που με την προσθήκη του Μιχάλη Κ. και του Μιχάλη Σ. γίνονται πολύ απειλητικοί στην επίθεση. Βεβαίως, βοηθούν ο Μορφιάδης, ο Βαρβερόπουλος, ο Ρατσιάτος, ο Καψοκόλης αλλά και οι «παλιοσειρές» της ομάδας, Τοπαλίδης, Πανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Τσερπές. Ερωτηματικό προς το παρόν αποτελεί η παρουσία του Θεοδωρόπουλου, που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα του στα πλέι οφς, και μιλάμε για τον 1ο σκόρερ σε μέσο όρο στο πρωτάθλημα, όχι μικρή απουσία.

Το ματς θα κριθεί στο ποια ομάδα θα επιβάλλει το νόμο της στην επίθεση. Η Αττική με τα πολύ ικανά φόργουορντ και τους μυαλωμένους γκαρντ ή οι Ρούκουνες με το ντελικάτο παιχνίδι των περιφερειακών τους και τους δυναμικούς ψηλούς. Οι βολές θα παίξουν κι αυτές ρόλο, όπως, βεβαίως, και η φθορά με τα φάουλ.

Η Αττική έχει την ευκαιρία να είναι αυτή η ομάδα που θα πετάξει εκτός συνέχειας τους περσινούς πρωταθλητές, ενώ οι Ρούκουνες δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο υπεράσπισης του τίτλου τους, έχοντας, βέβαια, ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς δύο νίκες σε δύο ματς με την Αττική δεν είναι καθόλου εύκολες.


GASTONE – JETS

(Σκορ σειράς: 1-0)

Gastone και Jets συναντιούνται τη Δευτέρα στις 21:00, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Οι Gastone κέρδισαν την πρώτη αναμέτρηση πολύ εύκολα, με 78-48, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το 19-16 ξέφυγαν με 30-18 και δεν ξανακοίταξαν πίσω τους. Οι Jets κατάφεραν να μειώσουν σε 30-22, αλλά το 10-0 που ακολούθησε ως το ημίχρονο έκρινε ουσιαστικά και την αναμέτρηση.

Οι Gastone βρήκαν διψήφιο σκορ από 5 παίκτες, με τον Καραλή να έχει 18 πόντους, ενώ στο ρόστερ τους βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος και ο Τζουμέζης, χαρίζοντάς τους μεγάλη δύναμη στη ρακέτα. Οι Jets δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, κάτι που είχαμε πει και πριν τον αγώνα. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να ελέγξουν πλήρως το ρυθμό, να κρατήσουν σε πολύ χαμηλό σκορ τους αντιπάλους τους, ώστε να μπορέσουν μετά να τους κουράσουν και να τους φθείρουν στη ρακέτα για να ισοφαρίσουν τη σειρά.

Το εύκολο σκοράρισμα θα πρέπει και πάλι να είναι η πρώτη μέριμνα για τους Gastone, αν τα καταφέρουν σε αυτόν τον τομέα δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς, τότε ίσως απλοποιήσουν τα πράγματα στην υπόθεση πρόκριση.

Απ’ την άλλη, θα πρέπει και πάλι να βρουν λύση για την πολύ καλή φροντ λάιν των Jets, αλλά και να περιορίσουν ξανά τον Ουζουνίδη. Ο Μπελαλής θα χρειαστεί βοήθειες στην περιφέρεια, το θέμα είναι αν ένα βαρύ σχήμα με στόχο τη μεταφορά του παιχνιδιού στη ρακέτα, θα βοηθήσει τους Jets στην άμυνα, απέναντι στους γρήγορους και ευέλικτους περιφερειακούς των Gastone.

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι το παιχνίδι θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού, αφού οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Οι Gastone θα κυνηγήσουν την πρόκριση, με τον MVP του πρωταθλήματος, Πανδή Γ., να έμεινε αρκετά πιο χαμηλά από το μέσο όρο του στο πρώτο παιχνίδι, αλλά να θέλει να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην οκτάδα, απέναντι στους Jets του Μητσάκη, που αναζητούν την παράταση ζωής.

ΣΤΙΓΚΙΝΤΡΙΑΚΟΙ – BARCEΛΙΩΜΑ
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Τρίτη στις 20:30, οι Barceλιώμα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον αποκλεισμό απέναντι στους πρώτους της κανονικής περιόδου, Στιγκιντριακούς. Οι Στιγκιντριακοί είχαν κερδίσει με 66-56 το πρώτο ματς της σειράς μετά από έναν αγώνα που είχαν το προβάδισμα ουσιαστικά σε όλη τη διάρκειά του μετά το πρώτο πεντάλεπτο.

Έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-10, η διαφορά έμεινε ψηλά, στους 11 πόντους ως το ημίχρονο, για να φτάσει και τους 20 στο 31ο λεπτό. Οι Barceλιώμα προσπάθησαν να μειώσουν και κατάφεραν στο τέλος να περιορίσουν τη διαφορά, ηττήθηκαν με 10 πόντους, 66-56. Μία ήττα και στο δεύτερο ματς της σειράς θα σημάνει και το τέλος του δρόμου στο φετινό πρωτάθλημα για τους Barceλιώμα.

Πώς μπορούν να το αποτρέψουν; Πρώτα θα πρέπει να βρουν την απαραίτητη ηρεμία και ψυχολογία, ώστε στο δεύτερο ματς να σουτάρουν καλύτερα από το τρίποντο. Στον πρώτο αγώνα για πρώτη φορά φέτος δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν ούτε σε μία προσπάθεια τριών πόντων στα 40 λεπτά του. Ένα από τα μεγάλα τους όπλα είναι το μακρινό σουτ μετά από καλή κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση, σίγουρα ελπίζουν να πάει διαφορετικά το δεύτερο παιχνίδι στον τομέα αυτόν.

Οι Στιγκιντριακοί δεν θα πρέπει να θεωρήσουν ότι θα ξαναβρούν τόσο άστοχους τους Barceλιώμα και σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, θα πρέπει να παίξουν την ίδια σκληρή άμυνα, αλλά και να περιορίσουν περισσότερο τον Ηλιάκη, που στο πρώτο ματς είχε 26 πόντους. Θα πρέπει να κάνουν την ίδια καλή δουλειά σε Λουμιώτη και Κονταράτο, αλλά και απέναντι στη ρακέτα των Barceλιώμα (Μενεξιάδης, Νικολόπουλος έμειναν άποντοι), ενώ και το κατά πόσο θα μπορέσουν να σταματήσουν τον Μουχάκη θα παίξει μεγάλο ρόλο. Πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κρατήσει κάτω από τους 15 πόντους, αλλά, βέβαια, άλλο 15 και άλλο 30.

Απ’ την άλλη, οι Barceλιώμα θα πρέπει να παίξουν ξεκάθαρα καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ματς. Με τον Εγγλέζο να βάζει μόλις 8 πόντους και τον Γαβρίδη να μένει στους 10, οι Στιγκιντριακοί έβαλαν 66 πόντους παίρνοντας σκορ από 7 παίκτες πλην της τριάδας των πρώτων τους σκόρερ (ο Γράψας είχε 14). Ο Κόκκορης με το αθλητικό και εκρηκτικό του στιλ τους δημιούργησε πολλά προβλήματα και έβαλε 14 πόντους.

Θα πρέπει να περιμένουν τους Γαβρίδη και Εγγλέζο να παίρνουν πιο πολλές προσπάθειες αν το ματς είναι κλειστό, οπότε η άμυνά τους θα χρειαστεί να είναι εκεί προσαρμοσμένοι, βεβαίως και στον Γράψα.

Ο έλεγχος του ρυθμού θα παίξει μεγάλο ρόλο, οι Στιγκιντριακοί παίζουν πολύ σκληρή άμυνα και αρέσκονται σε σκορ κάτω από τους 60 πόντους, ενώ οι Barceλιώμα επιζητούν ένα πιο ελεύθερο στιλ παιχνιδιού με περισσότερο τρέξιμο.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *