Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου ματς «16»: Μάχη… παλιών-καινούργιων!

Preview 1ου ματς «16»: Μάχη… παλιών-καινούργιων!

Δύο από τις οκτώ σειρές στον Β Γύρο των πλέι οφς του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» θα ξεκινήσουν πριν το Πάσχα, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται το βράδυ της Μ. Δευτέρας. Το κίνητρο μεγάλο, πλέον όλες οι ομάδες αρχίζουν και κοιτούν ψηλά, οκτάδα, τετράδα, γιατί όχι και όνειρα για τελικό. Στην προκειμένη περίπτωση το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους 4 εν λόγω μονομάχους. Ας μη γελιόμαστε, πολύ πιο εύκολα θα… κατεβαίνει το αρνί αν είσαι στο 1-0, παρά αν είσαι στο 0-1 και «τρώγεσαι με τα ρούχα σου» ως το δεύτερο παιχνίδι της σειράς το οποίο θα παίξεις με την πλάτη στον τοίχο!

Ο… νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς, λοιπόν; Στις δυο σειρές φιγουράρουν 2 από τις (μόλις 5 πλέον) ομάδες που βρίσκονται στο πρωτάθλημα από την πρώτη του σεζόν, και 2 που έκαναν το ντεμπούτο τους φέτος! Ας τις δούμε:

εBEERοι – Gademians
(Σκορ σειράς: 0-0)

Οι εBEERοι και οι Gademians θα σταθούν στο πρώτο τζάμπολ της σειράς τη Δευτέρα στις 21:15 με όνειρα για πρόκριση στην οκτάδα. Οι δυο ομάδες τερμάτισαν με 2 νίκες διαφορά στην κανονική περίοδο (16-7 οι εBEERοι, 14-9 οι Gademians), αλλά το μεταξύ τους ματς μας προδιαθέτει για μια καυτή σειρά. Οι Gademians το είχαν κερδίσει με 61-62 έχοντας προηγηθεί με διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων και αντέχοντας την ολική επαναφορά των εBEERων στο τέλος.

Στα πλέι οφς οι δυο ομάδες βρέθηκαν σε σειρές που έκλεισαν στο 2-1, με τους Gademians, όμως, να μην έχουν ακόμα γνωρίσει την ήττα. Μπήκαν με 0-1 στη σειρά τους με τους Jets, κέρδισαν 2 αγώνες (43-37 και 46-43) για να πάνε στο 2-1 και να πάρουν την πρόκριση. Οι εBEERοι μπήκαν με 1-0 στη σειρά με την Cream Team, έχασαν το πρώτο ματς με 41-53, αλλά βγήκαν ζωντανοί από τη δεύτερη μάχη, 53-49 για να σχηματιστεί το παρόν ζευγάρι.

Κοιτώντας τις δυο ομάδες και τα όσα έχουμε δει από αυτές τους τελευταίους μήνες, στο πρώτο ματς της σειράς το πράγμα εκείνο που θα κρίνει εν πολλοίς την εξέλιξη είναι το τι ρόστερ θα παρατάξουν. «Χτυπημένες» από πολλούς και σοβαρούς ενίοτε τραυματισμούς, έχουν παραταχθεί σε πολλά ματς με αποδεκατισμένο ρόστερ, ενώ και στον πιο πρόσφατο αγώνα τους αμφότερες είχαν πολλές απουσίες.

Οι πρώτοι σκόρερ και των δύο έμειναν εκτός στο τελευταίο ματς, ο Αλεβίζος απ’ τη μία, ο Τρουλάκης απ’ την άλλη. Ο πρώτος είναι τραυματίας εδώ και πολύ καιρό, ο δεύτερος χτύπησε ξανά στο πρώτο ματς των πλέι οφς. Θα εμφανιστούν χωρίς αυτούς στο ματς; Από εκεί και πέρα, μιλάμε για δυο ομάδες με πολύ ευέλικτα ρόστερ, με ψηλούς που αρέσκονται στο γρήγορο παιχνίδι. Κανείς τους δεν έχει τον βαρύ ψηλό που θα τους κάνει να παίξουν αργά.

Και οι δύο αρέσκονται σε αιφνιδιασμούς, οπότε το θέμα είναι ποιος θα οργανώσει καλύτερα την ομάδα του, ποιος θα ελέγξει τα ριμπάουντ ώστε να μπορεί να τρέξει, ποιος δεν θα κάνει λάθος πάσες, ποιος θα έχει καλύτερες επιστροφές. Το ματσάρισμα του Χαντόπουλου θα πρέπει να απασχολήσει τους Gademians, όπως και τα γρήγορα πόδια του Αδαμόπουλου αντίστοιχα τους εBEERους.

Τα ελεύθερα σουτ που θα βρουν απ’ τη μία ο Παπαδόπουλος με τον Κοζαδίνο και απ’ την άλλη ο Γκούσκος Δ. και ο Γκούσκος Μ. ίσως κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα, ενώ η μαχητικότητα του Αθανασόπουλου και του Παπασγουρίδη Ε. θα πρέπει να «κοντραριστεί» με εκείνη των Ζώτου, Ρήγα, Δουκλιά.

Το πρώτο ματς θέτει τις ισορροπίες στο ζευγάρι, ο ηττημένος γνωρίζει ότι θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Το κίνητρο της οκτάδας είναι πολύ μεγάλο και το ματς αναμένεται πολύ ενδιαφέρον.

Αίγλη lobby Άφοβος – Τιρινίνι
(Σκορ σειράς: 0-0)

Τη Δευτέρα στις 22:30 ο Άφοβος και η Τιρινίνι θα ξεκινήσουν τη δική τους σειρά παλεύοντας για ένα εισιτήριο στην οκτάδα της λίγκας. Στην κανονική περίοδο αμφότερες τερμάτισαν με 15-8, αλλά ο Άφοβος είχε πάρει το μεταξύ τους παιχνίδι κερδίζοντας εύκολα με 63-52.

Στα πλέι οφς η Τιρινίνι μπήκε με 1-0 στη σειρά με τους Θαλασσόλυκους, κέρδισε με 72-46 το πρώτο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση με 2-0. Απ’ την άλλη, ο Άφοβος μπήκε με 0-1 στη σειρά με τους Nothing But Net, αλλά έδειξε ήδη την αγωνιστική και ψυχολογική του ετοιμότητα, με δύο συνεχόμενες νίκες, 56-42 και 51-49, κατάφερε και πέρασε στους «16».

Το πολύ οργανωμένο παιχνίδι του Άφοβου με αιχμές του δόρατος τον Καραντζούνη και τον Ντούβα στην περιφέρεια και τον Γκότση στη ρακέτα, του δίνει πλεονέκτημα στο τέλος των περισσότερων αγώνων του, αφού καταφέρνει να μένει κοντά στο σκορ σε όλα τα ματς και να διεκδικεί το ροζ φύλλο ως το τέλος. Γι’ αυτούς καλείται να βρει λύσεις η Τιρινίνι, αλλά χωρίς να υποτιμήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, ο Τραϊφόρος, ο Καρουτάς, ο Λοράνδος, ο Συσκάκης, ο Τσικόλας, ο Αναγνώστου, δίνουν πολύτιμες βοήθειες σε κάθε ματς στον Άφοβο και το έχουν ήδη δείξει στα πλέι οφς.

Απ’ την άλλη, ο Άφοβος θα πρέπει να προβληματιστεί για το παιχνίδι των Λεγάκη, Παντελή, Αντωνόπουλου, αλλά και τους Σταματέρη, Κώτσο, Κουτέλα, Ξενόφο στη ρακέτα, με τον Λογοθέτη, τον Βελισσάριο και τον Γαλανόπουλο να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις με το πολύπλευρο παιχνίδι τους.

Όποια ομάδα ελέγξει το ρυθμό θα έχει τον πρώτο λόγο, ενώ είναι πολύ πιθανό το ματς να κριθεί στο ποιος από τους δύο θα δημιουργήσει περισσότερους άλυτους γρίφους στην επίθεση του άλλου με την άμυνά του. Η Τιρινίνι είχε τη 2η καλύτερη άμυνα στην κανονική περίοδο δεχόμενη 48.7 πόντους ανά ματς, ενώ ο Άφοβος ακολουθούσε από κοντά με 52.5 ανά ματς, αλλά και με λίγο πιο αποτελεσματική επίθεση.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *