Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 3ου ματς «16»: Η χρονιά σε ένα ματς

Preview 3ου ματς «16»: Η χρονιά σε ένα ματς

Τέσσερις ακόμα ομάδες θα αποχαιρετήσουν άδοξα τη σεζόν μετά και το 3ο παιχνίδι της φάσης των «16» στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Ανάμεσα στους 8 αντιπάλους που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τις επόμενες ημέρες για να σπάσει το 1-1 στις σειρές τους, είναι οι πρώτοι της κανονικής περιόδου Στιγκιντριακοί, οι δεύτεροι Alley Ουπς, οι τέταρτοι Gastone και οι έκτοι Barceλιώμα. Και σίγουρα, τουλάχιστον μία από αυτές τις ομάδες οκτάδας δεν θα συνεχίσει.

ΣΤΙΓΚΙΝΤΡΙΑΚΟΙ – BARCEΛΙΩΜΑ
(Σκορ σειράς: 1-1)

Την Παρασκευή στις 22:30 οι Στιγκιντριακοί θα αντιμετωπίσουν για τρίτη φορά τους Barceλιώμα και τώρα περιθώριο για ήττα δεν έχει κανένας τους. Δύο από τις ομάδες που από την αρχή της σεζόν έβλεπαν το όνομά τους να φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο, ξέρουν ότι η μία θα μείνει εκτός οκτάδας. Τα δύο πρώτα παιχνίδια μας υπόσχονται πολλές συγκινήσεις, με τους Στιγκιντριακούς να κερδίζουν με 66-56 το πρώτο, αλλά να χάνουν με 60-61 το δεύτερο.

Εκεί, είδαν τους Barceλιώμα να σκοράρουν 8 τρίποντα (0 στον πρώτο αγώνα), είδαν τον Ηλιάκη να βάζει 23 πόντους (δεν τον περιόρισαν δηλαδή, είχε 26 στο πρώτο ματς) και τον Κονταράτο να ανεβαίνει από τους 2 πόντους του πρώτου αγώνα στους 17. Απ’ την άλλη, κατάφεραν να περιορίσουν τον Μουχάκη κάτω από τους 10 πόντους (9 για την ακρίβεια), μεγάλο παράσημο, ενώ παίζοντας και πάνω του στην επίθεση τον κράτησαν με 5 φάουλ εκτός αγώνα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Όμως, η ηρεμία που πρόσφερε ο Μαντάκος στο παιχνίδι των Barceλιώμα τους έδωσε τη νίκη στο τέλος και τώρα οι δυο ομάδες έχουν ένα 40λεπτο για να παίξουν όλη τη χρονιά.

Οι Barceλιώμα αμύνθηκαν καλύτερα στο δεύτερο ματς, πέραν της τριάδας Γαβρίδη-Γράψα-Εγγλέζου που έβαλε 32 πόντους (11-11-10), οι υπόλοιποι σκόραραν ξεκάθαρα λιγότερο από το πρώτο ματς, κάτι που φάνηκε και στο αποτέλεσμα.

Η σειρά είναι πολύ απαιτητική και μοιάζει οριακή, ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως το άστοχο λέι απ των Στιγκιντριακών στο δεύτερο παιχνίδι. Η άμυνα των Στιγκιντριακών θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά με την περιφέρεια των Barceλιώμα, ιδίως στο δίδυμο Ηλιάκη-Κονταράτου που είχε 40 πόντους με 8 τρίποντα στο δεύτερο ματς, ενώ απ’ την άλλη οι Barceλιώμα θα πρέπει να σταματήσουν τις επελάσεις του Γαβρίδη και τις πλάτες του Γράψα που δίνουν σκορ στους Στιγκιντριακούς είτε απευθείας είτε με πάσες. Η παρουσία των Μουχάκη και Εγγλέζου θα είναι καθοριστική, ενώ κανείς δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη τους το υπόλοιπο ρόστερ κάθε ομάδας, ιδίως σε μια σειρά που στο πρώτο ματς ο Κόκκορης και στο δεύτερο ο Μαντάκος ήταν καταλυτικοί.

ALLEY ΟΥΠΣ – NOTHING BUT NET
(Σκορ σειράς: 1-1)

Τη Δευτέρα στις 21:00 οι Alley Ουπς και οι Nothing But Net διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τρίτη και τελευταία φορά με φόντο την οκτάδα. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν μοιρασμένα, οι Nothing But Net κέρδισαν το πρώτο με 68-73, για να απαντήσουν οι Alley Ουπς στο πιο πρόσφατο με 67-54.

Τι διαφορετικό είδαμε στο δεύτερο ματς σε σχέση με το πρώτο; Πρώτα απ’ όλα την πολύ καλύτερη εμφάνιση του Κουλούπη, που είχε 24 πόντους στο δεύτερο ματς με 6 τρίποντα. Επίσης, το γεγονός ότι οι Alley Ουπς σούταραν καλύτερα από μακριά, ευστόχησαν σε 10 τρίποντα στο ματς, παρότι τα πήραν όλα από δύο παίκτες τους. Οι Alley Ουπς έπαιξαν καλύτερη άμυνα σε σχέση με το πρώτο ματς, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και δέχτηκαν μόλις 22 πόντους.

Απ’ την άλλη οι Nothing But Net πήραν ουσιαστικά ξανά τη μάχη των ψηλών, Καραγεωργάκης και Μπαμπάκος είχαν 23 πόντους, ενώ Τσομπάνος και Καμζέλας 15. Όμως, παρά την καλή εμφάνιση από Καρκατσούλη και Παλμό, ο Καραμανής έμεινε μόλις στους 5 πόντους, και οι Nothing But Net δεν μπόρεσαν να το ξεπεράσουν αυτό.

Στο 3ο παιχνίδι μένει να δούμε τα ρόστερ με τα οποία θα παραταχθούν οι δύο ομάδες, αν ο Παρασκευόπουλος Δ. θα αγωνιστεί για τους Alley Ουπς, ποιος θα αντικαταστήσει τον Σταυρόπουλο Αν., που τραυματίστηκε στο δεύτερο ματς, αλλά και πώς θα τον αντικαταστήσει. Σε τέτοια παιχνίδια το καθαρό μυαλό και η ηρεμία στις αποφάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο, όποιος καταφέρει να το έχει σε μεγαλύτερο βαθμό θα έχει τον πρώτο λόγο.

Επίσης, θα πρέπει η περιφερειακή άμυνα των Nothing But Net να είναι ξεκάθαρα καλύτερη απ’ ότι στο δεύτερο παιχνίδι, οι 38 πόντοι του Χαλούδη και του Κουλούπη είναι πάρα πολύ για τόσο κρίσιμο ματς και γέρνουν την πλάστιγγα. Βέβαια, οι Alley Ουπς έχουν κι άλλους παίκτες που μπορούν να πάρουν το ματς πάνω τους, ο Παπαδόπουλος, ο Μαζιώτης (τον οποίο κράτησαν άποντο οι Nothing But Net στο 2ο ματς), ο Στεργίου, ο Τσιριγώτης ή ο Στεφανιδάκης αν αγωνιστούν, είναι παίκτες που δίνουν λύσεις στην επίθεση, όπως και ο Σταυρόπουλος Αγ..

Οι Nothing But Net θέλουν κι αυτοί να πάρουν περισσότερα από τον Φανό, που έχει περάσει σε δεύτερο ρόλο πίσω από τους άλλους ψηλούς, θέλουν καλό σκορ από τον Σαπλατέρα για να τους ξεκουράσει, ενώ Καρκατσούλης και Παλμός θα πρέπει να βοηθήσουν και πάλι. Τέλος, οι Nothing But Net θα πρέπει να βρουν τρόπο να ξεμπλοκάρουν τον Καραμανή και να του δώσουν τις προϋποθέσεις για να τρέξει και να κάνει ντράιβ.

Το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στις μάχες της ρακέτας, στον έλεγχο των ριμπάουντ, στο ποιος θα φορτωθεί πιο νωρίς με φάουλ, στο αν κάποιος από τους δύο θα τρέξει και θα βρει εύκολα καλάθια. Ο νικητής περνά στην οκτάδα και ο πιο ψύχραιμος στην 4η περίοδο θα έχει τον πρώτο λόγο.

GASTONE – JETS
(Σκορ σειράς: 1-1)

Οι Gastone τη Δευτέρα στις 22:30 κοντράρονται με τους Jets, στο παιχνίδι που θα σπάσει την ισοβαθμία στη σειρά τους και θα δώσει την πρόκριση. Οι Gastone κέρδισαν θεαματικά με 78-48 το πρώτο ματς, ενώ οι Jets απάντησαν με 70-71 στο δεύτερο, νίκη με το ελάχιστο δυνατό της διαφοράς, αλλά εννοείται ίδιας σημασίας με εκείνης των αντιπάλων τους.

Στο δεύτερο ματς είδαμε τους Jets να ελέγχουν για μεγάλο διάστημα τους αντιπάλους τους με την άμυνά τους, προηγήθηκαν με 49-64 στο τέλος της 3ης περιόδου για να δεχτούν σερί στο τέλος (3-20) και να μείνουν πίσω στο σκορ με 69-67. Όμως. Κράτησαν την ψυχραιμία τους και με τον Μάρκο στο τέλος πήραν τη νίκη με 70-71.

Αυτό που έκαναν διαφορετικά από το πρώτο ήταν ότι ήλεγξαν τα ριμπάουντ και το ρυθμό, μπλόκαραν το εύκολο σκοράρισμα των Gastone και τους οδήγησαν εν πολλοίς σε 5 εναντίον 5 επιθέσεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτούν τη δύναμή τους στη ρακέτα και με τον Μάρκο και τον Ουζουνίδη να κάνουν τη διαφορά. Το γεγονός ότι βρέθηκαν να προηγούνται με 19 πόντους τους δίνει το δικαίωμα να νιώθουν ότι πήραν πίσω το -30 του πρώτου αγώνα στην ψυχολογία, ενώ και το ότι κατάφεραν να κρατηθούν στη νίκη στο τέλος, τους ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη ενόψει της 3ης αναμέτρησης.

Απ’ την άλλη, επειδή όλα διαβάζονται από δύο πλευρές, οι Gastone σίγουρα νιώθουν χαρούμενοι που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -19 στο +2 μέσα στο ματς, παρότι το έχασαν στο τέλος. Ο Καραλής έκανε πολύ καλό ματς και αυτό ίσως τον βοηθήσει και στον 3ο αγώνα της σειράς.

Το παιχνίδι θα κριθεί και πάλι στο ρυθμό, ιδίως στο ποιος από τους δύο θα καταφέρει να τρέξει καλύτερα, να ελέγξει τα ριμπάουντ, να βγάλει μεγαλύτερη ένταση και διάθεση στο παρκέ. Οι Jets θέλουν να φέρουν το ματς στη ρακέτα, στο προηγούμενο παιχνίδι πήραν πάρα πολλούς πόντους από εκεί, ενώ απ’ την άλλη εμπόδισαν κατά πολύ το σκοράρισμα του Βλαχογεώργη και του Τζουμέζη, κάτι που θα επιδιώξουν και τώρα.

Οι Gastone θα θέλουν καλύτερη άμυνα, να κλείσουν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους, την τροφοδοσία των αντιπάλων ψηλών, να έχουν καλύτερη κίνηση στην άμυνα, αλλά και να βγάλουν μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια. Αν ελέγξουν τα ριμπάουντ θα μπορέσουν να τρέξουν, αλλά πέραν του Πανδή και του Καραλή που αποτελούν μόνιμες πηγές κινδύνου και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους, δεν γίνεται να κερδίσουν χωρίς παιχνίδι από τους ψηλούς και βοήθειες μέσα από τη ρακέτα.

ZEPPELIN – DESPERADO
(Σκορ σειράς: 1-1)

Τη Δευτέρα στις 21:30 στο Αιγάλεω οι Zeppelin και οι Desperado θα δώσουν την τελευταία μεταξύ τους μάχη, με το έπαθλο νίκης, της πρόκρισης στην οκτάδα δηλαδή, να είναι τεράστιο και για τους δύο, εκτός δεκάδας στην κανονική περίοδο. Στο πρώτο ματς οι Zeppelin κέρδισαν με 59-35, για να έρθει η απάντηση από τους Desperado στο δεύτερο παιχνίδι, 46-52.

Στο δεύτερο ματς, είδαμε τους Desperado να έχουν το προβάδισμα και στα 40 λεπτά του αγώνα, μπαίνοντας με 0-6 στο παιχνίδι και συνεχίζοντας ως το 11-17, το 31-39 και το 39-48. Οι Zeppelin ήταν πολύ άστοχοι από μακριά και αυτό τους κόστισε, απέναντι σε έναν Κορκονδείλα που είχε 22 πόντους με 5 τρίποντα.

Σίγουρα στο μαρκάρισμά του θα πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά οι Zeppelin στο 3ο παιχνίδι, ενώ θα πρέπει να προσέξουν και τον Ράγγα από μακριά, αλλά και τις διεισδύσεις του Σεφέρη. Αυτό που έχασαν πλήρως στο πρώτο ματς οι Desperado ήταν ο έλεγχος του ρυθμού από Παπαδάτο και Τσαντζαλή, αλλά τα πήγαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι και πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσουν και στο τρίτο ματς.

Ουσιαστικά τα δύο πρώτα ματς μας έχουν δείξει ότι το παιχνίδι κρίνεται στις περιφερειακές τριάδες των δύο ομάδων. Η μάχη για τον έλεγχο του ρυθμού, το ποιος θα τρέξει καλύτερα, το ποιος θα εγκλωβίσει τα αντίπαλα γκαρντ, το ποιος θα σουτάρει καλύτερα και ποιος θα πασάρει καλύτερα, αυτά είναι τα πέντε σημεία που έκριναν τις δύο αναμετρήσεις.

Αλλά παρότι οι δύο φροντ λάιν έχουν ως τώρα… αλληλοεξουδετερωθεί με μικρές νίκες εκατέρωθεν χωρίς να επηρεάσουν τον πόλεμο, δεν φτάνει για να μας κάνει να τις αγνοήσουμε. Θωμάς και Κουτσός κέρδισαν τη μάχη στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά δεν είχαν βοήθειες από την περιφέρεια της ομάδας τους. Μαυροφρύδης και Κατσιαβάρας είναι εξίσου ευέλικτοι και η μάχη των ριμπάουντ με τη βοήθεια του Σαλιμένου σίγουρα θα παίξει ρόλο. Όπως και το ποιος θα μπορέσει να προσφέρει βοήθειες στο σκορ στους περιφερειακούς του ή να κλείσει καλύτερα τους διαδρόμους προς τη ρακέτα.

Η μάχη αναμένεται αρκετά ενδιαφέρουσα, Τσαντζαλής-Παπαδάτος και Κορκονδείλας-Σεφέρης ίσως αποτελέσουν τα ντουέτα που θα κρίνουν τη ροή της. Μέχρι στιγμής αυτό γίνεται, στο πρώτο ματς η μονομαχία έληξε 32-18 για τους πρώτους, στο δεύτερο 17-30 για τους δεύτερους. Αντιστοίχως ακολούθησε και η παρουσία στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας τους, αλλά και το αποτέλεσμα της κάθε φοράς.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *