Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 17ης αγωνιστικής: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Preview 17ης αγωνιστικής: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Η 17η αγωνιστική στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» κρύβει πολλά ενδιαφέροντα ματς. Αρκετά είναι τα ζευγάρια που θα λύσουν τις διαφορές τους και τις ισοβαθμίες τους, πολλοί οι κίνδυνοι για τους πρωτοπόρους, ενώ στο τέλος της είτε θα έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, είτε θα έχει μπλέξει τόσο το θέμα που θα μοιάζει με σπαζοκεφαλιά.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο, 19:45, με τους Alley Ουπς (14-3) να κοντράρονται με την Κάτω Γειτονιά (4-12). Οι Alley Ουπς δεν θέλουν να χάσουν την επαφή τους με την κορυφή, όχι αυτή την εβδομάδα που η ισοβαθμία στη 2η θέση θα μειωθεί κατά μία ομάδα, αλλά με τον Παρασκευόπουλο Ν., τον Σταυρόπουλο Αγ., τον Κουλούπη και τον Καμζέλα θα πρέπει να επιβάλουν το νόμο τους στο παρκέ για να το καταφέρουν. Απέναντί τους η Κάτω Γειτονιά, που βρίσκεται μεν χαμηλά, αλλά έχει αρκετές στιγμές για highlight στη φετινή της πορεία, ο Μαυράκης, ο Φωτιάδης Χ., ο Χατζηπαρασκευάς και ο Κωνσταντόπουλος το ξέρουν αυτό και ελπίζουν για άλλη μία.

Ματς της αγωνιστικής: Την Κυριακή η δράση ξεκινά στις 13:45, όταν η Πλατεία (2-13) κοντράρεται με τη Havana Rum (4-13) σε ένα ματς που θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Οι δυο ομάδες μπορεί φαινομενικά να απέχουν, αλλά κοιτώντας τις ήττες, ουσιαστικά ισοβαθμούν. Και οι δύο το ξέρουν, με τον Χρυσούλα Χ., τον Σκοπελίτη, τον Σαντικτσή και τον Μπαλή Μ. να πρόκειται να τα δώσουν όλα για τη νίκη και την αναρρίχηση στο βαθμολογικό πίνακα. Απ’ την άλλη, ο Χιώτης, ο Ραδόπουλος, ο Μανίκας και ο Παπαδημητρίου ξέρουν ότι το αρνητικό σερί ηττών έχει τραβήξει πολύ και πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει.

Στις 16:30, ο Άφοβος (9-6) και οι Θαλασσόλυκοι (9-7) αναμένεται να μας προσφέρουν μια συναρπαστική αναμέτρηση. Μια ήττα χωρίζει τις δύο ομάδες κάτι που σημαίνει ότι είτε ο Άφοβος θα βάλει για τα καλά από κάτω του τους Θαλασσόλυκους, είτε εκείνοι θα αναθερμάνουν τη μάχη, έχοντας και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Ο Γιαννόπουλος, ο Τσικόλας, ο Ντούβας και ο Καραντζούνης έχουν πολλή δουλειά απέναντι στους Καραγιαννίδη Γ., Δασκαλάκη, Λέντζο Γ. και Τεντόμα, μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής. Από δύο ήττες στην παράταση προέρχεται ο Άφοβος, από νίκη στο τέλος επί της Cream Team οι Θαλασσόλυκοι, ο αγώνας προμηνύεται σκληρός.

Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, στις 18:15, οι πρωταθλητές Ρούκουνες (6-8) αντιμετωπίζουν την Τιρινίνι (10-6). Οι δυο ομάδες πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν σχεδιάζοντας τον μεταξύ τους τελικό, αλλά τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν προφανώς, ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Και πάλι, η μεταξύ τους αναμέτρηση θα έχει ιδιαίτερο χρώμα, μην ξεχνάμε ότι είναι δύο από τις 5 μόλις ομάδες που βρίσκονται στο πρωτάθλημα από την πρώτη του σεζόν. Ο Λεγάκης, ο Κώτσος, ο Ξενόφος και ο Παντελής θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Θεοδωρόπουλο, αλλά και τους Καραμπάτσο, Μητρόπουλο, Μορφιάδη, αν θέλουν να συνεχίσουν με νίκη.

Στις 19:45 οι πρωτοπόροι Στιγκιντριακοί (13-2) έχουν δύσκολο παιχνίδι απέναντι στους φιλόδοξους Jets (10-7). Θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά ο Γράψας, ο Γρυπάρης, ο Μιχαηλίδης και ο Γαβρίδης θα έχουν πολλή δουλειά για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, απέναντι στον Ουζουνίδη, τον Κωνσταντίνου, τον Μπελαλή και τον Ονουφρίου. Οι Jets θέλουν να ανέβουν πιο ψηλά, οι Στιγκιντριακοί ξέρουν ότι οι άλλες ομάδες ορέγονται την ήττα τους και το ματς αναμένεται αρκετά δυνατό.

Στις 21:30 οι Barceλιώμα (10-5) θα προσπαθήσουν να γλείψουν τις πληγές τους από την πρόσφατη ήττα τους απέναντι στην Ήρεμη Δύναμη (3-13). Η τελευταία είναι ένα… διαρκές ερωτηματικό ανάλογα με το τι ρόστερ θα παρατάξει στο γήπεδο, οπότε δεν επιτρέπεται χαλαρότητα σε κανέναν αντίπαλό της. Ο Ανυφαντάκης, ο Χάχαλης Β., ο Γεωργίου και ο Πασσάς δεν θα έλεγαν όχι σε μια νίκη απέναντι στον περσινό MVP, Μουχάκη, και την παρέα του των Μαντάκου, Ταμβάκη, Κονταράτου, αλλά το θέμα είναι αν θα δώσουν ξανά δικαιώματα οι Barceλιώμα.

Αγώνες η Κυριακή, στις 16:00 οι εBEERοι (11-5) είναι το φαβορί απέναντι στην Drink Team (3-13) αλλά θα πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο. Οι δυο ομάδες έπαιξαν χωρίς τους πρώτους τους σκόρερ την τελευταία εβδομάδα και ηττήθηκαν, οπότε αναμένουμε να δούμε αν ο Αλεβίζος και ο Λαζάρου θα επιστρέψουν στο παρκέ. Ο πρώτος θα έχει κοντά του τον Χαντόπουλο, τον Ρήγα και τον Δουκλιά να τον βοηθούν, ενώ ο δεύτερος θέλει τους Σέμα, Παραγιάννη, Γιαννιτσιώτη Β. στο πλευρό του.

Στις 17:30 η Σοφοκλέους (3-11) ξέρει ότι έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στη S-Parta BC (12-4) αν θέλει να αυξήσει τη συλλογή της με ροζ φύλλα. Σίγουρα η S-Parta BC είναι το φαβορί, ο Κουζοβουνάς, ο Μυλωνάς Γ., ο Κουκάης και ο Ορνιθόπουλος το ξέρουν, δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος στη μάχη της τετράδας, αλλά απ’ την άλλη η Σοφοκλέους είναι αρκετά ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό, ο Βουλέλλης, ο Νάκης, ο Περιστεράκης και ο Φραγκάκης θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Στις 19:00 η Cream Team (7-8) και οι Nothing But Net (5-10) βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Παίκτες από τους δεύτερους μετακόμισαν στην πρώτη φέτος, και αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι θα έχει έξτρα ένταση και πίεση, όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι έκαναν τη σωστή επιλογή φεύγοντας, ή ότι ο άλλος έκανε τη λάθος επιλογή φεύγοντας, ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπει κανείς. Ο Ζήσης Δ., ο Ζήσης Γ. θα έρθουν αντιμέτωποι με τους παλιούς τους συμπαίκτες και θα θέλουν βοήθεια από τους Ζούλια και Βαμβακά για να κερδίσουν τους Κοτσίφη, Καραμανή, Σαπλατέρα και Μπρότη.

Στις 20:30 οι Gademians (10-5) παίζουν απέναντι στους Desperado (7-8) και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη. Οι Gademians για να παραμείνουν στην οκτάδα και, δη, στην ισοβαθμία που τους φέρνει κοντά στις ομάδες κορυφής ώστε να εκμεταλλευτούν το οποιοδήποτε στραβοπάτημα, ενώ οι Desperado θέλουν τη νίκη καθώς βρίσκονται μαζί με άλλες 4 ομάδες στις 8 ήττες και δεν θέλουν να είναι αυτοί που θα σπάσουν την ισοβαθμία προς τα κάτω. Ο Τρουλάκης ο Αδαμόπουλος, ο Παπασγουρίδης Ε. και ο Παπαδόπουλος θα έχουν πολλή δουλειά απέναντι στους Ράγγα, Κορκονδείλα, Σεφέρη και Κατσιαβάρα.

Τη Δευτέρα στις 22:30, οι Τριπόντιοι (1-13) θα έχουν δύσκολη αποστολή στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την περιφέρεια των Zeppelin (9-8). Οι Zeppelin είναι το φαβορί, Παπαδάτος και Τσαντζαλής προέρχονται από ματς όπου έβαλαν μαζί 53 πόντους και παρέα με τον Κουτσό και τον Ποζιόπουλο θέλουν να συνεχίσουν σε νικηφόρο δρόμο. Απ’ την άλλη, ο Χασόγιας, ο πολύ φορμαρισμένος Ράλλης, ο Δαμιανάκης και ο Γεωργάτος θέλουν να ξεχάσουν το ματς με την Αττική και δεν θα έλεγαν όχι σε ένα ροζ φύλλο. Άλλωστε αυτό αποτελεί το καλύτερο φάρμακο πάντα.

Το παιχνίδι της Αττικής (12-3) με τους Gastone (12-3) ήταν προγραμματισμένο για Δευτέρα, αλλά μάλλον (ύστερα από αίτημα των Gastone που μαθαίνω ότι δέχεται η Αττική) θα πάει προς Τετάρτη, ώστε να λειτουργήσει ως σύνδεσμος στους αγώνες των δύο εβδομάδων (όταν οριστικοποιηθούν ώρα και γήπεδο θα υπάρχει ανανέωση). Οι δυο ομάδες ξέρουν ότι ο χαμένος του ματς δεν θα έχει πλέον ουσιαστικές ελπίδες για την κορυφή, καθώς θα είναι 2 ήττες πίσω από τους Στιγκιντριακούς και θα «χάνει» και την ισοβαθμία με τον τωρινό αντίπαλό του. Πολύ παρασκήνιο θα έχει το παιχνίδι, καθώς οι δυο ομάδες συγκρούστηκαν πέρσι στα πλέι οφς, στην οκτάδα, με τους Gastone να παίρνουν την πρόκριση και την Αττική προφανώς να αναζητά άτυπη εκδίκηση. Ο Μπέλλος, ο Αναγνωστόπουλος Α., ο Καραλής Α. και ο Γαλάνης απ’ τη μία, ο Πανδής, ο Καραλής Γ., ο Μαρίνης και ο Βλαχογεώργης από την άλλη. Αν ήμουν στη θέση σας, δεν θα την έχανα αυτή τη μάχη και θα ήμουν στο γήπεδο όποτε κι αν οριζόταν το ματς.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *