Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου ημιτελικού: Η μάχη προς τον τελικό

Preview 1ου ημιτελικού: Η μάχη προς τον τελικό

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Η ώρα για τον πρώτο ημιτελικό του δευτέρου ομίλου του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» έφτασε. Ρεμπελιακός και Ready 2 fire θα παίξουν σε 40 λεπτά την πρόκριση στον τελικό, το δικαίωμα στο όνειρο του τροπαίου. Αμφότεροι ξέρουν ότι πλέον η απόσταση που τους χωρίζει από την κούπα είναι… μετρήσιμη, αμφότεροι ξέρουν ότι πια τα λάθη δεν συγχωρούνται. Στο τζάμπολ του ημιτελικού θα βρεθούν επί ίσοις όροις και θα έχουν 40 λεπτά να υποτάξουν ο ένας τον άλλο.

ΡΕΜΠΕΛΙΑΚΟΣ – READY 2 FIRE

Την Κυριακή στις 17:15 ο 2ος της κανονικής περιόδου Ρεμπελιακός και οι 3οι Ready 2 fire έχουν ήδη επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τους ήθελαν, με βάση την κατάταξή τους, στην τετράδα. Στα πλέι οφς αμφότεροι είναι αήττητοι περνώντας ο Ρεμπελιακός από Divers και Remal Madri, και οι Ready 2 fire από Fast Break και Byron Celtics. Πλέον, όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη και μικρή σημασία έχουν.

Ο Ρεμπελιακός είχε πάρει το μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο με 53-45, αλλά αυτό μόνο για την ψυχολογία πριν τον τζάμπολ μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Με τον Καρρά να κρατάει την μπαγκέτα της ομάδας του ο Ρεμπελιακός έχει ένα σύνολο πολύ καλό επιθετικά που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ, την ασφυκτική άμυνα και τους πολλούς αιφνιδιασμούς. Βγάζει πολλή ενέργεια στην περιφερειακή άμυνα καλύπτοντας έτσι την έλλειψη πολλών ψηλών κορμιών στη ρακέτα του, τρέχει πάρα πολύ, έχει ίσως το καλύτερο passing game από τις ομάδες του ομίλου και στο ρόστερ τους έχει 10 παίκτες που σκοράρουν από 8.7 πόντους έως 12.9, που σημαίνει ότι στην επιθετική του φαρέτρα έχει πολλά όπλα που τον βοηθούν να μην κολλάει στο σκοράρισμα. Πλεξουσάκης, Φλώκαλης, Σαρρής, Κοντογεώργης, Κατσάφαρος, Λαρεντζάκης, μαζί με τον Καρρά, τον Ντούσια, τον Ροδίτη Α. και τον Ροδίτη Κ., έχουν φέρει τον Ρεμπελιακό στην τετράδα με μόλις 2 ήττες σε όλη τη σεζόν. Αυτή τη στιγμή μαζί με τα Κουλουβάχατα είναι οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες σε κανονική περίοδο και πλέι οφς (αν δεν μετρήσουμε τον μηδενισμό των δεύτερων) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Από κοντά, βεβαίως, και οι Ready 2 fire, που έχουν μία ήττα παραπάνω και προφανώς αντίστοιχη ψυχολογία νίκης με τους αντιπάλους τους. Πολύ δυνατή ομάδα, με αρκετά ψηλό ρόστερ, από τον πλέι μέικερ ως τη ρακέτα. Ο Ζεστός κρατά τα ηνία της ομάδας του στην περιφέρεια και το κορμί του δίνει αυτομάτως πλεονέκτημα σωματικό στην ομάδα του απέναντι στα περισσότερα γκαρντ του πρωταθλήματος. Ο Καραμανιόλας, ο Κουράκος Αν., ο Κουράκος Αρ., ο Παππάς Σ. μαζί με τον Μαναζή και τον Βαραμέντε είναι εκείνοι που τραβούν το σκοράρισμα για τους Ready 2 fire, με τον Χασίδη, τον Αντίοχο και τον Αντωνίου να συνεπικουρούν.

Δυναμική ομάδα, αρέσκεται σε πιο αργό τέμπο παιχνιδιού, με πολύ καλό παιχνίδι στη ρακέτα, αλλά και πολλές ατομικές ενέργειες από τους ταλαντούχους περιφερειακούς της. Η ταχύτητα του Κουράκου Αν. σε συνδυασμό με τον έλεγχο στα ριμπάουντ και την καλή μακρινή πάσα δίνει στους Ready 2 fire και αρκετούς αιφνιδιασμούς σε κάθε ματς.

Το παιχνίδι θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού. Αν ο Ρεμπελιακός δώσει τον φρενήρη ρυθμό που αρέσκεται θα έχει τον πρώτο λόγο, ιδίως αν καταφέρει να μπλοκάρει την κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια των Ready 2 fire. Αν, απ’ την άλλη, οι Ready 2 fire ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο επιτυχώς και μπορέσουν να φέρουν το ματς στη ρακέτα, όπου έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα ύψους και δύναμης, τότε αυτοί θα είναι που θα κρατούν στο τέλος το ροζ φύλλο. Μέσα στο ματς θα υπάρξουν πολλά μις ματς και για τις δύο πλευρές, το θέμα είναι ποιος θα τα εκμεταλλευτεί καλύτερα. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, τα φάουλ, τα λάθη, αλλά και η ευστοχία από μακριά σίγουρα θα παίξουν ρόλο, τέτοια παιχνίδια κρίνονται από μια λεπτομέρεια και όταν βρίσκεσαι 40 λεπτά από τον τελικό πρέπει να έχεις την ηρεμία να ξεπερνάς το κάθε λάθος σου χωρίς να σε οδηγεί η πίεση του αγώνα σε δεύτερο στην επόμενη φάση. Βεβαίως, τέτοια ματς είναι και θέμα ημέρας, μένει να δούμε ποιος θα ξυπνήσει καλύτερα την Κυριακή, με ποιο σημαντικό το ποιος… θα κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ μετά το ματς.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *