Home / NBA / Πότε θα αστοχήσει ο Birdman;

Πότε θα αστοχήσει ο Birdman;

Οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν το 3ο παιχνίδι της σειράς με τους Πέισερς στην Ιντιάνα με 96-114 και πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας για να ξαναγίνουν το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Το παιχνίδι τελείωσε πολύ εύκολα για τους Χιτ, που έβαλαν 70 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά διασύροντας την άμυνα των Πέισερς.

Οι 70 πόντοι των Χιτ είναι ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας σε ένα ημίχρονο (οποιοδήποτε από τα δύο) αγώνα πλέι οφς, ενώ οι Πέισερς είχαν να δεχτούν 70 πόντους σε ένα ημίχρονο (οποιοδήποτε) αγώνα πλέι οφς από τις 23 Απριλίου του 1992, όταν τους είχε βάλει 71 στο δεύτερο ημίχρονο η Βοστόνη. Επίσης, η τελευταία φορά που μια ομάδα είχε βάλει 70 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα πλέι οφς, ήταν στις 11 Μαΐου του 2007, οι Ουόριορς κατά των Τζαζ.

Στα ιδιαίτερα του αγώνα (και της σειράς) η τρομερή εμφάνιση του Κρις Άντερσεν, ο οποίος σε 22 λεπτά είχε 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 τάπες, αλάνθαστος. Ο Birdman έχει ως τώρα στη σειρά 13/13 σουτ εντός παιδιάς, δεν έχει αστοχήσει, δηλαδή, ακόμα στα ματς με τους Πέισερς, ενώ δεν είχε αστοχήσει ούτε στο τελευταίο ματς της σειράς με το Σικάγο, για να πάει στα 15/15 στους τελευταίους 4 αγώνες. Συνολικά ο Άντερσεν σουτάρει με 85.4% εντός παιδιάς στα πλέι οφς με 6 όλα κι όλα χαμένα σουτ, 35/41!

Βέβαια, η λέξη σουτ ίσως είναι λίγο υπερβολική, αλλά και για να φτάσεις στο φόλοου ή το κάρφωμα θέλει προσπάθεια στην κίνηση και το άλμα, όσο εύκολο κι αν μοιάζει κάποιες φορές το τελείωμα. Τα 4/4 σουτ του Άντερσεν στο 3ο ματς:

Στο 3ο παιχνίδι οι Χιτ είχαν 38/63 δίποντα, δηλαδή 60%, ενώ οι Πέισερς είχαν 21/59, δηλαδή 36%, διαφορά προφανώς χαώδης. Μετά από δύο πολύ κλειστά παιχνίδια, οι Χιτ ανέβασαν κατά πολύ την επίθεσή τους και κέρδισαν εύκολα το τρίτο της σειράς. Στην Ιντιάνα θα γίνει άλλο ένα ματς το βράδυ της Τρίτης και οι Πέισερς θα πρέπει να το πάρουν, αλλιώς το 4-1 θα είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο για τους πρωταθλητές.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *