Home / BLOGS / Παρέα με την Ελεάνα

Παρέα με την Ελεάνα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2008

Αγαπητοί φίλοι, όπως σας είχαμε υποσχεθεί το blog μας προχωράει ένα βήμα μπροστά και σας παρουσιάζει μια σημαντική επέκτασή του: από σήμερα στην παρέα μας θα βρίσκεται η Ελεάνα Πανταζή, παίκτρια του Παγχιακού της Α1 γυναικών. Η Ελεάνα θα γράφει στο Age of Basketball για να μας κρατάει παρέα και να μας μυήσει στο γυναικείο μπάσκετ μέσα από τη ματιά μιας παίκτριας της Α1. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο είναι… παρεξηγημένο, αλλά άκρως θεαματικό και ωραίο. Η σκέψη αυτή ήταν, και ελπίζουμε η συντροφιά της Ελεάνας να μας φέρει όλους λίγο πιο κοντά στο γυναικείο μπάσκετ και τα όσα συμβαίνουν σε αυτό. Αυτά από εμάς (για πρώτη και τελευταία φορά προλογίζουμε το κείμενό της), αφήνουμε τη συνέχεια στην Ελεάνα. Καλή ανάγνωση!

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες του site Age of Basketball ονομάζομαι Ελεάνα Πανταζή είμαι 25 χρονών και κατάγομαι από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω μετακομίσει στην πρωτεύουσα για μπασκετικούς φυσικά λόγους… Ασχολούμαι με την πορτοκαλί θεά από τα 6 μου και επαγγελματικά (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος από μια γυναίκα) εδώ και 7 χρόνια. Παλαιοτέρα είχα αγωνιστεί σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καστοριά, ΑΕΛ (Κύπρου), Μέγα Αλέξανδρο, Αναγέννηση (Κύπρου) και φέτος θα αγωνίζομαι φορώντας τη φανέλα του Παγχιακού. Για μένα το να γράφω μια στήλη είναι πρωτόγνωρη εμπειρία (αν και στις φλέβες μου κυλάει δημοσιογραφικό αίμα, καθώς δυο μέλη της οικογένειάς μου δουλεύουν στο χώρο αυτό), θα προσπαθήσω όμως όσο καλύτερα μπορώ να σας κάνω να δείτε μέσα από τα μάτια τα δικά μου το χώρο του γυναικείου μπάσκετ… το πρωτάθλημα, τ’ αποτελέσματα, τα περίεργα, τα παραλειπόμενα, τα προβλήματα, τα ωραία, αλλά και τα άσχημα που συμβαίνουν. Ωστόσο δεν θα μπορώ παρά μόνο να τα αναφέρω διότι είμαι ακόμα εν ενεργεία παίκτρια και η αναφορά μου σε ονόματα και καταστάσεις ίσως δημιουργήσει προβλήματα…

Αυτά τα λίγα για μένα και τα θέματα της στήλης, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα.

Όπως κάποιοι από σας θα ξέρετε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών ξεκίνησε την Κυριακή 19/10 με δυο αθηναϊκά ντέρμπι. Στο πρώτο ο Παναθηναϊκός υποδέθηκε την ομάδα των Εσπερίδων, στον “Τάφο του Ινδού” όπου επικρατούσε καυτή ατμόσφαιρα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο. Τα επεισόδια από τους θερμόαιμους όμως δεν έλειψαν και έτσι οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν το παιχνίδι αρκετές φορές. Στο μπασκετικό κομμάτι τώρα τα κορίτσια των Εσπερίδων πήραν σπουδαίο διπλό ωστόσο το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες ήταν πολύ φτωχό με τον πίνακα του σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να δείχνει μόλις 12-24 και τελικό σκορ 47-55. Στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Αθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη Χολαργού στο κλειστό του Βύρωνα. Αμφίρροπο ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ και όμορφο μπάσκετ από τις δυο ομάδες. Στα δυο πρώτα δεκάλεπτα οι φιλοξενούμενες ήταν καλύτερες όπως δείχνει και το 30-38 στο τέλος του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αθηναϊκού ξύπνησε και πέρασε μπροστά. Από αυτό το σημείο δεν έχασε το προβάδισμα και ο αγώνας τελείωσε με τον δείκτη του σκορ να σταματά στο 72-66. Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κλειστό της Siemens, όπου η ομώνυμη ομάδα κατάφερε να επικρατήσει της Ολυμπιάδας Λάρισας με 61-54 παρόλο που στην σύνθεσή τους μόλις τρεις παίκτριες είναι πάνω από 19 ετών και συν το γεγονός ότι αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς τη βοήθεια ξένων παικτριών (μπράβο σας κορίτσια!!!). Από κει και πέρα θα ήθελα να αναφέρω το χιτσκοκικό φινάλε του αγώνα μεταξύ των Άνω Λιοσίων και του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας… Με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 70-69 και τον χρόνο σταματημένο στο 0,10, Η επαναφορά είναι από το κέντρο του γηπέδου για την ομάδα του Απόλλωνα η όποια με σκόρερ την Smith καταφέρνει να ευστοχήσει με lay up από το τρίποντο και να κλέψει τη νίκη!!!

Όλα τ’ αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

• ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ RAVENNA 47-55

• AΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 72-66
• ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 52-58
• ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 53-58
• Μ.Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 27-123 (η Καστοριά παρατάσσεται με κορασίδες)
• ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 70-72

• SIEMENS – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 61-54

Η επόμενη αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/10 στις 12:00 (εκτός από το ματς Απολλων Καλαμαριας – Παγχιακος που θα γίνει το Σάββατο 25/10 στις 16:00) και περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

• ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ RAVENNA – ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

• ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
• ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
• ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ
• ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
• ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – SIEMENS

• ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – Μ.Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ντέρμπι τίτλου λοιπόν την δεύτερη αγωνιστική με τις Εσπερίδες να υποδέχονται τον Αθηναϊκό, με την ομάδα που θα κατακτήσει το ροζ φύλλο (αν και είναι πολύ νωρίς!!!) να αποκτά προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Εκτός όμως από το ντέρμπι της κορυφής υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και προσωπική μου εκτίμηση ότι αυτή η αγωνιστική επιφυλάσσει εκπλήξεις…

Όσοι λοιπόν δεν έχετε ξενυχτήσει το Σαββατόβραδο και βρίσκεστε κοντά σε κάποιο γήπεδο ή όσοι είστε fan του γυναικείου μπάσκετ σας προτρέπω πάτε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα παραπάνω παιχνίδια γιατί το γυναίκειο μπάσκετ χρειάζεται την υποστήριξή σας!!!

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με μια προσωπική ευχή στην συμπαίκτριά μου και αρχηγό της ομάδος Βάσω Τσαρούχα η οποία είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά δυο μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα: “Σου εύχομαι περαστικά κατ’ αρχήν, σιδερένια και γρήγορα κοντά μας γιατί η ομάδα σ’ έχει ανάγκη πολύ ”.

Επόμενο ραντεβού… σε περίπου δυο εβδομάδες!!! Ελεάνα Πανταζή

Υ.Γ.: Η φωτογραφία είναι από το Παναθηναϊκός-Εσπερίδες

About nikolask11

Check Also

Age of Basketball Blogs

  Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρίσκετε όλα τα blogs που φιλοξενούνται στο Age of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *