Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 3ου αγώνα «8»: Ευκαιρία 40 λεπτών για την τετράδα

Preview 3ου αγώνα «8»: Ευκαιρία 40 λεπτών για την τετράδα

Τα πλέι οφς του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» βρίσκονται στα προημιτελικά τους και μάλιστα στο 3ο παιχνίδι. Μία σειρά έφτασε στο 1-1 και οι δυο ομάδες έχουν 40 λεπτά μπροστά τους για να παλέψουν για την τετράδα. Μια τελευταία ευκαιρία για την τετράδα στον καθένα, ή, αν προτιμάτε, τα 40 λεπτά που ξεχωρίζουν τους αγώνες των πλέι οφς από εκείνους της κανονικής περιόδου.

S-PARTA BC – ZEPPELIN
(Σκορ σειράς 1-1)

Τη Δευτέρα στις 21:45 η S-Parta BC θα αντιμετωπίσει τους Zeppelin, στο 3ο παιχνίδι της σειράς, της μοναδικής των προημιτελικών των πλέι οφς που πήγε σε tie-breaker τρίτο αγώνα. Στο πρώτο παιχνίδι οι Zeppelin κέρδισαν με 50-51 με δύο τρίποντα του Παπαδάτου στο τέλος του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ματς η S-Parta BC κατάφερε να πάρει τη νίκη με 54-49.

Τα σκορ φανερώνουν αυτό που συνέβη στο γήπεδο και τις δύο φορές, κλειστά παιχνίδια, ίδια στη λογική τους, με αργό τέμπο και σκληρές μάχες. Αυτό που δεν κατόρθωσαν να κάνουν οι S-Parta BC στο πρώτο ματς παρότι είχαν τον έλεγχο στη ρακέτα, το έκαναν στο δεύτερο παιχνίδι και έτσι ισοφάρισαν τη σειρά.

Παρότι δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το δίδυμο Παπαδάτου-Τσαντζαλή, που είχε 22 και 13 πόντους αντίστοιχα, έλεγξαν απόλυτα τη ρακέτα, πήραν 17 πόντους από τον Κουζοβουνά και 7 από τον Ορνιθόπουλο στην περιφέρεια, με τον Λαουλάκο να βάζει 19 πόντους και να κερδίζει σχεδόν όλες τις μάχες στο ζωγραφιστό. Η δική του παρουσία είναι ακόμα άλυτος γρίφος για τους Zeppelin, οι οποίοι θα πρέπει να τα πάνε πολύ καλύτερα πάνω του στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Λαουλάκος με τον Μυλωνά, τον Κοτρώνη και τον Κωνσταντόπουλο έχουν κερδίσει απόλυτα τη μάχη με τον Θωμά, τον Μαρινάκη και τον Κουτσό στη σειρά και αν το κάνουν και στο τρίτο παιχνίδι τότε αυτό ίσως αποτελέσει τη διαφορά για την πρόκριση της S-Parta BC στην τετράδα.

Οι Zeppelin θα πρέπει να προσπαθήσουν να τρέξουν στο 3ο ματς, μέχρι στιγμής η S-Parta BC έχει καταφέρει να φέρει όλη τη σειρά στο τέμπο που την βολεύει, ελέγχει απόλυτα το ρυθμό των αγώνων, έχει καλές επιστροφές, εμποδίζει το γρήγορο κατέβασμα της μπάλας, παρενοχλεί τα αμυντικά ριμπάουντ των Zeppelin και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε δύο αγώνες με χαμηλό σκορ.

Οι Zeppelin θα πρέπει να αναζητήσουν σκορ και στους υπόλοιπους του ρόστερ, Ποζιός, Ποζιόπουλος, Ρήγας και Αντωνίου είχαν 9 πόντους μαζί στο δεύτερο παιχνίδι και είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να σκοράρουν περισσότερο αν θέλουν να περάσει η ομάδα τους στην τετράδα. Πάνω απ’ όλα, αυτό που θα πρέπει να κάνει η περιφέρεια των Zeppelin είναι να γίνει πιο κινητική ώστε να κουράσει την αντίπαλη άμυνα και να βρει τα κενά σε αυτή. Αλλιώς θα αναγκαστεί και πάλι να παίρνει δύσκολα σουτ απέναντι σε στημένες άμυνες και να αναζητά σκορ με τρόπους που δεν θα τη βολεύουν. Τέλος, δεν έχουμε δει ακόμα τους ψηλούς των Zeppelin να τραβιούνται στην περιφέρεια για να αδειάσουν τη ρακέτα και είτε να πάρουν σουτ από εκεί, είτε να ανοίξουν χώρους στους περιφερειακούς, ένα παιχνίδι που είδαμε τους Zeppelin να το παίζουν πολλές φορές στη σεζόν.

Απ’ την άλλη η S-Parta BC θα πρέπει και πάλι να έχει ως πρώτη μέριμνα τον έλεγχο του ρυθμού, όπως έκανε μέχρι στιγμής πολύ καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Θα πρέπει και πάλι να κυνηγήσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της στη ρακέτα και να φέρει το ματς εκεί, ώστε να αναγκάσει την αντίπαλη άμυνα να κλείσει προς τα μέσα, δημιουργώντας έτσι περισσότερους χώρους δράσης στον Κουζοβουνά και τους άλλους περιφερειακούς της ομάδας.

(Όποια άλλη σειρά πάει σε 3ο ματς, το preview του θα συμπληρωθεί στο παρόν άρθρο)

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *