Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview προημιτελικών: Νοκ άουτ σε «καυτό» φόντο!

Preview προημιτελικών: Νοκ άουτ σε «καυτό» φόντο!

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Η ώρα των πλέι οφς στον τρίτο όμιλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος έφτασε. Φτάνουμε στα μέσα ενός καυτού Ιούλη, αλλά αντί να έχουν το μυαλό τους στις παραλίες οι παίκτες των 8 ομάδων που συνεχίζουν μετά την κανονική περίοδο, ονειρεύονται τίτλο. Μπροστά τους έχουν 40 λεπτά για να κρατήσουν το όνειρο ζωντανό, τα προημιτελικά είναι νοκ άουτ!


Run ‘n’ Gun – New World Dons

Δυσκολότερη αποστολή από αυτή που θα συναντήσουν μπροστά τους στις 21:45 την Τετάρτη, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι New World Dons. Για να καταφέρουν να περάσουν στην τετράδα της λίγκας θα πρέπει να μπορέσουν να πετάξουν εκτός της συνέχειας τους πρώτους και αήττητους Run ‘n’ Gun.

Το παιχνίδι μας εισάγει στα πλέι οφς, έχει φαβορί, αλλά έχει και ένα δυνατό αουτσάιντερ. Οι Run ‘n’ Gun έκλεισαν την κανονική περίοδο με 13-0, με το παιχνίδι των δύο ομάδων να πηγαίνει στο 80-60. Οι New World Dons τελείωσαν με 7-6 και τερμάτισαν 8οι, αλλά έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια τους.

Για να μπορέσουν να περάσουν στην τετράδα, θα πρέπει να τρέξουν αλλά να εμποδίσουν ταυτόχρονα το γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων τους. Ο Καλογεράκης θα πρέπει να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία στις ρακέτες, ο Αθανασιάδης να βρει διαδρόμους να σκοράρει, ο Σαχινίδης να βγάζει ενέργεια στην περιφερειακή άμυνα αλλά και να βοηθά στο σκοράρισμα, ο Ρίγος να μάχεται στις δύο πλευρές του γηπέδου, ο Πάντζος και ο Μύρτου Θ. να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να σταματήσουν τον Πανδή, που ως τώρα καθοδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς το τίτλο. Βέβαια, έχει πολύτιμες βοήθειες από τον Πάλλα, τον Περρή, τον Αντωνίου Α., τον Παράσχο, τον Διαμαντή, τον Βασιλείου, αλλά και τους Ρήγα, Καραλή, Βλαχογεώργη. Αν βρουν επιθετικό ρυθμό οι Run ‘n’ Gun είναι το φαβορί του αγώνα. Αν οι New World Dons καταφέρουν και τους περιορίσουν επιθετικά, τότε το παιχνίδι θα είναι κλειστό και η έκπληξη δεν θα είναι μακριά. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο πρόγευμα για όσα έπονται στα προημιτελικά!

Αττική – Ροζ Πάνθηρες

Την Παρασκευή στις 22:00 η Αττική και οι Ροζ Πάνθηρες θα παλέψουν για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά. Όπως και στην περίπτωση του πρώτου προημιτελικού αγώνα που έγινε την Τετάρτη, κι εδώ έχουμε φαβορί και αουτσάιντερ. Όπως και οι Run ‘n’ Gun, η Αττική δεν ηττήθηκε από καμία από τις υπόλοιπες (3ης θέσης και κάτω) ομάδες του ομίλου. Οι Ροζ Πάνθηρες κυνηγούν και αυτή την «πρωτιά» μαζί με την πρόκριση στην τετράδα, με το δεύτερο κίνητρο να είναι πολύ πιο σημαντικό βεβαίως.

Η Αττική έκλεισε την κανονική περίοδο με 12-1, ενώ οι Ροζ Πάνθηρες με 8-5, ενώ για να βρούμε το μεταξύ τους παιχνίδι πρέπει να ανατρέξουμε στην 1η αγωνιστική, τότε η Αττική είχε κερδίσει με 60-38. Πολύ νερό έχει κυλήσει στ’ αυλάκι από τότε, το θέμα είναι αν οι Ροζ Πάνθηρες έχουν φτάσει πια στο σημείο να πετάξουν εκτός συνέχειας ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί.

Ο Κατσιράκης, ο Μπίρης και ο Μαλτέζος θα έχουν μπόλικη δουλειά στην επίθεση της ομάδας τους, με τον Σπανό, τον Πνευματικό, τον Παπαδιώτη, τον Κανάκη, τον Γουρνέλο και τον Πεπονή να πρέπει κι αυτοί να βοηθήσουν. Το θέμα είναι ότι οι Ροζ Πάνθηρες θα πρέπει να επιδείξουν το ίδιο πάθος και την ίδια αποτελεσματικότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θα πρέπει να τρέξουν και να σκοράρουν εύκολους πόντους, αλλά και να σταματήσουν τους αιφνιδιασμούς της Αττική, να μειώσουν την «αιμορραγία» μέσα από τη ρακέτα και να περιορίσουν τον 1ο σκόρερ της λίγκας.

Η τελευταία αποστολή είναι και η πιο δύσκολη, ο Φάββας μπαίνει στα πλέι οφς ως 1ος σκόρερ σε σύνολο και μέσο όρο του ομίλου και θέλει να συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα του. Οι απουσίες δεν μοιάζουν να έχουν εκτροχιάσει την Αττική, με τον Γαλάνη, τον Σταυρόπουλο Αγ., τον Ξερέα, τον Καραλή Δ., τον Κοντό και τον Βασιλείου η περιφέρεια είναι πολύ σκληρή και αποτελεσματική, ο Καραντζούνης βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα, ενώ στη ρακέτα ο Κωστούλας και ο Τσομπάνος σκοράρουν αρκετά και με ευκολία.

Η μάχη έχει φαβορί την Αττική, οι Ροζ Πάνθηρες θα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους 40λεπτο της χρονιάς, αλλά οι νοκ άουτ αγώνες αυτή την ομορφιά έχουν: δίνουν στα αουτσάιντερ μεγαλύτερες πιθανότητες και ανεβάζουν στο «κόκκινο» εξαρχής τον πυρετό της νίκης!


Τερψιθέα – Havana Rum

Τερψιθέα και Havana Rum θα παλέψουν την Κυριακή στις 16:00 για μια θέση στην τετράδα, σε έναν προημιτελικό που αναμένεται εξαιρετικά σκληρός. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ την πρόκριση, με την Τερψιθέα να τερματίζει 3η στην κανονική περίοδο με 10-3, ενώ τη Havana Rum να μπαίνει στα πλέι οφς από την 6η θέση. Το μεταξύ τους παιχνίδι της κανονικής περιόδου είναι ένας ακόμα λόγος που μας κάνει να περιμένουμε πώς και πώς τη μάχη της Κυριακής, αφού τότε μετά από ένα ωραίο ματς η Havana Rum είχε επικρατήσει με 56-60.

Η Τερψιθέα εμφανίζεται καλύτερη κάθε εβδομάδα και ο Χατζάκης θέλει να καθοδηγήσει την ομάδα του στην τετράδα. Δίπλα του ο Λαζαρίδης, ο Φαουζί, ο Βουλάς, ο Καμαριωτάκης, ο Σταθουλόπουλος, αλλά και ο Βακουφτσής με τον Αγγελίδη, τον Ρούση και τον Κουφογιαννίδη. Η Τερψιθέα θα πρέπει να ελέγξει την περιφέρεια της Havana Rum, να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, να πάει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να κρατήσει την ηρεμία της ώστε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων της.

Βέβαια, η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη. Ο Μπακαυγάς Α., ο Μπακαυγάς Γ., ο Παπαδημητρίου, ο Μανίκας, συνθέτουν μια περιφέρεια με πολύ καλό σουτ και αρκετά γρήγορη, ενώ ο Χιώτης, ο Δραβίλας και ο Μαγιάτης με τον Ραδόπουλο φτιάχνουν μια αποτελεσματική φροντ λάιν για τη Havana Rum, που παίρνει σκορ από αρκετούς παίκτες και μοιάζει να έχει βρει τις αγωνιστικές ισορροπίες που χρειάζονται.

Το παιχνίδι θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού, στο ποια ομάδα θα βρει τον παίκτη που θα είναι στην καλύτερη μέρα στο παρκέ, στις ατομικές εκρήξεις, αλλά και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Και οι δύο τρέχουν όταν έχουν την ευκαιρία, όποιος ελέγξει τα ριμπάουντ θα έχει τον πρώτο λόγο.

Γ.Σ.Π. – Santa Nionios

Η βαθμολογία δείχνει ότι το ματς της Κυριακής στις 17:30 ανάμεσα στον Γ.Σ.Π. και τον Santa Nionios είναι ο πιο κλειστός από τους προημιτελικούς, στα χαρτιά τουλάχιστον. Ο Γ.Σ.Π. τερμάτισε 4ος με 9-4, ο Santa Nionios ήταν 5ος με 8-5, με τον Santa Nionios να κερδίζει το μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο με 53-61. Αυτή ήταν η 3η ήττα του Γ.Σ.Π., που μπήκε με 0-3 στη λίγκα, αλλά συνέχισε με 9-1 για να βρεθεί στην 4η θέση!

Ο Παπαναστασίου, με την εμπειρία που του δίνει το μετάλλιο του πρωταθλητή που έχει μαζί του (Ρούκουνες, 2012), καλείται να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην τετράδα. Δίπλα του ο Κολοβέρος θα πρέπει να σκοράρει ξανά με τη γνωστή του ευχέρεια, με τον Γ.Σ.Π. να χρειάζεται βοήθειες από τον Στασινό, τον Τσικαλά, τον Στρατικόπουλο, τον Νταγκίνη, τον Ντόκο, τον Νεράτζη, τον Μερή, τον Φιλή, τον Τσέκα.

Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι σημαντικός, ο Γ.Σ.Π. θα πρέπει να περιορίσει την αιμορραγία στη ρακέτα, αλλά και να απελευθερώσει τα μεγάλα επιθετικά του όπλα για να τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Απ’ την άλλη ο Santa Nionios με τον Τσουλφά, τον Λέγγα, τον Γαλανόπουλο, τον Μπελεχάκη, θα πρέπει να δείξει το ίδιο πάθος που έχει σε κάθε του ματς. Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Καρυδάκης, ο Νιφαδόπουλος, ο Γιαννιώτης, ο Σκουμπουτής, θα πρέπει να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους, ώστε ο Santa Nionios να πάρει την πρόκριση. Ο Τσουλφάς θα πρέπει να βρει διαδρόμους στη ρακέτα, αλλά και να βοηθήσει την ομάδα του να ελέγξει τα ριμπάουντ, με τον Γ.Σ.Π. να είναι πιο physical ομάδα.

Ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ, το ποιος θα καταφέρει να επιβάλλει το δικό του τρόπο παιχνιδιού, είναι στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση. Αν ο Γ.Σ.Π. κλείσει τη ρακέτα του, θα έχει το πλεονέκτημα, αν ο Santa Nionios καταφέρει να περιορίσει τον Κολοβέρο θα έχει τον πρώτο λόγο.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *